Waterbestendig laminaat

Waterbestendig laminaat is laminaat met een coating over de naden. Hierdoor kan er geen water onder of tussen het laminaat komen. Wanneer er water op of tussen normaal laminaat komt kan het bol gaan staan. In het ergste geval moeten de laminaatplanken dan vervangen worden.

Waterdicht laminaat kan ook worden gelegd in vochtige ruimtes zoals de keuken of de badkamer. Zo heb je de mooie uitstraling van laminaat zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken dat het laminaat lelijk wordt of bol gaat staan. De coating van het waterbestendig laminaat is erg sterk en houdt vocht en vuil op afstand.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Voor- en nadelen van waterbestendig laminaat

Een van de grootste voordelen van waterbestendig laminaat is uiteraard dat het tegen water kan waardoor er geen waterschade aan de laminaat vloer kan ontstaan. Daarnaast kun je de laminaatvloer door het hele huis trekken, zelfs naar de keuken of badkamer. Dit is ideaal wanneer je een open keuken hebt die grenst aan de woonkamer.

Bovendien is een laminaatvloer eenvoudig zelf te leggen in tegenstelling tot andere vloersoorten. Hierdoor kun je besparen op de kosten voor het laten leggen van de laminaatvloer. Verder geeft het een mooie uitstraling, is het waterbestendig, eenvoudig zelf te leggen en je creëert eenheid met de rest van de woning.

Een nadeel van dit soort laminaat is echter wel dat er minder aanbod is dan bij regulier laminaat. Hierdoor ligt de prijs vaak iets hoger dan die van gewoon laminaat. Toch komt waterbestendig laminaat in veel kleuren en patronen waardoor je alsnog redelijk wat keuze hebt.

De perfecte vloer voor vochtige ruimtes

Laminaat dat waterbestendig is, is geschikt voor vochtige ruimtes en tegelijkertijd een goede optie voor de rest van de woning. Zo kun je waterbestendig laminaat in de badkamer leggen, maar ook de hal of keuken. Waterdicht laminaat is in principe handig voor de gehele woning.

Wanneer je huisdieren of kinderen hebt, wil er nog wel eens wat op de vloer terecht komen, zoals een beker drinken of urine van de hond of kat. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Het laminaat is eenvoudig schoon te maken en het water heeft geen invloed op de staat van de vloer.

Ook bij een bij een lekkage is je vloer veiliggesteld. Dit maakt de laminaat met een waterbestendige coating een geschikte keuze voor jouw huis.

Waterafstotende toplaag

Door de coating op het laminaat is de vloer waterbestendig. Hierdoor heb je de mogelijkheid om laminaat in je gehele woning te leggen, zelfs in de meest vochtige ruimtes.

Vaak vermijd je laminaat in de keuken vanwege het gevaar dat de laminaat vloer bol gaat staan wanneer het in contact komt met (grote hoeveelheden) water. Door de speciale coating van hoef je jezelf hier geen zorgen meer over te maken. Met de brede selectie van laminaat vind je een mooie vloer die past bij elke ruimte van je woning en maakt water geen schijn van kans meer.

Waterbestendig laminaat kopen

Heb je de keuze gemaakt om een waterbestendige laminaatvloer te nemen? Dan moeten we je helaas mededelen dat wij deze bij Vloerenbaas zelf niet aanbieden. Wel is het mogelijk om te kiezen voor laminaat dat (deels) waterbestendig is.

Ben je benieuwd naar de kosten en de mogelijkheden? Dan kun je een afspraak inplannen of een offerte aanvragen. Op die manier heb je een goed overzicht van de laminaat prijzen en weet je direct wat je kunt verwachten.

Call Now Button