Gietvloer van Vloerenbaas

Een gietvloer is modern, eigentijds, eenvoudig in onderhoud en bovenal verkrijgbaar in alle Sikkens, RAL- en NCS kleuren. Daarnaast zijn er tal van verschillende soorten gietvloeren, waardoor je als klant onwijs veel keuze hebt.

Onze Vloerenbazen hebben de laatste jaren veel gietvloeren aangebracht in woonhuizen, kantoren en industriële ruimtes en doen dit dan ook met passie.

Dat is namelijk de service van Vloerenbaas. Mocht jij graag meer willen weten over deze soort vloer en waarom dit nou een verstandige keuze zou kunnen zijn? Lees dan gerust even met ons mee. Wij zouden namelijk geen echte bazen zijn, als wij jou niet zouden helpen bij het vinden van een passende gietvloer.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die naadloos wordt aangebracht op een ondervloer. Hierbij wordt er een stof op de ondervloer gegoten die vervolgens uithardt en zich hecht aan de onderlaag. Het mengsel (de stof) kan bestaan uit verschillende soorten materialen, waaronder beton of kunststof. Bij kunststof kun je denken aan stoffen zoals epoxyhars (EP) of polyurethaan (PU).

Een PU gietvloer is bij uitstek de meest geschikte vloer voor in een woonhuis. Simpelweg omdat de vloer wat zachter en elastischer is dan een epoxyhars- of betonnen gietvloer. Toch zijn er ook gietvloeren die uit een mengsel bestaan van polyurethaan in combinatie met cement (cementgebonden gietvloer), waarmee je een prachtige betonlook kunt creëren. Zo geniet je van de voordelen van een PU vloer, en heeft de uitstraling veel weg van een betonnen vloer.

Naast een PU vloer zijn er dus nog veel andere soorten vloeren beschikbaar. Onderling verschillen de vloeren natuurlijk in prijs, maar ook de gietvloer dikte en andere kenmerken. Echter zijn er wel een aantal kenmerken die gelden voor alle gietvloeren. Hieronder lees je er meer over.

Een vraag over je nieuwe gietvloer?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor een gietvloer?

  • Altijd een naadloze afwerking;
  • De gietvloer is eenvoudig schoon te maken;
  • Oogt strak en modern;
  • De vloer gaat tientallen jaren mee & vergt weinig onderhoud

Voorbeelden van ons werk

gietvloer aanschaffen
soorten gietvloer
gietvloer reviews

Kenmerken van een gietvloer

Voordat je een gietvloer gaat uitzoeken in onze vloerenwebshop is het handig om te weten wat de kenmerken zijn van de vloer. Hierdoor weet je namelijk precies of het in jou geval verstandig is om te kiezen voor een dergelijke vloer. In ieder geval beschikken gietvloeren over een hoop kenmerken die gunstig zijn voor in woningen, namelijk:

  • Een naadloze afwerking;
  • Oogt strak en modern;
  • Is makkelijk schoon te houden;
  • Heeft een geluiddempende functie;
  • Gaat tientallen jaren mee;
  • Volledig aan te passen op het interieur.

Bij Vloerenbaas heb je een ruime keuze uit verschillende type gietvloeren die verkrijgbaar zijn in alle Sikkens, RAL- en NCS kleuren. Hierdoor kun je de vloer volledig laten aansluiten op het interieur. De meest gekozen kleuren hebben we hieronder voor je opgesomd om een idee te krijgen:

Nu nog even bekijken welke soort het meest geschikt is voor jouw woning en onze vloerenbazen staan binnen een mum van tijd bij je op de stoep om jou droomvloer te realiseren.

Een gietvloer kopen bij Vloerenbaas

Wil je graag een gietvloer kopen? Dan ben je bij Vloerenbaas aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een breed assortiment van verschillende soorten gietvloeren aan. Zo zijn al onze gietvloeren beschikbaar in verschillende kleuren en looks, waardoor je de volledige vrijheid hebt om deze naadloos aan te laten sluiten op het interieur.

Een gietvloer kopen bij Vloerenbaas biedt daarnaast veel voordelen. Zo is het namelijk mogelijk om gebruik te maken van onze verbazingwekkende legservice. Onze ervaren, en bovenal vakkundige vloerenbazen leggen namelijk al jaren gietvloeren in woonhuizen.

Zij willen jou dan ook graag helpen bij het aanbrengen van jouw nieuwe gietvloer. Hierdoor ben je namelijk verzekerd van een goed resultaat en hoef je er zelf niet naar om te kijken. Dat is namelijk de service van Vloerenbaas.

Offerte aanvragen

Het is vanzelfsprekend dat je graag inzicht krijgt in de kosten van een gietvloer en de installatie ervan. Daarom kun je bij ons gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen, waarbij je kunt kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van de legservice. Hierdoor weet je namelijk van te voren wat je kunt verwachten en of het project binnen je budget past.

Mocht het zo zijn dat het totale kostenplaatje hoger uitvalt dan verwacht? Neem dan contact met ons op, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen door naar bepaalde alternatieven te kijken.

Zodra de aanvraag rond is kunnen onze vloerenbazen de vloer bij jou thuis komen leggen en kun jij achterover leunen als een echte baas. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en regelen wij de rest!

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

De prijs van een gietvloer

Natuurlijk is de prijs van een gietvloer een belangrijk aspect bij het maken van een keuze. Daarom willen we jou graag wat meer uitleggen over de hoogte van de prijzen en hoe deze wordt opgebouwd. Zo zijn er een aantal factoren die invloed hebben op de totale prijs van een project. Hieronder nemen we ze graag even met je door zodat je de beste keus kunt maken als je kiest voor een gietvloer leggen.

De oppervlakte van de vloer

Het is vanzelfsprekend dat een groter project (een grotere vloer) duurder is dan een kleiner project. Hier spreken we over het totale kostenplaatje van de vloer. Echter gaat de prijs per vierkante meter omlaag naarmate er meer vierkante meters worden aangebracht. Over het algemeen geldt namelijk dat: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter.

De moeilijkheidsgraad

De moeilijkheidsgraad van een project heeft invloed op de totale prijs, aangezien dit ervoor kan zorgen dat er meer arbeidsuren nodig zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een kamer bestaat uit verschillende rondingen en weinig rechte hoeken. In dat geval is het lastiger om de vloer aan te brengen. Vandaar dat de moeilijkheidsgraad van het aanbrengen van de gietvloer wel degelijk invloed heeft op de prijs van de vloer.

Voorbereiding van de ondervloer

Voordat je een gietvloer kunt laten aanbrengen, is het noodzakelijk dat de ondervloer voldoet aan bepaalde eisen. De ondervloer moet namelijk geëgaliseerd en gereinigd worden, zodat de gietvloer zich goed kan hechten aan de onderlaag.

Daarnaast kunnen gietvloeren worden aangebracht op bestaande vloeren, maar ook deze vloeren moeten voldoen aan bepaalde eisen. Mocht je een oude vloer hebben? Dan kan het langer duren voordat deze ‘gietvloerklaar’ is dan bij een nieuwere vloer. Dit is dan ook de reden waarom je rekening dient te houden met de voorbereiding.

Het type gietvloer

Bij het bepalen van de prijs is het type gietvloer niet geheel onbelangrijk. Over het algemeen bestaat namelijk meer dan 50% van de kosten uit materiaalkosten.

Daarbij zijn er flinke prijsverschillen tussen verschillende soorten gietvloeren, waardoor je goed moet opletten bij het maken van de juiste keuze. Je wilt natuurlijk niet dat het totale kostenplaatje buiten het budget valt. Wil je direct weten wat de prijs is van verschillende type gietvloeren? Raadpleeg dan onderstaande tabel.

De belangrijkste voordelen van een gietvloer

Gietvloeren staan erom bekend dat ze veel voordelen met zich mee brengen. Daarom kan het in veel gevallen ook een verstandige keuze zijn om te kiezen voor een gietvloer in huis. Toch willen we je wat meer duidelijkheid geven over de voordelen van een gietvloer door ze samen even kort door te nemen.

Geluiddempend effect

Woon je in een appartement? Dan is het fijn om te kiezen voor een vloer die een geluiddempend effect heeft. Niet veel mensen weten dat een gietvloer een geluiddempende functie kan hebben, maar dit hangt wel af van het soort hars dat er wordt gebruikt. Zo is er een groot verschil tussen een epoxy- en polyurethaan gietvloer.

Een epoxy vloer dient vooral als een sterke ondergrond voor industriële toepassingen. Daarom is de vloer erg hard en zal deze minder geluiddempend zijn dan andere vloeren. Voor appartementen en woonhuizen is het daarom beter om te kiezen voor een polyurethaan vloer. De polyurethaan vloeren zijn namelijk wat zachter en elastischer, waardoor het een geluiddempend effect met zich meebrengt. Ideaal dus voor in woningen en appartementen.

Perfect te combineren met vloerverwarming

Gietvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming. Het grote voordeel hiervan is dat het een duurzame oplossing is om je huis te verwarmen. Het kost namelijk minder energie om een ruimte te verwarmen, omdat de warmte geleidelijk wordt verdeeld. Daarnaast zal de ruimte groter lijken, doordat er geen radiatoren meer nodig zijn.

De radiatoren liggen als het ware onder de vloer, wat dus veel ruimte scheelt. Bovendien kan vloerverwarming ook een koelende oplossing zijn voor in de zomer. Het is namelijk mogelijk om koud water door het verwarmingssysteem te laten lopen, waardoor een ruimte juist afkoelt. Een perfecte oplossing voor zowel in de zomer als in de winter.

Eenvoudig in onderhoud

Een ander belangrijk voordeel van gietvloeren is dat ze naadloos worden afgewerkt. Hierdoor kan er geen vuil en stof tussen naden komen te zitten, waardoor de vloer gemakkelijk kan worden onderhouden. Bovendien is het niet nodig om de vloer wekelijks grondig te reinigen, maar eens in de zoveel tijd kan dat geen kwaad.

Houd er wel rekening mee dat je de vloer regelmatig (bijna dagelijks) een keer schoonmaakt met een zachte bezem of stofzuiger met zachter borstels. Steentjes en zand kunnen namelijk krassen veroorzaken op de vloer. Daarom is het belangrijk om de vloer goed schoon te houden.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker, en in die zijn kan een gietvloer uitkomst bieden. Een gietvloer is namelijk sterk en kan erg lang mee gaan (tot wel 50 jaar). Het zou daarom een goede oplossing kunnen zijn voor personen die de komende jaren niet verwachten om te gaan verhuizen. Ook voor bedrijven is een gietvloer daarom een goede oplossing. Zo kun je namelijk extra lang genieten van een prachtige vloer.

Uitstraling

De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor een gietvloer, is de uitstraling. Het zou namelijk apart zijn als je alleen kiest voor een bepaalde vloer omdat deze praktisch is. Toch zijn er een aantal mensen die om deze reden een vloer aanschaffen. In onze beleving is het juist belangrijk dat een de vloer past bij je interieur en dat deze zorgt voor meer woonplezier en -comfort. 

Echter is het wel belangrijk dat je dan de juiste vloer kiest voor jouw woning. Mocht je het lastig vinden om een geschikte gietvloer te vinden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op of maak een afspraak om langs te komen in onze showroom. Wil je graag meer lezen over alle voordelen en nadelen van gietvloeren? Druk dan op de link om een artikel te lezen waar onze vloerenbazen dit onderwerp uitgebreid besproken hebben!

Mogelijkheden van gietvloeren

Gietvloeren zijn duurzaam en gaan hierdoor jarenlang mee. Het wil daarom wel eens voorkomen dat je na verloop van tijd toe bent aan een andere vloer. Hierbij kan het gaan om de kleur, eventuele slijtage of andere redenen.

Vaak denken mensen dan gelijk van: wat moet ik nu? Er is echter geen reden tot paniek, aangezien je met gietvloeren alle kanten op kunt gaan. In de meeste gevallen is een gietvloer verwijderen dan ook niet altijd nodig. Zo is het namelijk mogelijk om:

  • De kleur van een gietvloer is aan te passen.
  • Een nieuwe toplaag aan te brengen voor betere slijtvastheid, hier kunnen krassen op de gietvloer mee voorkomen worden.
  • De gietvloer repareren is vaak een optie bij niet al te veel schade (scheurtjes wegwerken of verkleuringen aanpakken).

Je ziet dat er veel mogelijkheden zijn met gietvloeren. Mocht het echter zo zijn dat je een geheel andere type (giet)vloer wilt? Dan is het altijd mogelijk om de gietvloer te laten verwijderen. Neem daarom gerust contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden en alternatieven kunnen bespreken.

Verschillende soorten gietvloeren

Zoals je wellicht al hebt vernomen zijn er veel verschillende soorten gietvloeren beschikbaar. Het is dan natuurlijk wel handig om te weten welke gietvloeren geschikt zijn voor welke toepassing en wat de eigenschappen zijn. Daarom hebben wij voor jou een overzichtelijke tabel opgesteld, waarin je kunt aflezen welke verschillende soorten gietvloeren er zijn.

Type gietvloer:Samenstelling:Functie:Meest toegepast voor:Eigenschappen:Aanlegdikte:Geschikt voor vloerverwarming:Betonlook effect:
Epoxyhars100% epoxyharsIndustrieelIndustriële ruimtes en garagesSlijtvast, chemicaliënbestendig en vloeistofdicht2,0 mm - 3,0 mmJaNee
Polyurethaan (PU) gietvloer100% polyurethaanDesignGehele woningComfortabel, slijtvast en makkelijk in onderhoud2,0 mm - 3,0 mmJaJa
Cementgebonden gietvloer80% beton en 20% polyurethaanDesignBenedenverdieping/woonkamerVoelt warm aan, comfortabel, moderne/industriële uitstraling4,0 mm - 6,0 mmJaJa
Microcement80% beton en 20% polyurethaanDesignSanitaire ruimtesVloeistofdicht, comfortabel en ook geschikt voor wanden2,0 mm - 3,0 mmJaJa
Beton Ciré gietvloer80% beton en 20% polyurethaanDesignSanitaire ruimtesVochtwerend, comfortabel en vloeistofdicht2,0 mm - 3,0 mmJaJa
Troffelvloer100% epoxyharsIndustrieelIndustriehallen, werkplaatsen en grootkeukensSlijtvast, hoge druksterkte en chemicaliënbestendig4,0 mm - 6,0 mmJaNee
Grindvloer78% grind 22% epoxyharsDesignKantorenKarakteristiek, krasbestendig en duurzaam4,0 mm - 6,0 mmJaNee
ESD vloer100% epoxyharsIndustrieelTechnische- en medische ruimtesVeilig, chemicaliënbestendig, bestand tegen zuren2,0 mm - 3,0 mmJaNee
Betonvloer90% beton en 10% polyurethaanDesignBenedenverdieping/woonkamerIndustriële uitstraling, oogt strak en comfortabel5,0 mm - 6,0 mmJaNee
Woonbeton90% beton en 10% polyurethaanDesignBenedenverdieping/woonkamerComfortabel, voelt warm aan en modern5,0 mm - 6,0 mmJaJa
Vloercoating100% epoxyharsIndustrieelWinkels, productieruimtes, kantoren en magazijnenEenvoudig in onderhoud, chemicaliënbestendig en slijtvast0,2 mm - 0,5 mmJaJa

Call Now Button