Eiken houten vloer

Eikenhouten vloeren zijn al jarenlang erg populair in woningen. Dit komt mede door het zachte karakter van eiken dat zorgt voor een modern en strak uiterlijk. Hierdoor zijn eiken vloeren perfect te combineren met een modern interieur wat zal zorgen voor een rustgevende sfeer in huis.

Aangezien een vloer de basis is van jouw woning kan het ooit lastig zijn om de juiste te vinden. Hieronder vind je alvast ons ruime assortiment van eiken  vloeren en kun je alvast wat inspiratie opdoen. Mocht je het toch nog lastig vinden om de eikenhouten vloer te vinden voor jouw woonbehoeften? Neem dan gerust even contact met ons op voor extra hulp en advies op maat.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

De unieke uitstraling van een eiken houten vloer

Een eiken vloer van hout staat garant voor een uniek uitstraling. Aangezien het een natuurproduct betreft kun je ervan uitgaan dat geen enkele vloer hetzelfde is. Zo zullen de houtnerven en de noesten van elk los vloerdeel weer anders zijn. Hiermee creëer je een unieke uitstraling in de woonkamer, slaapkamer, keuken of andere ruimte in jouw woning.

Daarnaast is een eiken planken vloer perfect om te combineren met diverse soorten interieurs. In de praktijk zien we dat er vaak wordt gekozen voor een modern interieur, maar een houten eiken vloer kan ook prima gecombineerd worden met een landelijke- of klassieke stijl. Door het natuurlijk en rustieke karakter van eiken zijn de mogelijkheden eindeloos.

Mogelijkheden bij eiken houten vloeren

Ga je een eiken vloer kopen? Dan zal je er als snel achterkomen dat je dit niet zomaar even hebt geregeld. Bij het uitzoeken van een geschikte eikenhouten vloer heb je namelijk onwijs veel mogelijkheden betreft kleur, afwerking, maat en legmethode. Hieronder gaan we de mogelijkheden daarom in het kort behandelen.

Natuurlijke kleuren en tinten

Als je al een kijkje hebt genomen in onze webshop heb je waarschijnlijk al gezien dat eikenhouten vloeren verkrijgbaar zijn in veel verschillende natuurlijke kleuren en tinten. Hierbij heb je de keuze in lichte houten vloeren en donkere houten vloeren die ieder zo weer beschikbaar zijn in verschillende tinten. Je hebt hierdoor enorm veel keuzevrijheid waardoor er gegarandeerd een houten vloer van eiken tussen zit die bij je past.

Verschillende afwerkingen

Eiken houten vloeren kunnen op verschillende wijze worden afgewerkt/behandeld. Hiermee is het mogelijk om de kleur van de vloer aan te passen naar jouw eigen smaak. Echter is de voornaamste reden om je vloer te behandelen de wijze van bescherming die je mee wilt geven.

Door de houten vloer te lakken, oliën, beitsen, waxen of te behandelen op basis was voorzie je het hout van een beschermende toplaag. Hierdoor is je vloer beter bestand tegen stof, vuil en vocht en kun je langer genieten van jouw prachtige eikenhouten vloer. Lees meer over een houten vloer behandelen in onze handige informatiegids.

Maat van de planken

Naast de kleur en afwerkingsmethode heb je ook nog de keuze in de breedte en lengte van de eiken vloeren planken. Door te kiezen voor een smalle plank kun je een drukker patroon creëren.

Toch kiezen de meeste mensen over het algemeen voor een houten vloer met brede planken, aangezien dit juist wat meer rustgevend is. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren kun je dus op zoek gaan naar de juiste maat eiken planken.

Legmethode

De legmethode van de eikenhouten vloer is iets waar je van te voren goed over na moet denken. Zodra de vloer eenmaal ligt is het lastig om dit nog aan te passen of je moet de gehele vloer opnieuw willen laten leggen. Lees je daarom in over hoe je een houten vloer moet leggen.

Kies je voor de klassieke legmethode waarbij de eikenhouten vloer planken in de lengte door de kamer gelegd worden? Of ben je meer op zoek naar iets unieks? In dat geval heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een visgraat patroon of hongaarse punt patroon. Met beide methodes creëer je een unieke vloer waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Hoe zit het met de eiken houten vloer prijs?

De eiken houten vloer prijs wordt opgebouwd aan de hand van verschillende factoren. Hierbij speelt de houtsoort (zacht eiken of massief eiken), maat van de planken en de legmethode een belangrijke rol.

Over het algemeen liggen de kosten van een eiken vloer al redelijk hoog vergeleken met andere soorten vloeren, zoals PVC vloeren of laminaat. Daarbij zijn massief eiken vloeren vaak ook nog iets duurder dan zachte eiken vloeren.

De maat van de planken zal ook aandeel hebben in de uiteindelijk eiken vloer prijs per m2. Voor brede planken betaal je over het algemeen meer dan voor smalle planken. Een eiken houten vloer kopen doe je daarom niet zomaar even.

Tot slot zal de legmethode ook invloed hebben op de totale kosten van de eikenhouten vloer. Zo zal je voor het leggen van een houten visgraat vloer of hongaarse punt vloer meer zaagverlies hebben dan wanneer je de vloerdelen in rechte lijnen legt. Bekijk daarom goed wat de mogelijkheden zijn en laat je eventueel adviseren door onze ervaren Vloerenbazen.

Eiken vloer kopen bij Vloerenbaas

Wil je graag een eikenhouten vloer kopen? Dan zit je bij Vloerenbaas altijd goed. Met ons brede aanbod heb je enorm veel keuze uit verschillen kleuren en afmetingen. Bekijk bovenaan deze pagina direct het aanbod van eikenhouten vloeren en laat je inspireren door de mogelijkheden.

Wij snappen dat het lastig kan zijn om de juiste eiken houten vloer te vinden voor jouw woonbehoeften. Dit komt mede doordat je zo veel keuze hebt dat je door de eiken bomen haast het bos niet meer ziet. In dat geval kun je altijd contact met ons opnemen of een afspraak maken om langs te komen in onze showroom.

Daarnaast komen wij jouw nieuwe eiken vloer ook graag voor je leggen. Hiervoor kun je gebruik maken van onze bazen legservice waarbij onze deskundige Vloerenbazen de vloer bij jouw thuis komen leggen. Je bent dan verzekerd van het beste resultaat en hoeft alleen nog maar achterover te leunen terwijl wij jouw nieuwe vloer aanleggen. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de kosten van de eikenhouten vloer.

Call Now Button