Lichte houten vloeren

De lichte houten vloer heeft de laatste jaren veel gewonnen aan populariteit op het gebied van woondesign. Alhoewel de lichte tinten altijd al behoorden tot de veel gekozen type vloeren heb je tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Dit maakt het nog interessanter om te kiezen voor een houten vloer met een licht karakter.

Dankzij de enorme keuzevrijheid omtrent lichte vloeren van hout vind je gegarandeerd een geschikt type voor jouw woning. Bekijk hieronder alvast ons brede assortiment en laat jezelf inspireren door wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Een nieuwe lichte houten vloer vind je bij Vloerenbaas!

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Waarom een lichte houten vloer?

Een lichte houten vloer biedt onwijs veel voordelen op gebied van design. Zo is het te combineren met een uiteenlopend aantal van diverse soorten interieurs. Denk hierbij aan een modern interieur met strakke look, maar ook de landelijke stijlen zijn een goede optie om te combineren met een licht houten vloer.

Daarnaast zijn er nog veel meer redenen te benoemen waarom het een slimme keuze is om te kiezen voor houten vloeren met een lichte tint. Hieronder bespreken we de belangrijkste, lees je met ons mee?

Rustgevend basiselement

Houd je van een rustgevende omgeving? Dan zijn lichte houten vloeren dé way to go. Door de lichte, natuurlijke uitstraling creëer je een rustige sfeer in bijvoorbeeld de woonkamer. Zo zal een lichte vloer niet direct alle aandacht opvangen, maar zullen je ogen sneller vallen op de aanvullende elementen in de ruimte.

Dit wil niet zeggen dat jouw vloer niet de roem krijgt die het verdient, maar juist extra bij zal dragen aan de gehele uitstraling van de ruimte. Een prachtige, rustgevende vloer is het perfecte basiselement voor jouw huis.

Ruimtelijk effect

Er wordt vaak gezegd dat lichte vloeren zorgen voor een ruimtelijk en rustgevend effect, terwijl donkere houten vloeren een warme sfeer met zich meebrengen. Beide uitspraken zijn waar, maar in combinatie met de juiste elementen in het interieur gelden beide uitspraken ook andersom.

Zo creëer je met een lichte houten vloer niet alleen een ruimtelijk effect, waardoor de kamer groter lijkt, maar kun je ook een warme touch geven aan de ruimte. Dit doe je door middel van de juiste meubels en elementen, zoals de muren, kozijnen en deuren.

Stijlvol karakter

Een houten vloer met licht tintje biedt onwijs veel mogelijkheden op het gebied van design. Dit komt door het stijlvolle karakter van een echte houten vloer in combinatie met de lichte afwerking. Zo kun je alle kanten opgaan qua inrichting van de ruimte waarin de vloer wordt geplaatst.

Houten vloeren zijn op zichzelf al stijlvol, maar in combinatie met de juiste kleur, tint en afwerking kun je de meest prachtige ruimtes realiseren. Staar je dus niet alleen blind op de kleur van de vloer, maar bekijk ook diverse dessins en afwerkingen.

Lichte houten vloer met vloerverwarming

Wil je graag een lichte houten vloer leggen in de woonkamer? Dan is dat perfect te combineren met vloerverwarming. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet alleen een stijlvol en ruimtelijk effect creëert, maar je ook dat warme gevoel van een donkere vloer naar de woonkamer brengt.

Ondanks dat een houten vloer gaat ‘werken’ (uitzetten en krimpen bij verandering in luchtvochtigheid) zijn er manieren om dit tegen te gaan. Bovendien hebben wij lichte houten vloeren in ons assortiment die speciaal zijn gemaakt om te combineren met vloerverwarming. Neem contact met ons op voor hulp en advies of lees je in over vloerverwarming onder een houten vloer door op de link te klikken.

Onderhoud van licht houten vloer

Misschien behoort het onderhoud van een licht houten vloer niet zozeer tot de voordelen, maar daarom willen we het er graag met je over hebben. Zoals je weet is stof en vuil veel beter zichtbaar op een lichte vloer dan op een donkere vloer, dit heeft zo zijn voor- en nadelen.

Het nadeel hiervan is dat je met een lichte houten vloer vaker de neiging hebt om te gaan stofzuigen en/of dweilen als er klein beetje vuil op ligt, wat eventueel ook als voordeel kan worden gezien. Stofzuigen kan geen kwaad, maar houd er wel rekening mee dat veelvuldig dweilen kan zorgen voor een versnelde ‘werking’ van de houten vloer. Wil je meer te weten komen over een houten vloer schoonmaken? Lees dan onze handige gids.

Het grote voordeel van een licht houten vloer qua onderhoud is wel dat eventuele (drink/eet)vlekken sneller opvallen waardoor je ze direct kunt afdoen met een doekje. Hiermee voorkom je dat vloeistoffen of vet in de vloer trekken waardoor er nog lelijkere vlekken ontstaan.

Bescherming van de vloer

Om te voorkomen dat vuil en vlekken na verloop van tijd in een lichte houten vloer trekken is het verstandig om de vloer te voorzien van een beschermende laag. Deze laag zal meestal bestaan uit een vorm van wax, olie of lak.

Bij Vloerenbaas zorgen wij er altijd voor (mits je gebruikt maak van onze legservice) dat jouw nieuwe vloer voorzien is van een beschermende laag zodat je extra lang van de vloer kunt genieten. Het behandelen van een de houten vloer is essentieel om de levensduur van de vloer te bevorderen.

Diverse afwerkingen van lichte houten vloeren

Naast dat je de lichte houten vloer moet voorzien van een beschermende toplaag van wax, olie of lak, kun je hiermee ook verschillende afwerkingen bewerkstelligen. Zo zijn er speciale oliën en lakken voor houten vloeren die de tint van de vloer net even wat anders zullen doen laten uitstralen.

Daarnaast wordt er, vaak bij moderne interieurs, wel eens voor gekozen om de houten vloer op te schuren waardoor de noesten van het hout wat minder opvallen. Dit gebeurt uiteraard voordat de beschermende laag wordt aangebracht. Doe je dit daarna? Dan zal er weer een nieuwe laag moeten worden aangebracht.

Lichte houten vloer kopen bij Vloerenbaas

Ben je van plan om een lichte houten vloer aan te schaffen? Dan ben je bij Vloerenbaas aan het juiste adres. In onze webshop (op deze pagina) vind je een ruim assortiment aan verschillende lichte vloeren van hout waardoor je gegarandeerd een type vindt die aansluit op jouw woonbehoeften.

Zodra je een geschikt vloer hebt gevonden kun je direct online een offerte aanvragen en ervoor kiezen om eventueel gebruik te maken van onze legservice. Uiteraard kun je ook langskomen in onze showroom om de vloeren eens van dichtbij te bekijken en in gesprek te gaan met onze deskundigen onder het genot van een bakje koffie.

Heb je echter nog vragen of behoefte aan advies op maat? Neem dan gerust contact op met onze ervaren Vloerenbazen of kom gezellig langs in één van onze experience centers. Bij Vloerenbaas ben je bij de baas en regelen wij de rest!

Call Now Button