Wat moet je weten over een PU gietvloer?

gietvloer pu

Een PU gietvloer (polyurethaan gietvloer) is een vloer die geschikt is voor diverse toepassingen. Voorheen zagen we dit type vloer vooral terug in de industrie, maar tegenwoordig zijn ze ook erg gewild in particuliere woningen voor in de slaapkamer of keuken. Dit komt doordat de vloer flexibel en licht elastisch is, waardoor er geen scheuren ontstaan in het oppervlak.

Daarnaast kan deze soort gietvloer eenvoudig over een bestaande ondergrond gelegd worden. Hierdoor ben je over het algemeen minder kosten kwijt aan het egaliseren van de ondervloer. Op deze pagina gaan wij jou verder meer vertellen over de mogelijkheden en de prijzen van een PU gietvloer.

Waarom kiezen voor een PU gietvloer?

Er zijn veel verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een PU vloer in jouw woonkamer, kantoor of garage. Een van de voornaamste redenen is het strakke design van de vloer. Hierdoor is de vloer ideaal voor verschillende soorten ruimtes in woningen.

Hierbij kun je denken aan ruimtes zoals de woonkamer en garage, maar ook aan ruimtes zoals de badkamer. Daarnaast biedt een PU vloer nog veel meer voordelen. Hieronder hebben wij ze alvast voor je opgesomd.

 • Weinig onderhoud: Als je op zoek bent naar een vloer die gemakkelijk is in onderhoud? Dan zit je met een polyurethaan vloer goed. De vloer kun je namelijk eenvoudig schoonmaken met een dweil en water.
 • Geluiddempend: Een polyurethaan gietvloer is erg geschikt voor in appartementen, omdat deze geluiddempend functioneert. Dit komt doordat de vloer elastisch is en lichtelijk mee veert.
 • Geschikt voor woningen: Met een polyurethaan vloer zorg je voor een strak design in de woning. Dit is erg goed te combineren met moderne meubels en kan zorgen voor een mooie uitstraling.
 • Te combineren met vloerverwarming: Dit type gietvloer is ideaal te combineren met vloerverwarming. De gietvloer is namelijk elastisch, waardoor er geen scheuren ontstaan wanneer de vloer uitzet of krimpt.

Zoals je hebt kunnen lezen biedt een PU gietvloer veel voordelen voor in particuliere woningen. Om deze reden kan het zeker de moeite waard zijn om een kijkje te nemen in onze vloeren webshop, waar je het gehele aanbod van gietvloeren eens rustig kunt bekijken.

Misschien ook interessant voor jou: bekijk alle voordelen en nadelen van gietvloeren

Hoeveel bedraagt de PU gietvloer prijs?

De PU gietvloer prijs hangt af van een aantal zaken. Allereerst zijn er verschillende type PU vloeren die onderling verschillen in toepassingsmogelijkheden en looks (bijvoorbeeld een PU gietvloer met betonlook). Het is dus verstandig om hier even goed over na te denken en te kiezen voor een vloer die voldoet aan jouw persoonlijke wensen.

Wil je een PU vloer combineren met vloerverwarming? Zorg er dan voor dat je een vloer kiest met een kleur en look die jaren lang zal blijven voldoen aan jouw wensen. Het is namelijk niet de meest eenvoudige klus om een gietvloer te verwijderen.

Daarnaast hangt de prijs af van de oppervlakte die je wilt voorzien van een gietvloer. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Denk er dus goed over na of je meerdere kamers op dezelfde verdieping wilt voorzien van een gietvloer. Verder dien je rekening te houden met de legkosten, aangezien dit geen klus is die je even snel kunt uitvoeren. Gelukkig staan onze Vloerenbazen klaar om jou hierbij te helpen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een PU gietvloer is het fijn om te weten wat de voor- en nadelen precies zijn. Wij hebben op deze pagina al een aantal voordelen benoemd, maar om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij ze hieronder voor jou tegenover de nadelen gezet. Zo kun jij namelijk een weloverwogen keuze maken voor een geschikte vloer bij Vloerenbaas.

PU gietvloer voordelen

 • De vloer is vloeistofdicht, waardoor deze makkelijk is schoon te maken.
 • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.
 • Laat minder contactgeluid door dan een epoxy vloer en werkt enigszins geluiddempend.
 • Makkelijk over een bestaande vloer te plaatsen en dankzij de elasticiteit ontstaan er geen scheuren.
 • Geeft een strakke uitstraling aan een moderne woning doordat de vloer naadloos is.

PU gietvloer nadelen

 • Er is minder keuze in afwerking in tegenstelling tot een epoxy vloer
 • De vloer is ondanks de toplaag gevoelig voor krassen
 • Tijdens het leggen van de gietvloer kan er enige geuroverlast ontstaan
 • De plaatsing van de vloer kan 4 tot 5 dagen in beslag nemen

Advies nodig?

Vind je het zelf lastig om een goede keuze te maken voor een geschikte polyurethaan vloer? Neem dan gerust eens contact met ons op om je te laten adviseren door onze ervaren Vloerenbazen. Vervolgens kun je in onze webshop het gehele assortiment bekijken van prachtige vloeren om inspiratie op te doen voor een nieuwe vloer. We kunnen jou alvast vertellen dat de ervaringen van personen met een PU gietvloer over het algemeen erg positief zijn.

Heb je een passende PU vloer gevonden voor jouw woning, kantoor of garage? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan en kies er voor om gebruik te maken van onze legservice voor verbazingwekkende resultaten.

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

MEER HANDIGE INFORMATIE:

Offerte aanvragen?