Beste laminaat

Als je op zoek bent naar de beste laminaat vloer voor jouw woonsituatie, dan zit je bij Vloerenbaas altijd goed. In onze webshop vind je namelijk enkel laminaatvloeren van de hoogste kwaliteit, en dat alles tegen een eerlijke prijs.

Bovendien heb je een ruime keuze uit verschillende laminaatsoorten die op hun beurt weer verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, looks en dessins. Bekijken hieronder alvast het gehele assortiment en vindt het beste laminaat voor jouw woonbehoeften.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Wat is het beste laminaat?

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten: “welk laminaat is het beste?” Voor ons is het lastig om hier concreet antwoord op te geven aangezien dit voor elke woonsituatie anders is. Zo zal de één meer prioriteit stellen aan de kosten van het laminaat, terwijl een ander het belangrijker vindt dat de kwaliteit zo hoog mogelijk is.

Afhankelijk van jouw wensen en eisen zal je dus voor jezelf op zoek moeten gaan naar het beste laminaat. Echter kunnen wij van Vloerenbaas je hier ook bij helpen. Neem contact op met één van onze Vloerenbazen of maak een afspraak om langs te komen in onze showroom. Samen zullen we de mogelijkheden bekijken en de beste laminaatvloer voor jouw woonsituatie vinden.

Hoe vind ik het beste laminaat voor mijn woonsituatie?

Ondanks dat het lastig is om concreet te kunnen zeggen wat het beste laminaat is, kunnen we je wel vertellen hoe je beste vindt voor jouw woonsituatie. Er zijn namelijk een aantal factoren die bepalen welke laminaatvloer de beste is voor jou. Om er voor te zorgen dat je de beste keuze maakt gaan we hieronder dieper in op de verschillende aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van een laminaatvloer.

In welke ruimte ga je het laminaat plaatsen?

De ruimte waarin het laminaat geplaatst wordt bepaalt voor een groot deel welke soort laminaat het beste is. Zo zal er in de woonkamer meer aandacht uitgaan naar de uitstraling van het laminaat en of deze past bij het interieur.

Voor laminaat in de badkamer of andere vochtige ruimtes in huis zal er meer rekening gehouden moeten worden met de afwerking van de vloer. Zo zal in dergelijke ruimte gekozen kunnen worden voor anti-slip laminaat om te voorkomen dat het oppervlak te glad wordt.

Afhankelijk van de ruimte waar het laminaat komt te liggen, zal er dus gekeken moeten worden naar de eigenschappen van het laminaat. Het is belangrijk dat deze aansluiten op de behoeften van de ruimte.

Wat is het budget voor de laminaatvloer?

Als je de prijs van het laminaat een belangrijke factor vindt, zal de beste laminaat vloer waarschijnlijk niet de duurste zijn. Toch wil je niet al te veel inleveren op de kwaliteit. In dat geval zit je bij Vloerenbaas altijd goed, want zelfs onze goedkoopste laminaatvloer zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit.

Het is altijd belangrijk om rekening te houden met het budget dat je aan de kant hebt gelegd voor de vloerrenovatie. Gelukkig kun je de kosten van laminaat eenvoudig berekenen. Hiervoor dien je eerst de ruimte op te meten waar het laminaat komt te liggen. Vervolgens tel je hier ongeveer 10% tot 15% bij, afhankelijk van de legwijze, en vermenigvuldig je dit met de prijs per vierkante meter.

Uiteraard is het ook mogelijk om een offerte aan te vragen waarbij je al jouw wensen aan kunt geven. Vervolgens ontvang je van ons een prijsindicatie en weet je direct of de nieuwe vloer binnen het budget valt.

Bepaal de gewenste kwaliteit en dikte

Voor het bepalen van de gewenste kwaliteit en dikte van het laminaat is het belangrijk om te kijken naar hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. Laminaatvloeren kunnen namelijk verschillende gebruiksklassen hebben die aangeven hoe sterk de vloer daadwerkelijk is.

Voor een ruimte in huis die nauwelijks gebruik wordt is de eerste gebruiksklasse (31/AC3) vaak al meer dan voldoende. Echter zal je voor een laminaatvloer in de woonkamer, keuken of hal moeten kiezen voor laminaat met tweede gebruiksklasse (32/AC3). In dergelijke ruimtes wordt namelijk veel meer gelopen en de vloer dus intensiever gebruikt.

Naast de gebruiksklasse zal je ook rekening moeten houden met de dikte van het laminaat. Dit bepaalt ook mede hoe intensief de vloer gebruikt kan worden. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in diktes van minimaal 6 mm tot maximaal 15 mm.

In woningen zijn laminaatvloeren tussen de 6 en 10 mm dik al meer dan voldoende. Zo worden weinig-belopen ruimtes vaak voorzien van een 6 mm dikke vloer en veel-belopen ruimtes vaak met laminaat van 7 tot 8 mm dik.

Houd rekening met de ondervloer

Om ervoor te zorgen dat het beste laminaat ook volledig naar behoren zal zijn, is het belangrijk om rekening te houden met de ondervloer. Ga je het laminaat bijvoorbeeld op een houten ondergrond leggen? In dit geval zal er gekozen moeten worden voor de meest ideale ondervloer. Dit bepaalt namelijk of je uiteindelijk ook daadwerkelijk tevreden zal zijn over de laminaatvloer.

Bij het plaatsen van het laminaat dien je ook rekening te houden met de dikte van zowel de ondervloer als de laminaatvloer. Je wilt namelijk voorkomen dat de vloer te hoog komt liggen en eventueel boven de dorpels uitsteekt.

Ook is het zaak om rekening te houden met eventuele onderburen als je in een appartement woont. In dergelijke gevallen gelden er namelijk wetten en regels die moeten voorkomen dat er te veel geluidsoverlast ontstaat. Een geluiddempende ondervloer zal in dat geval nodig zijn om ervoor te zorgen dat onderburen geen last van je hebben.

Wel of geen vloerverwarming?

Ben je van plan om vloerverwarming te plaatsen? Dan zal je op zoek moeten gaan naar het beste laminaat voor vloerverwarming. Er zijn namelijk een aantal zaken die belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat de vloerverwarming in combinatie met laminaat op de juiste manier zal functioneren.

Hierbij is het onder andere belangrijk om de ondergrond te voorzien van een warmte doorlatende ondervloer en het laminaat mag niet te dik zijn. Er zal dus een afweging gemaakt moeten worden tussen de sterkte en de doorlaatbaarheid van warmte. Het beste laminaat voor vloerverwarming mag dan ook nooit dikker zijn dan 8 mm.

Beste goedkope laminaat van Vloerenbaas

Laminaat met de beste prijs kwaliteit verhouding vind je bij Vloerenbaas. In onze webshop vind je enkel de beste laminaat merken waardoor een hoge kwaliteit gegarandeerd is. Neem zeker alvast een kijkje en laat je inspireren door de mogelijkheden van laminaat. Er zijn namelijk onwijs veel kleuren, patronen, dessins en looks verkrijgbaar.

Als je vragen voor ons hebt of graag advies zou willen krijgen, kun je altijd contact opnemen met onze Vloerenbazen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken in onze showroom met een Vloerenbaas naar keuze. Wij helpen je namelijk graag bij het vinden van de beste laminaatvloeren voor jouw woonsituatie.

Call Now Button