Witte gietvloer

Witte gietvloeren zien we steeds vaker terugkomen in particuliere woningen. De voornaamste reden hiervoor, is dat ze zorgen voor een moderne en stijlvolle uitstraling. Dit past dus perfect bij een modern interieur.

Daarnaast zijn gietvloeren over het algemeen erg praktisch. Zo zijn ze goed te gebruiken samen met vloerverwarming en zeer onderhoudsvriendelijk. Ook heb je altijd een ruime keuze uit verschillende soorten gietvloeren in diverse kleuren en looks. Echter wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor een witte gietvloer, aangezien deze veel voordelen met zich meebrengt.

Waarom kiezen voor een gietvloer in witte kleur?

Zoals je misschien al hebt vernomen worden witte gietvloeren steeds populairder. Dit komt doordat een witte gietvloer er voornamelijk voor zorgt dat de ruimte visueel groter lijkt. Daarnaast springen meubels en andere elementen in de kamer er beter uit. Het is daarom perfect te combineren met een modern interieur, waardoor er een stijlvolle ruimte wordt gecreëerd.

Een andere reden waarom veel mensen kiezen voor een gietvloer met een witte kleur is dat zonlicht perfect weerkaatst wordt in de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer de woning voorzien is van kleine ramen. Zo zorg je er namelijk alsnog voor dat de ruimte op natuurlijke wijze wordt belicht. Ook zijn er veel mensen die kiezen voor een zwarte of grijze gietvloer.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Impressies

witte gietvloer leggen
gietvloer keuken wit
creme witte gietvloer

Verschillende soorten gietvloeren

Kies je voor een witte gietvloer? Dan heb je hierbij nog de keuze uit verschillende soorten gietvloeren. Doorgaans wordt er voor woningen vaak gekozen voor een polyurethaan gietvloer, maar in sommige gevallen ook voor een betonlook gietvloer.

Beide zijn kunsthars gebonden gietvloeren die erg lang meegaan en zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Er zit echter wel een verschil tussen deze twee soorten gietvloeren. Hieronder leggen we jou uit wat deze verschillen zijn.

Epoxyhars gietvloer

De epoxyhars gietvloer (epoxyvloer) staat bekend om zijn naadloze afwerking en sterkte. Hierdoor voelt deze vloer ook wat harder aan dan andere gietvloeren. Dit komt mede doordat de epoxyvloeren zijn ontwikkeld om het gewicht van zware objecten te verdagen. Ook zijn ze bestand tegen zuren en chemicaliën.

De vloeren worden daarom ook vaak toegepast in ziekenhuizen of grote bedrijven. Doordat de vloer zo sterk en strak is kunnen scheuren en krassen makkelijker ontstaan. Daarnaast zijn deze vloeren ook gevoeliger voor verkleuring. Vandaar dat de epoxyvloeren niet vaak worden toegepast in particuliere woningen.

Polyurethaan gietvloer

In tegenstelling tot de epoxyvloeren zijn de polyurethaan gietvloeren (PU gietvloer) zeer geschikt voor particuliere woningen. Dit komt doordat deze vloer wat zachter aanvoelt en ook beter bestand is tegen krassen en scheuren.

Een ander voordeel is dat de polyurethaan gietvloer slechts een aantal millimeter dik is, waardoor je deze eenvoudig over een bestaande vloer heen kunt leggen. Zorg er in dat geval wel voor dat de ondervloer stabiel is. Verder zijn deze gietvloeren beschikbaar in verschillende soorten kleuren en afwerkingen.

Wil je graag weten welke dikte van de gietvloer geschikt is voor jou woning? Druk dan hier om er snel meer over te lezen.

Prijs van een witte gietvloer

De prijs van een witte gietvloer wordt, net zoals bij andere gietvloeren, bepaald door een aantal factoren. Een van de belangrijkste factoren is het aantal vierkante meters. Over het algemeen geldt dat hoe groter de oppervlakte is, hoe minder je betaalt per vierkante meter.

Bij een witte gietvloer kun je rekening houden met een prijs tussen € 60,- en € 120,- per vierkante meter. Omdat er zoveel verschillende soorten gietvloeren zijn is het lastig om een specifieke prijs te benoemen. Het kan daarom verstandig zijn om een offerte aan te vragen voor de vloer die jij voor ogen hebt. Bij ons is het aanvragen van een offerte gratis en vrijblijvend.

Voor- en nadelen van een witte gietvloer

Voordat je de keuze gaat maken voor een witte gietvloer is het handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn. Zo kun je namelijk een weloverwogen keuze maken en weet je waar je aan begint. Hieronder hebben wij de voor- en nadelen alvast voor jou onder elkaar gezet.

Voordelen 

 • Eenvoudig in onderhoud
 • Perfect te combineren met vloerverwarming
 • Vloer is enigszins flexibel
 • Zonlicht wordt uitermate goed weerkaatst
 • De vloer wordt naadloos aangebracht
 • Creëert een ruimtelijke sfeer
 • Zorgt voor een stijlvolle uitstraling

Nadelen 

 • Kan in sommige ruimtes zorgen voor teveel lichtinval
 • Krassen en vuil zijn sneller zichtbaar

Onderhoud van een witte gietvloer

Het is belangrijk dat je een witte gietvloer goed onderhoud, omdat vuil en eventuele beschadigingen sneller zichtbaar zijn. Dit heeft ook zo zijn voordeel, aangezien je direct kunt zien wanneer je even moet vegen of stofzuigen.

Een gietvloer kun je het beste droog reinigen middels een zachte bezem, stofwisser of een stofzuiger met zachte borstel. Nat reinigen is ook een optie, maar hierbij dien je wel rekening te houden met een aantal zaken. Zo is het verstandig om gebruik te maken van een microvezeldoek met koud water.

Gebruik absoluut geen schoonmaakmiddelen. Deze kunnen namelijk doffe plekken achterlaten na verloop van tijd. Het is eventueel wel mogelijk om een verdund schoonmaakmiddel of speciale gietvloer reiniger te gebruiken.

Offerte ontvangen voor jouw nieuwe gietvloer?

Bij personen met een witte gietvloer zijn de ervaringen over het algemeen top. Daarbij zijn ze ook erg tevreden over de service van Vloerenbaas. Zo kun je bij ons gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen voor een prachtige vloer.

Hierbij heb je zelfs de keuze om de vloer thuis te laten leggen door onze ervaren Vloerenbazen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de vloer op een professionele wijze wordt gelegd en dat het resultaat van hoge kwaliteit is.

Nog geen keuze kunnen maken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou namelijk graag bij het maken van de perfect keuze voor een nieuw vloer. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en zorgen wij voor de vloer!

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button