Gietvloer in de badkamer geschikt?

gietvloer badkamer

Een gietvloer in badkamer plaatsen kan een goede oplossing zijn wanneer je gaat renoveren. Daarbij zijn de meeste type gietvloeren geschikt voor in de badkamer. Hierdoor heb je een ruime keuze uit diverse soorten, kleuren en looks. Ook is een gietvloer uitermate geschikt voor in de badkamer, aangezien ze naadloos zijn afgewerkt.

De kans dat er schimmel of lekkages ontstaan is hierdoor niet tot nauwelijks aanwezig. Bij het kiezen van een gietvloer voor in de badkamer is het belangrijk dat je weet welke hier geschikt voor zijn. Daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen badkamer gietvloeren.

Waarom is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

Veel mensen denken vaak dat het niet handig is om in de badkamer een gietvloer aan te leggen. Echter is dit in de praktijk juist heel erg praktisch. Een aantal kenmerken van gietvloeren sluit namelijk naadloos aan op de behoefte van een vloer in de badkamer.

Water heeft bijvoorbeeld geen enkele uitwerking op de vloer en kunnen er geen lekkages ontstaan doordat de vloer naadloos is afgewerkt. Bovendien krijgt vocht geen kans om in de vloer te trekken, wat natuurlijk erg belangrijk is in vochtige ruimtes. Hierdoor zal de vloer jarenlang meegaan en heb je er onwijs veel plezier van.

Welk type gietvloer voor badkamer?

Zoals je misschien al hebt vernomen zijn de meeste type gietvloeren geschikt voor in de badkamer. Toch dien je rekening te houden met een aantal zaken wanneer je in de badkamer een gietvloer wilt aanleggen.

Zo zijn er namelijk ook een aantal soorten gietvloeren die juist niet geschikt zijn voor de badkamer. Hieronder bespreken we een aantal type gietvloeren, zodat jij weet welke soorten in de badkamer kunnen worden geplaatst.

Polyurethaan gietvloer in badkamer

Een polyurethaan gietvloer (PU gietvloer) is ideaal voor in de badkamer. Dit komt doordat de vloer volledig waterafstotend en makkelijk is in onderhoud. Naar onze mening de ideale oplossing voor in natte en vochtige ruimtes, zoals een badkamer.

Daarnaast zijn PU gietvloeren goed samen te gebruiken met vloerverwarming. Hierdoor heb je lekker warme voeten wanneer je de douche uitstapt. Een van de belangrijkste voordelen van deze soort gietvloer is dat je niet bang hoeft te zijn voor krassen of strepen, aangezien je meestal op blote voeten loopt in de badkamer.

Gietvloer van steentapijt in badkamer

Steentapijt is een type gietvloer die bestaat uit grindkorrels. Deze grindkorrels worden door middel van kunsthars bij elkaar gehouden en creëert een prachtig effect. Daarbij zitten er verschillen tussen sommige gietvloeren van steentapijt. Je hebt namelijk vloeren met een open- en gesloten structuur.

Voor in de badkamer is het dan ook logisch dat je een gietvloer van steentapijt neemt met een gesloten structuur, zodat water niet tussen de openingen van de grindkorrels kan komen. Om dit te realiseren wordt er een extra coating aangebracht die ervoor zorgt dat er geen vocht kan doordringen in de vloer.

Cementgebonden gietvloer in badkamer

Het is mogelijk om een cementgebonden gietvloer in de badkamer aan te brengen, maar dit is niet de meest handig optie. De open structuur van beton is namelijk niet geschikt voor natte ruimtes. Vocht trekt dan in de vloer en kan zorgen voor lekkages en vlekvorming.

Echter is het wel mogelijk om een extra epoxy coating aan te brengen, waardoor het water de open structuur van het beton niet meer kan bereiken. Toch kan het misschien verstandiger zijn om te kiezen voor een PU gietvloer met betonlook effect. Hierdoor creëer je dezelfde uitstraling, maar ben je ervan verzekerd dat er geen vocht in de vloer zal trekken.

Gietvloer badkamer kosten

De gietvloer badkamer prijs is net als bij andere gietvloeren afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo is de prijs onder andere afhankelijk van het type gietvloer, de oppervlakte en de moeilijkheidsgraad van het aanleggen.

Over het algemeen geldt dat hoe groter de oppervlakte is, hoe minder je per vierkante meter betaald. Daarnaast worden de kosten van een gietvloer ook bepaald aan de hand van of er een nieuwe ondervloer moet worden aangelegd of dat de gietvloer over een bestaande vloer kan worden heen gelegd.

Het is namelijk mogelijk om de gietvloer in de badkamer over tegels heen te leggen, maar deze moet dan wel aan een aantal eisen voldoen. Dit zijn allerlei factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Wil je direct weten wat de kosten zullen worden voor de gietvloer in jouw badkamer? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Badkamer gietvloer met vloerverwarming

De meeste gietvloeren kun je perfect combineren met vloerverwarming. Het is natuurlijk erg fijn als je in de koude wintermaanden een warme vloer hebt in de badkamer. Daarom kan het een slimme keuze zijn om vloerverwarming onder badkamer gietvloer aan te leggen.

Denk hier van te voren wel goed over na, want als je er later achter komt (wanneer de vloer al is gelegd) dat je toch vloerverwarming wilt, kan dat een duur grapje worden. Daarbij is het ook belangrijk om rekening te houden met het type gietvloer. Een epoxyvloer is namelijk niet geschikt voor vloerverwarming, en bij cementgebonden gietvloeren dien je rekening te houden met krimpspanningen.

Voor- en nadelen van een badkamer gietvloer

Nu je iets meer weet over verschillende badkamer gietvloeren is het handig om ook te weten hoe het zit met de voor- en nadelen. Daarom hebben wij de belangrijkste hieronder voor jou bij elkaar gezet, zodat je precies kunt zien waar je rekening mee dient te houden

Voordelen 

 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Naadloze afwerking van de vloer
 • Kan over een bestaande vloer worden gelegd
 • Meeste gietvloeren zijn vochtwerend
 • Nauwelijks tot geen kans op lekkages
 • Keuze uit veel verschillende soorten looks en kleuren
 • Geen kans op krassen, aangezien je veel op blote voeten loopt in de badkamer

Nadelen

 • Niet alle gietvloeren zijn geschikt voor in de badkamer
 • Bij sommige gietvloeren is vloerverwarming niet mogelijk
 • De aanleg kan meerdere dagen in beslag nemen
 • Vloer kan erg glad zijn wanneer deze vochtig is

Offertes en advies bij Vloerenbaas

Wij van Vloerenbaas snappen dat het lastig kan zijn om de perfecte keuze te maken voor een badkamer gietvloer. Daarom kun je altijd contact met ons opnemen. Zo bekijken we samen de mogelijkheden en proberen wij jou zo goed mogelijk te adviseren. Ook kun je alvast wat inspiratie opdoen door eens een kijkje te nemen in onze webshop met een breed assortiment aan vloeren.

Heb je een geschikte en passende vloer gevonden? Dan kun je hier een offerte voor aanvragen. Het op laten stellen van een offerte is gratis en geheel vrijblijvend en zo weet je precies wat het totale kostenplaatje zal worden. Vervolgens kun je de vloer online bestellen via de webshop. Daarbij heb je ook nog de keuze om gebruik te maken van onze legservice. Onze meest ervaren Vloerenbazen komen de vloer dan thuis bij jou leggen. Zo kun jij achterover leunen als een echte baas en zorgen wij ervoor dat de vloer er mooi bij komt te liggen.

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

MEER HANDIGE INFORMATIE:

Offerte aanvragen?