Dekvloer van VloerenBaas

Een dekvloer aanbrengen is niet voor iedereen weggelegd en daarom ben je voor een dekvloer bij ons aan het juiste adres. Zodra je een mooie nieuwe vloer wilt leggen in jouw woning is het van belang dat je een goede ondervloer hebt.

Deze ondervloer wordt ook wel een dekvloer genoemd en wij van VloerenBaas komen deze graag bij jou thuis leggen. Hierdoor ben je verzekerd van goede kwaliteit en wordt er samen met jou gekeken naar de mogelijkheden. Onze ervaren VloerenBazen helpen jou namelijk graag!

Wat is een dekvloer?

Veel mensen beseffen niet dat een vloer bestaat uit meerdere lagen. Een van de belangrijkste lagen in een vloer is de dekvloer. Deze tussenvloer is namelijk de laag die tussen de constructieve vloer en de bovenlaag wordt geplaatst en zorgt voor de stevigheid van de bovenlaag. Zodra de tussenvloer (dekvloer) niet goed is aangebracht is de kans groot dat de vloer gaat verzakken of niet mooi vlak komt te liggen.

Vandaar dat dit gedeelte voornamelijk wordt gebruikt als egalisatie vloer. Daarnaast heeft de tussenvloer ook andere functies, zoals warmte- en geluidsisolatie. Onze VloerenBazen zijn volledig gespecialiseerd in alles wat met vloeren te maken heeft en brengen deze dekvloer daarom graag aan in jouw woning.

Een vraag over een dekvloer?
Ik heb een vraag formulier
Ons werk
lichtgewicht dekvloer
dikte dekvloer
dekvloer leggen

Welke soorten zijn er beschikbaar?

VloerenBaas biedt een ruime selectie aan mogelijkheden voor verschillende soorten dekvloeren voor jouw woning. Maar welke verschillende soorten dekvloeren zijn er nou eigenlijk beschikbaar? De meest voorkomende dekvloeren zijn gietdekvloeren (anhydrietdekvloer) en cementdekvloeren.

Zodra deze tussenvloer wordt geplaatst en is gedroogd is het mogelijk om een bovenste laag (PVC-, tapijt- of houten vloer) aan te brengen. Wij van VloerenBaas helpen jou graag met de keuze voor een geschikt type dekvloer voor in jouw woning.

Anhydrietdekvloer

Een gietdekvloer (anhydrietdekvloer) is ideaal voor kantoorpanden, industriebouw en woningen. Met dit type tussenvloer is heel veel mogelijk. Denk hierbij aan het laten plaatsen van vloerverwarming of het wegwerken van leidingen.

Onze VloerenBazen kunnen dit alles voor jou realiseren. Weet je zelf niet goed wat de beste optie is voor in jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we samen alle mogelijkheden en opties kunnen bespreken.

Cementdekvloeren

Kies je voor een cementdekvloer? Dan heb je verschillende opties. Zo zijn er zwevende cementdekvloeren en hechtende cementdekvloeren. Bij een zwevende dekvloer wordt er tussen de constructieve laag en de dekvloer een extra tussenlaag gelegd voor isolatie. Dit kan handig zijn wanneer je vloerverwarming wilt aanbrengen of leidingen wilt wegwerken.

Met een hechtende dekvloer is het makkelijker om meer druksterkte te realiseren. Dit kan handig zijn voor industriële panden of bedrijfspanden. In woningen wordt meestal gekozen voor een zwevende cementdekvloer, zodat het huis beter geïsoleerd wordt tegen warmte en geluid.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen
  • Stap 1 - Vloerkenmerken
  • Stap 2 - Je gegevens
  • Stap 3 - Controle en bevestiging
Maximale uploadgrootte: 10MB
Maximale uploadgrootte: 10MB

Hoe dik moet de tussenvloer zijn?

De dikte van de dekvloer hangt volledig af van jouw persoonlijke wensen. Meestal is een dekvloer gemiddeld 6 cm, maar dit verschilt per functie. Heb je namelijk een tussenvloer nodig die meer druksterkte aankan? Dan moet deze tussenvloer natuurlijk ook wat dikker zijn.

Onze specialisten kunnen jou hier goed bij helpen. De dikte dekvloer bij vloerverwarming ligt meestal rond de 8 cm, omdat ze extra verwarmingsleidingen moeten plaatsen in de vloer. Hier hoef jij je zelf geen zorgen over te maken, onze ervaren specialisten regelen het voor je!

Kosten dekvloer: hoeveel moet ik ongeveer betalen?

De gemiddelde dekvloer prijs kan erg uiteenlopen en verschillen, dit is o.a. afhankelijk van het materiaal & soort egaline. Kies je voor extra isolatie, vloerverwarming of het wegwerken van bekabeling? Dan kunnen de kosten ook nog stijgen. Wil je precies weten wat de kosten worden voor jouw woning? Laat dan een offerte opstellen door onze VloerenBazen en kom er gelijk achter hoe het kostenplaatje eruit ziet!

Als je hulp nodig hebt bij het bepalen van het type tussenvloer en eventuele mogelijkheden, neem dan gerust contact op met onze ervaren AdviesBazen. Wij helpen jou namelijk graag om een goede keuze te maken voor een perfecte tussenvloer tegen een scherpe dekvloer prijs!

Zelf een dekvloer leggen of laten plaatsen door onze specialisten?

Een dekvloer leggen is een specialistische werkzaamheid. Daarom helpen onze VloerenBazen jou graag met dit proces. Voordat je een keuze maakt voor een bepaald type tussenvloer is het slim om even contact met ons op te nemen. Wij kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden en beste opties voor jouw woning.

Daarnaast is het mogelijk om direct vloerverwarming aan te leggen in de tussenvloer. Vervolgens vraag je geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan en weet je precies wat de kosten zullen zijn. Natuurlijk is ook het mogelijk om een afspraak te maken bij ons in de showroom.

Functies van een tussenvloer

Een dekvloer storten is essentieel voordat je een bovenste laag gaat plaatsen. Zo zorgt deze vloer niet alleen voor de egalisatie van de ondervloer, maar heeft het ook nog een aantal andere functies. Zo wordt er bij een dekvloer maken rekening gehouden met eventuele kabels die weggewerkt moeten worden.

Dit gebeurt meestal bij nieuwbouw of renovatieprojecten waarbij de bekabeling nog moet worden aangelegd. Daarnaast is het mogelijk om vloerverwarming aan te leggen in de tussenvloer, zodat je op een duurzame wijze het huis kunt verwarmen.

Een andere functie is de vlakheidsklasse dekvloer. Door de perfecte verhouding van zand, cement en water wordt de vloer gefixeerd en glad genoeg, waardoor er eenvoudig een bovenste laag kan worden aangelegd. Weet je niet zeker wat de beste optie is voor jouw woning? Neem dan contact op met onze AdviesBazen die je graag verder helpen.

Dekvloer verwijderen

Wil jij de huidige dekvloer verwijderen en een nieuwe laten leggen, bijvoorbeeld omdat je vloerverwarming wilt aanleggen? Dan ben je bij VloerenBaas op het juiste adres. Wij helpen jou namelijk graag bij het laten verwijderen en plaatsen van een nieuwe tussenvloer.

Daarnaast installeren wij sinds kort ook vloerverwarming, waardoor je alles in één keer door ons kunt laten doen. Hierdoor heb je geen omkijken meer naar andere zaken en regelen wij alles voor jou. Als je nog enkele vragen hebt over de mogelijkheden in jouw woning, neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Call Now Button