Gietvloer badkamer

Een gietvloer in badkamer plaatsen kan een goede oplossing zijn wanneer je gaat renoveren. Daarbij zijn de meeste type gietvloeren geschikt voor in de badkamer. Hierdoor heb je een ruime keuze uit diverse soorten, kleuren en looks. Bovendien is een gietvloer uitermate geschikt voor in de badkamer, aangezien ze naadloos zijn afgewerkt.

De kans dat er schimmel of lekkages ontstaan is hierdoor niet tot nauwelijks aanwezig. Bij het kiezen van een nieuwe gietvloer voor de badkamer is het belangrijk dat je weet welke hier geschikt voor zijn. Daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen badkamer gietvloeren.

Gietvloer badkamer: waarom is dit zo handig?

Veel mensen denken vaak dat het niet handig is om een gietvloer in de badkamer aan te leggen. Echter is dit in de praktijk juist heel erg praktisch. Een aantal kenmerken van gietvloeren sluit namelijk naadloos aan op de behoefte van een vloer in de badkamer.

Water heeft bijvoorbeeld geen enkele uitwerking op de gietvloer en er kunnen geen lekkages ontstaan doordat de vloer naadloos is afgewerkt. Bovendien krijgt vocht geen kans om in de vloer te trekken, wat natuurlijk erg belangrijk is in vochtige ruimtes. Vandaar dat een nieuwe gietvloer voor de badkamer een verstandige keuze zou kunnen zijn.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Impressies

nadelen gietvloer badkamer
gietvloer in badkamer
gietvloer badkamer kosten

Gietvloer badkamer: welke soorten zijn geschikt?

Zoals je misschien al hebt vernomen zijn de meeste type gietvloeren geschikt voor in de badkamer. Toch dien je rekening te houden met een aantal zaken wanneer je in de badkamer een gietvloer wilt aanleggen.

Zo zijn er namelijk ook een aantal soorten gietvloeren die juist niet geschikt zijn voor de badkamer. Hieronder bespreken we een aantal type gietvloeren, zodat jij weet welke soort gietvloer in de badkamer toegepast kan worden.

Polyurethaan gietvloer in de badkamer

Een polyurethaan gietvloer (PU gietvloer) is ideaal voor in de badkamer. Dit komt doordat de vloer volledig waterafstotend en makkelijk is in onderhoud. Naar onze mening de ideale oplossing voor in natte en vochtige ruimtes, zoals een badkamer.

Daarnaast is een PU gietvloer goed te combineren met vloerverwarming. Een ander voordeel van deze soort gietvloer is dat je niet bang hoeft te zijn voor krassen of strepen, aangezien je meestal op blote voeten loopt in de badkamer.

Epoxy gietvloer in de badkamer

Een epoxy gietvloer behoort tot één van de soorten gietvloeren die geschikt is voor in de badkamer. Dit komt doordat epoxyhars waterafstotend en makkelijk schoon te houden is. Het is eigenlijk te vergelijken met een PU gietvloer, maar toch zitten er een aantal verschillen in.

Zo zijn epoxy gietvloeren iets harder dan Polyurethaan gietvloeren. Echter ligt de prijs per vierkante meter wel lager. Ondanks dat het zeker een mogelijkheid is om te kiezen voor dit type gietvloer, raden wij toch eerder een PU gietvloer in de badkamer aan.

Gietvloer van steentapijt in badkamer

Steentapijt is een type gietvloer die bestaat uit grindkorrels. Deze grindkorrels worden door middel van kunsthars bij elkaar gehouden wat een prachtig effect creëert. Hierbij is het wel van belang dat je kiest voor een gietvloer van steentapijt met een gesloten structuur.

Cementgebonden gietvloer in de badkamer

Het is mogelijk om een cementgebonden gietvloer in de badkamer aan te brengen, maar dit is niet de meest handig optie. De open structuur van beton is namelijk niet geschikt voor natte ruimtes. Vocht trekt dan in de vloer en kan zorgen voor lekkages en vlekvorming.

Echter is het wel mogelijk om een extra epoxy coating aan te brengen, waardoor het water de open structuur van het beton niet meer kan bereiken. In dat geval kan het verstandiger zijn om te kiezen voor een PU gietvloer met betonlook effect.

Gietvloer badkamer kosten

De gietvloer badkamer prijs is net als bij andere gietvloeren afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo zijn de gietvloer badkamer kosten onder andere afhankelijk van het type gietvloer, de oppervlakte en de moeilijkheidsgraad van het aanleggen.

Over het algemeen geldt dat hoe groter de oppervlakte is, hoe minder je betaalt per vierkante meter. Daarnaast worden de kosten van een gietvloer ook bepaald aan de hand van of er een nieuwe ondervloer moet worden aangelegd of dat de gietvloer over een bestaande vloer kan worden heen gelegd.

Badkamer gietvloer met vloerverwarming: is het mogelijk?

De meeste gietvloeren kun je perfect combineren met vloerverwarming. Het is natuurlijk erg fijn als je in de koude wintermaanden een warme vloer hebt in de badkamer. Daarom kan het een slimme keuze zijn om vloerverwarming onder badkamer gietvloer aan te leggen. Houd er alleen wel rekening mee dat niet alle soorten gietvloeren even geschikt zijn.

Voordelen van een gietvloer in de badkamer

Nu je iets meer weet over verschillende badkamer gietvloeren is het handig om te weten hoe het zit met de voordelen van een gietvloer in de badkamer. Daarom hebben wij de belangrijkste hieronder voor je bij elkaar gezet.

Voordelen

 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Naadloze afwerking van de vloer
 • Kan over een bestaande vloer worden gelegd
 • Meeste gietvloeren zijn vochtwerend
 • Nauwelijks tot geen kans op lekkages
 • Keuze uit veel verschillende soorten looks en kleuren
 • Geen kans op krassen, aangezien je veel op blote voeten loopt in de badkamer

Veelgestelde vragen

Kan een gietvloer in de badkamer?

Een gietvloer is een zeer geschikt vloer voor in de badkamer. Dit komt mede doordat de vloer aangenaam is om op te lopen en volledig waterdicht is. Hierdoor kan vocht niet in de vloer trekken waardoor de vloer erg lang meegaat.

Is een gietvloer waterdicht?

Ja, een gietvloer is waterdicht aangezien dit type vloer volledig naadloos wordt aangebracht. Hierdoor is het een ideale vloer voor in vochtige ruimtes, zoals een badkamer. Doordat er geen naden en voegen zijn krijgt vloeistof/vocht geen kans om door te dringen in de vloer.

Wat zijn de kosten voor een gietvloer in de badkamer?

De kosten voor het aanbrengen van een gietvloer in de badkamer kunnen stevig variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo hangt de prijs onder andere af van het type gietvloer, het aantal vierkante meters en de moeilijkheidsgraad van het leggen.

Offertes en advies bij Vloerenbaas

Wij van Vloerenbaas snappen dat het lastig kan zijn om de perfecte keuze te maken voor een badkamer gietvloer. Daarom kun je altijd contact met ons opnemen. Zo bekijken we samen de mogelijkheden en proberen wij jou zo goed mogelijk te adviseren. Ook kun je alvast wat inspiratie opdoen door eens een kijkje te nemen in onze webshop met een breed assortiment aan vloeren.

Heb je een geschikte en passende vloer gevonden? Dan kun je hier een offerte voor aanvragen. Het op laten stellen van een offerte is gratis en geheel vrijblijvend en zo weet je precies wat het totale kostenplaatje zal worden. Vervolgens kun je de vloer online bestellen via de webshop. Daarbij heb je ook nog de keuze om gebruik te maken van onze legservice. Onze meest ervaren Vloerenbazen komen de vloer dan thuis bij jou leggen. Zo kun jij achterover leunen als een echte baas en zorgen wij ervoor dat de vloer er mooi bij komt te liggen.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button