Laminaat kleuren

Laminaat vloeren komen in veel verschillende kleuren, soorten en maten waardoor je door de bomen haast het bos niet meer ziet. Door al die verschillende kleuren laminaat vloeren kan het ooit lastig zijn om de juiste te vinden voor jouw woonbehoeften.

Het kiezen van de juiste kleur is belangrijk voor de uitstraling en sfeer die je wilt creëren. Daarnaast zal de kleur moeten matchen met het interieur om er één mooi geheel van te maken. Op deze pagina gaan we je daarom vertellen welke laminaat kleuren er zijn en wat het effect is van verschillende kleuren laminaat.

Welke kleuren laminaat zijn er?

Er zijn ontzettend veel laminaat vloeren kleuren die ieder weer in diverse tinten verkrijgbaar zijn. Het vinden van de juiste kleur kan daarom ooit lastig zijn. Over het algemeen zijn er een aantal kleuren die veel gekozen worden en niet voor niets populair zijn in woningen. Hieronder hebben we ze voor je onder elkaar gezet:

Bovenstaande kleuren zijn vandaag de dag erg populair en zijn dan ook te vinden in woningen door heel Nederland. Klik op een kleur om te kijken welke laminaat vloeren er verkrijgbaar zijn in een bepaalde kleur of lees verder om meer te weten te komen over laminaat vloer kleuren.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Welke kleur laminaat kiezen?

Het is lastig om concreet te zeggen voor welke kleur laminaat je moet kiezen. Dit is vanzelfsprekend een persoonlijke kwestie en hangt ook af van de ruimte waarin je de laminaat vloer wilt leggen. Dit komt onder andere doordat verschillende kleuren ook verschillende effecten hebben op een bepaalde ruimte in jouw woning.

Daarnaast kan het voor verschillende ruimtes ook praktischer zijn om juiste voor een donkere of lichte kleur laminaat te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een laminaat vloer voor in de keuken. In de keuken wordt er nog wel eens geknoeid en zal viezigheid sneller zichtbaar zijn op een lichte laminaat vloer. Daarentegen zal je voor een ruimte met weinig lichtinval ook niet zo snel kiezen voor donkere laminaat vloer.

Afhankelijk van jouw wensen en de ruimte kan er gekozen worden voor diverse kleuren laminaat. Hierbij is het slim om rekening te houden met diverse factoren zoals lichtinval, ruimtelijkheid, interieur en praktische overwegingen.

Wat is het effect van verschillende laminaat kleuren?

Zoals gezegd hebben verschillende laminaat kleuren verschillende effecten op de ruimte waarin de vloer wordt gelegd. Neem bijvoorbeeld een kleine ruimte als voorbeeld. Wanneer hier een lichte laminaatvloer gelegd wordt zal dit een ruimtelijk effect geven aan de ruimte. Met een donkere vloer zorg je er juist voor dat de ruimte compacter en knusser aanvoelt, wat in sommige gevallen ook erg mooi is.

Naast het ruimtelijke effect dat je kunt creëren met bepaalde laminaat kleuren dien je ook rekening te houden met de lichtinval in een ruimte. In een ruimte met weinig lichtinval zoals een keuken is het beter om een lichte vloer te plaatsen aangezien er al zo weinig ligt binnenkomt. Mocht het zo zijn dat er juist veel ramen zijn, en er dus veel lichtinval is, kun je beter kiezen voor een donkerdere vloer om overbelichting te voorkomen.

Bepaalde laminaat kleuren hebben ook effect op het interieur in jouw woning. Heb je een woonkamer met veel donkere meubels? Dan kan het mooi zijn om te kiezen voor een lichte vloer. Door contract te creëren zal er een mooi effect opstaan en zullen jouw meubels er echt uitspringen. Als alles in de ruimte licht of juist donker is, zal dit erg eentonig zijn en wellicht zorgen voor een sombere sfeer.

Kleuren combineren

Door verschillende laminaat kleuren te combineren op basis van de omvang en het interieur in diverse ruimtes kun je jouw huis een unieke sfeer geven. Zo kan het zijn dat je de slaapkamer voorziet van een andere kleur vloer dan in de woonkamer. In de woonkamer kun je kiezen voor een moderne look met een lichte vloer, terwijl je voor de slaapkamer juist kiest voor een donkere vloer waarmee je een warme en knusse sfeer creëert.

Bovendien is het altijd verstandig om de kleuren van het interieur te combineren met de kleuren van het laminaat. Door contrast komen de voorwerpen in een ruimte beter naar voren, maar zal het toch een mooi geheel blijven.

Kies de juiste laminaat kleur voor jouw woonbehoeften

Als het goed is weet je nu wat de effecten kunnen zijn van laminaat in verschillende kleuren. Door te weten waar je op moet letten kun je op zoek gaan naar een laminaat vloer die aansluit op jouw wensen en behoeften. Neem hiervoor een kijkje in onze webshop waar je jezelf kunt laten inspireren door het aanbod.

Zodra je een geschikte vloer hebt gevonden kun je deze eenvoudig online bestellen. Onze Vloerenbazen komen de vloer dan zo snel mogelijk bij jouw thuis bezorgen en eventueel ook leggen.

Wil je de laminaat vloer graag laten leggen? Maak dan gebruik van onze legservice en vraag alvast een offerte aan. Je ontvangt vervolgens een directe prijsindicatie zodat je weet wat het project zal gaan kosten.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button