Houten vloer schuren

Een houten vloer is mooi in jouw woning. De vloer kan namelijk zowel voor een landelijke als een luxe uitstraling zorgen en zal daarom altijd bij jouw interieur passen. Echter kent een houten vloer ook het nodige onderhoud. Je moet bijvoorbeeld een houten vloer schuren, zodat je deze weer van de juiste uitstraling kunt voorzien.

Hier komen echter wel een aantal werkzaamheden bij kijken. En is het wel zo eenvoudig om dit zelf uit te voeren of kun je het beter uitbesteden aan een professional? Bij Vloerenbaas kunnen wij jou hier altijd een antwoord op geven, zodat je een goede keuze kunt maken.

Waarom een houten vloer schuren?

Een houten vloer kun je om een groot aantal redenen schuren. Een van de redenen voor een houten vloer schuren is het feit dat deze eens in de zoveel tijd van een nieuwe beschermlaag voorzien dient te worden, deze is vaak niet meer aanwezig bij oude houten vloeren. Vooral in de ruimtes waar je vaak loopt, kan het zijn dat de bovenste laag van de planken afgaat. In dit geval zullen de slijtageplekken zichtbaar worden.

Door de vloer op te schuren en daarna opnieuw te lakken, zorg je ervoor dat slijtageplekken niet meer zichtbaar zijn en geniet je van een nieuw uitziende vloer. Bovendien moet je een houten vloeren schuren om er een nieuwe kleur overheen te doen.

Lees ook: uit welke houten vloer kleuren kun je allemaal kiezen?

De kosten voor het laten schuren van een houten vloer

Een houten vloer opschuren brengt kosten met zich mee. Als je de werkzaamheden zelf uitvoert, zullen de kosten over het algemeen relatief laag blijven. Dit komt doordat je zelf de materialen aanschaft en geen uurtarief hoeft te betalen. Het uitbesteden brengt namelijk andere kosten met zich mee.

Professionals die de houten vloer schuren kosten door een vast uurtarief iets meer, maar je krijgt er ook veel voor terug. Door duidelijk aan te geven hoeveel vierkante meter er opgeschuurd dient te worden, weet je ongeveer wat de kosten zullen worden en zal je niet voor vervelende verassingen komen te staan.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

De werkzaamheden uitbesteden

Als je niet zeker bent van je zaak kun je er altijd voor kiezen om de werkzaamheden uit te besteden. Een houten vloer laten schuren door een professional zorgt ervoor dat jouw vloer er binnen een korte tijd weer als nieuw uitziet en je direct met de afwerking kunt beginnen. Ook dit kunnen onze Vloerenbazen voor jou uit handen nemen.

Houten vloeren schuren kan dus altijd op een professionele manier gedaan worden, waarna je weer alle kanten op kunt en de uitstraling van de houten vloer kunt aanpassen. De eindresultaten van een houten vloer laten schuren zullen jou altijd tevreden terug laten kijken op het gehele proces, voornamelijk wanneer je dit laat doen door onze ervaren Vloerenbazen.

Zelf houten vloer schuren

Je kunt er als eerste voor kiezen om de houten vloer zelf te schuren. Het schuren van een houten vloer is wel een nauwkeurige klus. Wanneer je een deel overslaat, ga je dit namelijk terugzien in het eindresultaat. Je moet er daarom voor zorgen dat je hier de tijd voor neemt en ook geen genoegen neemt met het eerste resultaat.

  • Zelf de houten vloer schuren zal wat voorbereidingen nodig hebben en je moet ervoor zorgen dat je beschikt over de juiste materialen en gereedschappen om het schuren zorgvuldig te laten verlopen. Lees jezelf daarom altijd goed in voordat je zelf een houten vloer gaat schuren.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het eerste waar je aan moet denken zijn de voorbereidingen. Zo moet je de vloer goed schoonmaken, zodat eventueel vuil niet meer op de vloer ligt. Zodra je gaat schuren, zal dit vuil namelijk in de nerf van het hout trekken. Op een later moment en tijdens de afwerking zal je dit terugzien.

Na de schoonmaak moet je de juiste gereedschappen gebruiken voor het schuren. Een houten vloer schuren met de hand is mogelijk, zolang je het juiste schuurpapier gebruikt. Je kunt echter ook kiezen voor een schuurapparaat, waardoor het proces sneller en eenvoudiger verloopt. We raden wel enige kennis aan voordat je aan dit proces gaat beginnen, je wil niet uiteindelijk de houten vloer moeten verwijderen door een slecht eindresultaat.

schuren houten vloer

Snel een afspraak inplannen

Wil je een houten vloer laten schuren door één van onze professionals? Dan hoef je alleen maar contact met ons op te nemen. Je kunt jouw wensen direct doorgeven, waardoor onze Vloerenbazen weten waar je naar op zoek bent en je ook gelijk de kostenopbouw onder ogen krijgt. Zo zorg je ervoor dat je binnen een korte tijd de vloer opschuurt en hem in de gewenste staat kunt krijgen.

Het is ook een mogelijkheid om een nieuwe houten vloer online bij ons te bestellen. Neem hiervoor een kijkje in onze webshop waar we onwijs veel verschillende soorten houten vloeren aanbieden. Laat je inspireren door het aanbod en bestel vandaag nog een nieuwe houten vloer bij Vloerenbaas!

Welk schuurpapier gebruiken voor een houten vloer?

Voor het schuren van houten vloeren zijn grofheden van 20 tot 160 nodig. Dit wordt bepaald door de hardheid van het oppervlak, de laagdikte die moet worden verwijderd en het aantal keren dat je wilt schuren (2-3 keer). Verhoog de korrel elke keer met 60 voor het beste effect.

Hoe lang duurt het om een houten vloer te schuren?

Het schuren van een houten vloer kan een paar uur tot een paar dagen in beslag nemen, afhankelijk van de grootte en de conditie van de vloer. Als je van plan bent de vloer te lakken of te oliën, kun je het beste ten minste één dag rekenen voor het drogen tussen de lagen.

Dus als je werkt aan een vloer van 50 m2, kun je het beste één dag inplannen voor het schuren en afwerken met lak of olie. Als je werkt aan een vloer van 60-70 m2, zul je waarschijnlijk een hele dag nodig hebben alleen al voor het schuren.

Hoe vaak een houten vloer schuren?

Over het algemeen wordt aanbevolen om een houten vloer 2 tot 4 keer te schuren. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Parketvloeren, bijvoorbeeld, kunnen vaak niet worden geschuurd. Als je niet zeker weet of de vloer kan worden geschuurd, kun je het beste een vakman raadplegen. Over het algemeen moet 2-4 keer echter voldoende zijn.

Wanneer een houten vloer schuren?

Als je jezelf afvraagt wanneer je een houten vloer moet schuren, is het antwoord meestal eens in de 3-5 jaar. Dit kan echter variëren, afhankelijk van het soort houten vloer dat je hebt en de hoeveelheid loopverkeer die de vloer te verduren krijgt.

Zachtere houtsoorten, zoals grenen, moeten vaker worden geschuurd dan hardere, zoals eiken. Als je houten vloer veel slijtage ondervindt van rondrennende kinderen en huisdieren, moet je hem misschien ook vaker schuren dan bij een woning met weinig loopverkeer.

De beste manier om zeker te weten wanneer de houten vloer moet worden geschuurd is door een professional te raadplegen. Zij kunnen je vloer inspecteren en laten weten wat de beste keuze is aan de hand van de situatie.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button