Houten vloer kleuren

Er zijn onwijs veel verschillende houten vloer kleuren, maar welke past het beste bij jou? Ondanks dat er slechts een aantal basis kleuren zijn, aangezien het een natuurlijke kleur betreft, zijn er oneindige mogelijkheden qua tinten.

Een echte houten vloer wordt altijd voorzien van een extra lak- of olielaag die dient ter bescherming van de vloer. Dit geeft de natuurlijke houten vloer kleur een extra glans wat zorgt voor een extra warm gevoel. Maar welke kleuren voor een houten vloer zijn er allemaal en wat als je de houten vloer een andere kleur wilt geven? We vertellen je er alles over.

Verschillende kleuren houten vloer

Zoals je weet zijn er diverse houten vloeren kleuren die elk weer verkrijgbaar is in ontelbare tinten. De keuzemogelijkheden bij het kiezen van een houten vloer zijn daarom erg groot. Om je alvast wat meer duidelijkheid te geven over de kleur van een houten vloer hebben we hieronder de basiskleuren voor je onder elkaar gezet:

Alle bovenstaande (basis)kleuren zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. Laat je daarom inspireren door het aanbod in onze webshop en vindt de houten vloer kleur die bij je past.

Natuurlijke tinten

Als je bij Vloerenbaas op zoek gaat naar de perfecte kleur voor een houten vloer, dan zal je verbaast staan van de mogelijkheden. In ons assortiment vind je een breed aanbod van diverse natuurlijke houten vloer kleuren die elk weer verkrijgbaar zijn in prachtige tinten.

Mocht je het lastig vinden om te bepalen welke kleur het beste bij je past? Kom dan gerust eens langs in één van onze experience centers om de vloeren van dichtbij te bekijken en je te laten inspireren door het aanbod!

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Houten vloer in andere kleur

Houten vloeren komen in onwijs veel verschillende kleuren en tinten en het kan daarom zijn dat je na verloop van tijd toe bent aan een andere kleur. Maar moet je dan een geheel nieuwe vloer aan laten leggen of zijn er ook goedkopere alternatieven? We vertellen je er in dit artikel alles over.

Waarom een houten vloer kleuren?

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je jouw houten vloer een andere kleur wilt geven, maar dit zijn de voornaamste redenen:

  • Je wilt graag een andere kleur houten vloer;
  • Je wilt de vloer er weer als nieuw uit laten zien;
  • De vloer is beschadigd;
  • Je krijgt de vloer bijna niet meer schoon;
  • De vloer is verkleurd door de zon.

Wat voor reden je ook hebt om jouw huidige houten vloer een andere kleur te geven, het is vaak niet nodig om een geheel nieuwe vloer aan te schaffen. De aanschaf van een nieuwe houten vloer is vaak duur en arbeidsintensief.

Gelukkig zijn er manieren om de houten vloer kleur te veranderen zonder een nieuwe vloer te hoeven aanschaffen.

Hoe kan ik mijn houten vloer een andere kleur geven?

De beschermende toplaag van een houten vloer is vaak een speciale lak of olie. Een groot voordeel hiervan is dat je de toplaag kunt vervangen en een olie of lak kunt aanbrengen die de houten vloer een andere tint geeft. Hierdoor kun je eenvoudig de kleur van de vloer veranderen en kiezen uit onwijs veel verschillende houten vloer kleuren. Maar hoe ga je precies te werk?

Schuren of polijsten van de vloer

Het belangrijkste onderdeel van een houten vloer kleuren blijft altijd het schuren of polijsten van de vloer. Hiermee creëer je namelijk een nieuw oppervlak waar de lak en olie beter aan zal hechten. Je verwijdert namelijk de oude was, lak of beits waardoor je een schoon oppervlak creëert.

Daarnaast zorgt het schuren van de houten vloer ervoor dat oppervlakkige krassen verwijderd worden en diepe krassen minder zichtbaar zullen zijn. Maar het voornaamste doel van schuren is uiteraard dat de vloer glad wordt.

Houten vloer een andere kleur geven zonder schuren

Wij krijgen hier regelmatig nog vragen over, maar je kunt een houten vloer verven of lakken niet uitvoeren zonder eerst te schuren. De lak zal namelijk niet goed hechten op een vloer die niet geschuurd is. Wel zijn er alternatieven om je huidige houten vloer op te knappen zonder dat er een schuurmachine aan te bod komt.

Lak of olie aanbrengen

Zodra je weer een fris oppervlak hebt gecreëerd kun je de houten vloer lakken in een andere kleur. Hiervoor gebruik je speciale houten vloer olie waarmee je de kleur kunt veranderen. Je hebt hierbij weer enorm veel keuze uit diverse houten vloer kleuren, neem dus altijd je tijd en kies de kleur die het beste bij jou en jouw interieur past.

Lees voordat je de olie aanbrengt altijd goed de instructies door om onzekerheden te voorkomen. Vervolgens kun je de olie aanbrengen middels een roller, platte kwast of doek, afhankelijk van wat de instructies voorschrijven. Zodra de olie is aangebracht is het een kwestie van drogen. Ook dit staat vermeld op de verpakking, maar meestal is 24 uur meer dan voldoende, tenzij anders aangegeven.

kleur houten vloer

Kun je elke soort houten vloer kleuren?

Het is helaas niet mogelijk om elke soort houten vloer te kleuren. Zo zijn zachte en tropische houtsoorten vaak minder geschikt om een andere kleur te geven, voornamelijk doordat het schuren van de vloer lastiger is.

Een eiken houten vloer kleuren is in dat geval je beste optie. Deze sterke houten vloeren zijn wat harder en kunnen daarom ook makkelijker geschuurd worden. Een eiken vloer met olie kleuren is dan ook een fluitje van een cent.

Er dient echter wel rekening gehouden te worden met het feit dat er ook enkele uitzonderingen zijn. Zo kunnen sommige zachten houten vloeren wel gekleurd worden en kan het kleuren van een eiken vloer niet altijd. Bij vragen of advies kun je daarom altijd contact opnemen met één van onze Vloerenbazen.

Houten vloer van Vloerenbaas

Ben je nog op zoek naar een prachtige houten vloer? Laat je inspireren door het brede aanbod van verschillende houten vloer kleuren. In onze webshop bekijk je het gehele aanbod, maar het is ook mogelijk om langs te komen in één van onze showrooms.

Zodra je een geschikte vloer hebt gevonden kun je een offerte aanvragen. Mocht je echter nog vragen hebben of wil je jezelf laten adviseren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze ervaren Vloerenbazen.

Ook is het mogelijk om jouw nieuwe vloer te laten leggen door ons ervaren team van Vloerenbazen. Hiervoor kun je gebruik maken van onze bazen legservice zodat je verzekerd bent van het beste resultaat. Want bij Vloerenbaas ben jij de Baas en regelen wij de rest!

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button