Grijze houten vloer

Een grijze houten vloer is een prachtige toevoeging aan jouw woning. Dankzij het stijlvolle design en diverse afwerkingen kun je de vloer ideaal combineren met verschillende soorten interieurs. En dat is nog niet alles, want met een grijze vloer creëer je ook nog eens een ruimtelijk effect.

Bij Vloeren baas heb je een ruime keuze uit diverse grijze vloeren van hout. Kies je liever een donker- of lichtgrijze houten vloer? Het is allemaal mogelijk. Laat je alvast inspireren door de mogelijkheden en bekijk het gehele assortiment hieronder!

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Waarom een grijze houten vloer?

Er zijn tal van redenen te benoemen waarom een grijze houten vloer een goede keuze kan zijn als basis voor jouw huis. Om je een duidelijker beeld te geven gaan we hieronder de belangrijkste met je doornemen zodat je weet wat je van een dergelijke vloer kunt verwachten.

Stijlvol en natuurlijk

Ondanks dat je in het bos geen grijze bomen ziet staan is het wel mogelijk om een grijze houten vloer te kopen. Een houten vloer in het grijs heeft een stijlvol karakter dat ideaal te combineren is met een modern interieur, maar ook een landelijke stijl past er perfect bij.

Daarnaast zorgt een echte houten vloer voor een natuurlijke uitstraling waarmee je een warm gevoel creëert. Dankzij het design in combinatie met de kleur kun je er alle kanten mee op.

Moderne uitstraling

Een grijs houten vloer heeft naast zijn natuurlijke look ook een erg modern uiterlijk. In moderne inrichtingen zien we de grijze tint steeds vaker terugkomen, dit komt voornamelijk omdat grijs perfect te combineren is met moderne meubels.

Om de vloer helemaal een modern uiterlijk mee te geven kun je ervoor kiezen om hem licht op te laten schuren. Hierdoor worden de noesten van het hout iets minder opvallend wat uiteindelijk een strakker resultaat oplevert. Lees meer over het schuren van een houten vloer in onze handige gids.

Ruimtelijk effect

De lange brede planken van een grijze houten vloer zorgen voor een groter ogende ruimte. Dit maakt een dergelijke vloer dus ideaal voor in kleinere ruimtes. Het is in dat geval wel belangrijk dat je rekening houdt met de legmethode, dit speel namelijk een grote rol bij het creëren van een ruimtelijk effect.

Geschikt voor ieder interieur

De grijze houten vloer is een favoriet bij veel nieuwbouwprojecten, maar wordt doorgaans ook vaak gebruikt in oudere woningen. Dit geeft aan dat de vloer wel degelijk geschikt is om te combineren met ieder interieur.

Ondanks dat oude woningen ook een modern interieur kunnen hebben wordt er vaak nog gekozen voor een klassieke stijl in combinatie met een houten vloer in het grijs. Ook de landelijke en Scandinavische stijl is nog steeds een veel voorkomende optie voor bij een grijs houten vloer.

Onderhoud grijze houten vloer

Houten vloeren hebben een lange levensduur waardoor je er jarenlang van kunt genieten. Toch is het houten vloer onderhoud een belangrijke taak om uit te voeren en noodzakelijk om de vloer lang mooi te houden.

Een voordeel van grijze houten vloeren is dat vuil en stof niet heel erg opvallen. Echter kan dit ook als valkuil worden gezien omdat je hierdoor misschien minder vaak stofzuigt en dweilt.

Voornamelijk vegen en stofzuigen zijn belangrijk bij een houten vloer, te vaak dweilen is namelijk niet altijd goed. Dit kan zorgen voor overmatige blootstelling aan vocht, wat het ‘werken van het hout’ (krimpen en uitzetten bij verandering in luchtvochtigheid) zal versterken.

Houten vloer grijs combineren met vloerverwarming

Wil je helemaal voor de volle ervaring gaan van een grijze houten vloer in de woonkamer? Dan kan het een goed idee zijn om de vloer te combineren met vloerverwarming. Dit zal het warme gevoel van de houten vloer versterken doordat het ook daadwerkelijk warm aanvoelt.

In onze webshop bieden wij diverse type houten vloeren aan die speciaal zijn gemaakt om te combineren met vloerverwarming. Bekijk daarom eens de mogelijkheden of laat je adviseren door onze deskundige Vloerenbazen over een houten vloer met vloerverwarming.

Afwerking van grijs houten vloer

Om de uiteindelijke uitstraling van de grijze houten vloer te bepalen is het een goed idee om ook na te denken over de afwerking van de vloer. Houten vloeren worden namelijk altijd voorzien van een beschermende laag van wax, olie of lak die ervoor zorgt dat de vloer beter is beschermd tegen stof, vuil en vloeistoffen.

Naast dat deze laag een beschermende functie heeft is het ook mogelijk om met de olie of lak op een houten vloer een bepaalde afwerking te realiseren. Zo geeft het vaak een licht-glanzende laag aan de grijs geverfde houten vloer, maar kun je er ook voor kiezen om het wat matter te houden. Ontdek wat de mogelijkheden zijn door meer te lezen over hoe je een houten vloer kunt laten behandelen.

Grijze houten vloer kopen bij Vloerenbaas

Denk je dat een grijze houten vloer bij jouw woonbehoeften past? Wacht dan niet langer en bekijk vandaag nog ons assortiment in de webshop of bovenaan deze pagina. Laat je verassen door de mogelijkheden en staar je niet blind op de kleur, maar bekijk ook de verschillende dessins en afwerkingen die verkrijgbaar zijn.

Zodra je een mooie donker- of lichtgrijze houten vloer hebt gevonden kun je direct online een offerteformulier invullen. Hier kun je ook aangeven of je gebruik wilt maken van onze speciale legservice. Hiermee ben je ervan verzekerd dat de vloer er op en top bij komt te liggen. Bovendien heb je dan nergens meer omkijken naar.

Twijfel je nog, heb je nog vragen of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze ervaren Vloerenbazen. Wij helpen je namelijk graag bij het vinden van de best passende vloer voor jou. Ook kun je langskomen in één van onze experience centers om onder het genot van een bakje koffie de vloeren in het echt te bekijken.

Call Now Button