Laminaat te strak gelegd

Heb jij jouw laminaat te strak gelegd? Of is dit je vrees? Dan is het zaak om deze blog goed door te nemen. Wanneer laminaat te strak gelegd wordt kan dit in bepaalde situaties zorgen voor problemen met de vloer. Zo kan de vloer opbollen of gaan kraken wat in sommige gevallen zelfs kan leiden tot onherstelbare schade.

Om te voorkomen dat je dezelfde fout maakt is het raadzaam om de informatie op deze pagina tot je te nemen. Op deze manier zorg je dat je voorbereid bent op het leggen van de laminaatvloer en weet je waar je rekening mee moet houden.

Hoe je weet of het laminaat te strak gelegd is?

Er zijn enkele manieren om te zien of laminaat te strak gelegd is. In de meeste gevallen zal je zien dat je laminaatvloer in de zomer of bij een hoge luchtvochtigheid bol gaat staan. In dergelijke gevallen zal je ook merken dat het laminaat kraakt wanneer je er overheen loopt.

Je ziet ook dat het laminaat te strak is gelegd wanneer het laminaat strak tegen muur ligt. Er moet altijd een klein beetje ruimte tussen de muren en het laminaat zitten, zodat er ruimte is voor de vloer om te ademen. Wanneer dit dus niet het geval is, is er sprake van laminaat dat te strak gelegd is.

Oorzaken van te strak gelegd laminaat

De oorzaken van laminaat dat te strak is gelegd kan verschillende redenen hebben. Er bestaat een kleine kans dat dit komt door een productiefout, maar dit komt echter niet zo vaak voor. Voornamelijk niet bij de laminaat vloeren die je in onze webshop kunt vinden.

Een andere reden is dat je simpelweg niet genoeg laminaat hebt afgezaagd of gesneden, waardoor het te strak tegen de muur aan ligt. Er is dan weinig ruimte voor het laminaat om uit te zetten wat zal resulteren in een te strak gelegde vloer. Dit geldt met name wanneer je in de winter nieuw laminaat aan hebt gelegd waarbij het op dat moment nog niet volledig was uitgezet.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Wat moet je doen?

Kom je erachter dat je laminaat te strak gelegd is? Dan is het is zaak om hier goed mee om te gaan. Daarbij moet je als eerste goed onderzoek verrichten en analyseren waar het fout is gegaan.

Kijk goed bij welke delen van de vloer het laminaat te strak gelegd is. Hierdoor weet je waar je het laminaat moet repareren, indien dit mogelijk is. Vaak zie je een opbolling in de vloer of merk je dat de vloer gaat kraken. Dit gebeurt voornamelijk in de warme, vochtige zomermaanden.

Ga vervolgens na wat de reden is waardoor het laminaat zo strak zit. Komt dit doordat je de vloer niet goed gelegd hebt of wellicht door een productiefout? In het geval van het laatste is zaak om contact op te nemen met de fabrikant of verkoper van de vloer.

Laminaat te strak gelegd, wat is de oplossing?

Als je laminaat te strak gelegd is en een oplossing zoekt, kunnen wij je hier bij helpen. Allereerst zal er gekeken moeten worden waar de plinten over het laminaat heen komen. Vervolgens kun je met tape markeren op welke plekken dit het geval is.

Vervolgens ga je op de gemarkeerde plekken een deel van het laminaat wegsnijden zodat er weer ruimte is voor het laminaat om te ademen. Hiermee voorkom je dat de vloer tegen de muren aan komt te liggen waardoor de planken te strak tegen elkaar aankomen. 

te strak gelegd laminaat

Bij Vloerenbaas voorkomen we dat je laminaatvloer te strak wordt gelegd

Mocht je laminaat te strak gelegd zijn? Dan kun je met bovenstaande informatie aan de slag om dit op te lossen. Is de schade echter zo groot en is het simpelweg tijd voor een nieuwe vloer? Neem dan een kijkje in onze webshop. Hier bieden wij een ruim assortiment van (laminaat)vloeren aan waardoor je de volledige keuzevrijheid hebt voor een nieuwe vloer.

Voor vragen of extra hulp kun je terecht bij onze bazen klantenservice waar je als een echte baas wordt geholpen. Ook is het mogelijk om eens langs te komen in onze showroom waar we de mogelijkheden samen kunnen bespreken onder het genot van een bakje koffie. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas, en regelen wij de rest!

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button