Houten vloer lakken of oliën

Ben jij al bezig met je houten vloer lakken of oliën? Of heb je nog wat twijfels over hoe je dit precies moet doen? Dit kunnen wij ons goed voorstellen. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat lak of olie op een houten vloer de juiste keuze voor je is.

Daarom hebben we besloten om je uit de brand te helpen. Op deze pagina vind je daarom waardevol advies over dit onderwerp. Op deze manier beschik je over de juiste kennis om een goede beslissing te kunnen maken. Onderschat niet hoe waardevol dit kan zijn wanneer je een houten vloer gaat lakken of oliën.

Waarom zou je een houten vloer lakken of oliën?

Waarom zou je een houten vloer lakken of oliën? Hier zijn tal van verschillende redenen voor. In de meeste gevallen wordt houten vloer lak of olie gebruikt om de vloer te voorzien van een extra beschermingslaag. Beide hebben in dat opzicht zo hun eigen werking en functie.

Lak helpt bij het beschermen van de vloer tegen deuken of krassen. Ook is lak handig wanneer je een vloer van hout wilt hebben met wat extra glans. Je kunt het dus ook gebruiken om de uitstraling van je vloer aan te passen of te herstellen. Daarbij kan het ook toegepast worden om vlekken te verwijderen uit de vloer van hout.

Olie is daarentegen juist populair doordat je de natuurlijke glans van de vloer behoudt. Tevens trekt olie in de vloer zodat het daar zijn werk kan doen in het beschermen van je vloer. Er is dus meer dan genoeg reden om voor houten vloer olie of lak te kiezen om je vloer te beschermen.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Houten vloer lakken of oliën, is het überhaupt mogelijk?

Het is goed om jezelf de vraag te stellen of een houten vloer lakken of oliën überhaupt mogelijk is. Er bestaan namelijk allerlei mythes over wat lak of olie met je houten vloer kan doen.

Neem van ons maar aan dat dit geen nadelige gevolgen zal hebben voor jouw prachtige houten vloer. Integendeel zelfs, want olie of lak op een houten vloer zorgt juist voor een extra beschermingslaag waardoor je vloer langer meegaat en beter bestand is tegen stof, vuil en vloeistoffen. Een houten vloer waterdicht maken behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Moet ik kiezen voor lak of olie voor mijn houten vloer

De keuze tussen het lakken of oliën van jouw houten vloer is volledig afhankelijk van wat je er mee wilt bereiken. Beide methodes bieden zo hun beschermende werking, maar dan op hun eigen manier.

Hieronder gaan we je meenemen in een aantal situaties waarin de een beter is dan de ander. Vaak is het een persoonlijke kwestie en afhankelijk van jouw wensen welke methode de betere keuze is.

Wanneer is lak beter?

Lak is in enkele omstandigheden een uitstekende keuze. Wanneer jij jouw vloer goed wilt beschermen, is lak een uitstekend hulpmiddel. Met lak weet je namelijk zeker dat het moeilijk wordt voor vocht en vet om in de vloer te trekken.

Tevens is het gunstig dat water en vuil onmogelijk in de vloer kan belanden waarmee je voorkomt dat de vloer schade oploopt. Bovendien hoef je geen speciaal onderhoud uit te voeren bij een gelakte houten vloer. Regelmatig stofzuigen en dweilen is meer dan voldoende om de vloer schoon te maken.

In welk geval is olie de betere keuze?

Wanneer jij voor een natuurlijke look van je vloer wilt gaan, is olie een goede optie. Met olie behoud je de natuurlijke uitstraling van de houten vloer en biedt het ook bescherming.

Qua onderhoud van de houten vloer verandert er echter wel het een en ander. Zo zal je 1 tot 2 keer per jaar onderhoudsolie moeten aanbrengen om de beschermende werking van de olie intact te houden.

Welke van de twee opties is over het algemeen de beste?

Het is lastig om concreet te zeggen welke methode de beste optie is. Dit is namelijk volledig afhankelijk van jouw wensen. Vind je de bescherming van de vloer belangrijker dan de uitstraling? Dan is het in dat geval verstandiger om te kiezen voor lak.

Mocht je daarentegen gehecht zijn aan de natuurlijke uitstraling van hout? Dan is olie vaak de betere keuze. De olielaag zorgt namelijk voor een natuurlijke glans waardoor de uitstraling van het echte hout goed zichtbaar blijft.

Laat het lakken en oliën aan de experts van Vloerenbaas over

Sta je al met je handen te wrijven om aan de slag te gaan met je houten vloer lakken of oliën, maar wil jij er zeker van zijn dat dit proces perfect verloopt? Laat het lakken en oliën van de houten vloer dan gerust aan onze ervaren Vloerenbazen over.

Inmiddels hebben we al onwijs veel mensen geholpen met het behandelen van de houten vloer met olie of lak. Wacht daarom niet langer en neem contact met ons op om en afspraak te maken. Zo weet je zeker dat jouw houten vloer goed beschermd is en dat de klus op de juiste wijze wordt uitgevoerd.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
RDF Royal Hongaarse punt Bis Blanc
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Hongaarse punt Rustiek A Black
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Visgraat Rustiek A Pearl
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00

Call Now Button