Donker houten vloer

Een donkere houten vloer is een mooie basis voor jouw woning. Met een donkere tint creëer je een warme uitstraling en een ruimtelijk effect, voornamelijk in combinatie met een passend interieur.

Donkere houten vloeren komen in diverse lengtes, breedtes, tinten en afwerkingen. Hierdoor heb je een ruime keuze en vind je gegarandeerd een houten vloer die bij jou en jouw woonbehoeften past. Hieronder zie je direct alle mogelijkheden voor een donkere houten vloer, laat je inspireren en vindt de vloer die bij je past.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Waarom kiezen voor een donkere houten vloer?

Een houten vloer in een donker jasje blijft altijd een persoonlijke keuze, maar wat nou als we je vertellen dat er praktische redenen zijn om voor een dergelijke vloer te kiezen. Om je er een beter beeld van te geven gaan we hieronder dieper in op de redenen waarom het een goede keuze zou kunnen zijn om je woonkamer, of andere ruimtes in de woning te voorzien van een donker houten vloer.

Warme en natuurlijke uitstraling

Donkere houten vloeren staan erom bekend dat ze een warme en natuurlijke uitstraling met zich meebrengen. Het gewenste effect hangt onder andere af van de houtsoort en de afwerking die je kiest. Zo kun je met een houten vloer in een donkere tint veel kanten op, omdat er veel soorten houten vloeren zijn die van nature een donkere kleur hebben.

Hierbij dien je ook rekening te houden met bepaalde wensen zoals de legmethode, eventuele vloerverwarming en de eenvoud van onderhoud. Al deze factoren dienen meegenomen te worden in de keuze voor een geschikte donkere houten vloer waarmee je de gewenste uitstraling creëert.

Vuil is minder goed zichtbaar

Een groot voordeel van de houten vloer met donker tintje is dat vuil minder goed zichtbaar is op het oppervlak. Dit betekent echter niet dat er geen vuil aanwezig is en daarom zal je de vloer, net als andere vloeren, goed moeten onder houden.

Toch is het fijn dat je jezelf niet direct hoeft te storen aan een klein beetje vuil op de vloer. Kies je namelijk voor een lichte houten vloer? Dan zal vuil heel snel zichtbaar zijn en ben je constant bezig om de vloer er mooi uit te laten zien.

Effect in kleine ruimtes

Vaak wordt er gesteld dat lichte vloeren in kleine ruimtes een vergrotend effect afgeven en dat donkere vloeren in grote ruimtes een warme uitstraling creëren. Hierdoor ontstaat vaak de gedachte dat het kiezen van een vloer voor kleine ruimtes vaak een lichte moet zijn. Naar onze mening is dit niet altijd het geval, aangezien een donker houten vloer, in combinatie met lichte elementen hetzelfde effect kan creëren.

Combinatie met vloerverwarming

Wil je de donkere houten vloer in de woonkamer combineren met vloerverwarming? Dan is dat zeker een goede optie. Naast het natuurlijke en warme effect dat de donkere tint creëert, creëer je met vloerverwarming ook daadwerkelijk een warm en aangenaam gevoel in huis.

Samen zorgt dit voor een warme en knusse sfeer wat ideaal is in combinatie met een landelijke interieur. Lees meer over vloerverwarming op een houten vloer in ons informatieve artikel.

Onderhoud van een donker houten vloer

Een houten vloer onderhouden is altijd belangrijk, aangezien het de basis vormt van de sfeer in de woning. Bij houten vloeren is dit zelfs nog belangrijker dan bij andere vloersoorten, aangezien het een natuurlijk materiaal betreft wat extra aandacht vereist.

Een groot voordeel bij donkere houten vloeren is echter wel dat stof en vuil minder snel zichtbaar wordt aan het oppervlak. Dit betekent niet per se dat er ook minder onderhoud nodig is. Maar mocht er bijvoorbeeld een vlek in de vloer ontstaan? Dan zal dit minder snel opvallen en is er minder reden voor paniek. Lees ook meer over een houten vloer reinigen door op de link te klikken.

Afwerking van donkere houten vloeren

De afwerking van een donkere houten vloer is bepalend voor de uiteindelijke uitstraling. Hierbij heb je diverse mogelijkheden afhankelijk van jouw wensen. Combineer je de houten vloer met een modern interieur? Dan kan het een optie zijn om de vloer licht op te schuren zodat de grove noesten minder zichtbaar zijn, dit resulteert in een strakkere afwerking.

Daarnaast is het ook belangrijk om de donkere houten vloer te voorzien van een beschermende laag. Hier kun je wax, olie of lak voor de houten vloer gebruiken. De keuze voor een bepaalde wax, olie of lak kan ook invloed hebben op de kleur en uitstraling van de vloer. Denk hier dus goed over na en bespreek eventueel je wensen met onze Vloerenbazen voor advies op maat.

Donkere houten vloer combineren met andere elementen

Een donkere houten vloer combineren met andere elementen in jouw woning kan ooit nog wel lastig zijn. Donker bruin is namelijk een lastige kleur, maar als je dit op de juiste manier aanpakt kan dit de mooiste resultaten opleveren.

In de praktijk zien we regelmatig dat donkere houten vloeren gecombineerd worden met een landelijk of Scandinavisch interieur. Maar voor de moderne woningen wordt er vaak gekozen om de donkere vloer te combineren met lichte elementen, zoals witte muren en lichtgekleurde meubels.

Donkere houten vloer kopen bij Vloerenbaas

Ben je geïnteresseerd in een donkere houten vloer? Dan ben je bij Vloerenbaas aan het juiste adres. In onze webshop (bovenaan deze pagina) vind je de gehele collectie van houten vloeren met een donkere kleur. Bekijk alle collecties en laat je inspireren door wat er mogelijk is op het gebied van donkere vloeren.

Vind je het lastig om via de webshop een geschikte vloer te vinden? Maak je geen zorgen, onze Vloerenbazen helpen je graag bij het vinden van de beste passende vloer die voldoet aan jouw wensen. Hiervoor kun je contact opnemen of langs komen in één van onze experience centers om de vloeren van dichtbij te bekijken.

Zodra je een mooie donkere houten vloer hebt gevonden kun je online een offerteformulier invullen. Ook kun je aangeven of je graag gebruik zou willen maken van onze speciale legservice. Onze deskundige Vloerenbazen komen de vloer dan op locatie leggen waardoor jij hier geen omkijken meer naar hebt, dat is namelijk de service van Vloerenbaas!

Call Now Button