Houten vloer

Wil je graag een houten vloer kopen? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. Met ons brede assortiment ben jij ervan verzekerd een mooie houten planken vloer te vinden die voldoet aan jouw wensen en woonbehoeften. Neem hieronder alvast een kijkje en laat je inspireren door de mogelijkheden.

Houten vloeren komen in allerlei soorten, maten en kleuren waardoor je enorm veel keuzevrijheid hebt bij het kiezen van een nieuwe vloer. Hierdoor kan het nog wel eens lastig zijn om de juiste vloer te vinden. Mocht je daarom behoefte hebben aan extra hulp of advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je namelijk graag bij het vinden van de meest ideale houten vloer voor jouw woonsituatie.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Waarom kiezen voor een houten vloer?

Een echte houten vloer kent onwijs veel voordelen op het gebied van wooncomfort. Op het eerste gezicht zal je hier wellicht anders over denken aangezien er ook andere alternatieven zijn voor hout. Waarom zou je dan toch voor houten vloer planken kiezen om jouw woning mee in te richten?

De voornaamste reden dat mensen kiezen voor een vloer van houten planken is het feit dat hout een bepaald karakter aan de woning geeft. Hout is een natuurproduct dat van zichzelf erg sterk is waardoor het minimaal 15 jaar tot maximaal 40 jaar lang meegaat. Afhankelijk van het onderhoud, de beschermingslaag en loopintensiteit zal de levensduur per vloer verschillen.

Ondanks dat houten vloeren natuurproducten zijn, heb je zelf de mogelijkheid om de uitstraling volledig aan te passen naar eigen wens. Naast dat er al onwijs veel verschillende soorten houten planken vloeren zijn, zijn er ook bepaalde methodes om de uitstraling net wat bij te werken. Zo zou je de vloer kunnen verven, schuren, behandelen met wax, olie, was, lak of beits en nog veel meer.

Met een houten vloeren creëer je een unieke, warme, klassieke sfeer in huis die perfect te combineren in is met een landelijk interieur. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om een klassieke houten vloer te combineren met moderne meubels. Je zult verrast zijn hoe mooi dit kan uitpakken. Kortom, met een houten vloer kun je onwijs veel kanten op en heb je enorm veel vrijheid in het bepalen van de uitstraling.

Hout is een natuurproduct

Het is goed om rekening te houden met het feit dat houten vloeren natuurproducten zijn. Houten vloeren kennen daarom zo hun eigen voor- en nadelen. Ondanks dat de meeste klanten de voordelen zwaarder vinden wegen dan de nadelen vinden we het toch belangrijk om ze in het kort te benoemen.

Zoals gezegd is hout een natuurproduct en daarom gevoelig voor de afwisseling in seizoenen. Hout gaat namelijk ‘werken’, wat wil zeggen dat het kan krimpen en uitzetten bij grote verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de houten vloer.

Maar niet getreurd, er zijn namelijk tal van oplossingen om te voorkomen dat houten vloeren extreem gaan werken. Denk hierbij aan luchtontvochtigers voor in de zomer en goede (vloer)verwarming voor in de winter.

Verschillende legmethodes van houten vloeren

Heb je de keuze gemaakt voor houten planken vloeren, dan zal de volgende keuze alweer gemaakt moeten worden. Zo is het belangrijk om van te voren goed na te denken over het feit of je de vloer wilt laten verlijmen of zwevend wilt leggen.

Afhankelijk van de ondergrond en de optie om wel of geen vloerverwarming te nemen, zullen er verschillende mogelijkheden zijn. Bij een betonnen ondervloer, met of zonder vloerverwarming, is het prima mogelijk om de houten vloer planken te verlijmen. Hierbij is het wel zaak om er rekening mee te houden dat je de houten vloer niet zo makkelijk kan verwijderen.

Ben je op zoek naar een nieuwe houten vloer, maar weet je bijna zeker dat je binnen een aantal jaar weer gaat verhuizen? Dan kan het raadzaam zijn om te kiezen voor zwevend leggen. Houten vloeren die zwevend gelegd zijn makkelijker te verwijderen en kunnen bij verhuizing meegenomen worden naar de nieuwe woning. Lees meer over de houten vloer leggen door op de link te klikken.

Houten vloeren en vloerverwarming

Veel mensen vragen zich af of houten vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming aangezien ze bij verschil in temperatuur en luchtvochtigheid gaan werken. Het korte antwoord hierop is; ja! Houten vloeren zijn wel degelijk geschikt voor vloerverwarming, maar hier dient wel extra aandacht aan gegeven te worden.

Naast dat er een speciale vloerenlijm wordt gebruikt, om de vloer aan de ondergrond te bevestigen, zullen er extra maatregelen genomen moeten worden. Lees hier meer over in ons informatieve artikel over een houten vloer met vloerverwarming.

Houten vloer onderhouden

Houten vloeren vergen nu eenmaal wat extra aandacht qua onderhoud. Ondanks dat de hoeveelheid onderhoud vergelijkbaar is met de aangeraden hoeveelheid onderhoud van andere vloeren, is het bij houten vloeren belangrijker dat je het ook echt doet.

Om een echte houten vloer zo lang mogelijk mooi te houden is regelmatig stofzuigen en vegen een must. Zand, stof en ander vuil gaan zich anders ophopen in de naden van de vloer en kunnen op ten duur krassen en andere schade veroorzaken.

Daarnaast is hout over het algemeen vatbaar voor vocht, maar afhankelijk van de afwerking zal dit per houten vloer verschillen. Het is belangrijk om vlekken van drinken of andere vloeistoffen direct van de vloer te verwijderen en de plekken goed op te laten drogen. Ook de manier van dweilen zal afhangen van het type afwerking, maar hier kun je meer over lezen in ons artikel over houten vloer onderhoud.

Welke houten vloer past bij mij?

Het is lastig om concreet te zeggen welke houten vloer bij je past. Dit is namelijk volledig afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Ben je op zoek naar een unieke houten vloer met visgraat patroon? Of kies je liever voor een zachte en lichte eiken houten vloer?

Meestal kun je op voorhand nog niet direct bepalen welk type houten vloer het beste bij je past. Hiervoor zal je eerst wat houten vloeren moeten bekijken en ontdekken wat de verschillen zijn tussen bepaalde soorten. Op deze manier ontdek je de verschillen en kun je voor jezelf bepalen welke eigenschappen je het belangrijkste vindt.

Mocht je het zelf lastig vinden om tussen al die houten vloeren de juiste te vinden? Neem dan zeker even contact met ons op voor extra hulp en advies. Of maak een afspraak om langs te komen in één van onze showrooms. Hier zullen we samen jouw wensen doornemen en de mogelijkheden bespreken. Zo vind je gegarandeerd de vloer van houten planken waar je al die tijd al naar op zoek was!

Goedkope houten vloeren van Vloerenbaas

Wil je een houten vloer kopen, maar het liefst niet te veel geld uitgeven? Dan zit je bij Vloerenbaas goed. Bij ons vind je diverse goedkope houten vloeren van hoge kwaliteit, waardoor je een vloer in huis haalt die gegarandeerd lang meegaat.

Ga ook zeker op zoek naar een houten vloer aanbieding als je de prijs van de vloer een belangrijke factor vindt. Eens in de zoveel hebben we weer een mooie houten vloeren aanbieding waar je van kunt profiteren. Zo betaal je nooit meer te veel voor een nieuwe vloer en weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit.

Zodra je een mooie houten vloer hebt gevonden kun je deze gemakkelijk online bestellen en laten bezorgen. Wil je de vloer ook nog laten leggen? Geen probleem, onze Vloerenbazen helpen je hier namelijk graag bij. Maak in dat geval gebruik van onze legservice en vraag alvast een offerte aan om inzicht te krijgen in de kosten van de houten vloer!

Call Now Button