V-groef laminaat

V-groef laminaat is een laminaat met v-vormige groeven aan de zijkanten van de plank. Dit betekent dus dat het laminaat niet naadloos op elkaar aansluit maar dat je de naden ziet lopen. Door de groeven aan de zijkant van het v-groef laminaat krijg je de feeling en uitstraling van een echte houten vloer.

Het voordeel van een v-groef laminaat vloer is dat vuil en stof in de gleuf kan vallen waardoor deze niet onder je voet blijven zitten. Dit voorkomt krassen op het laminaat waardoor deze langer mooi blijft. Let er wel op dat je regelmatig stofzuigt aangezien stof en vuil zich anders op gaat hopen in de insnijdingen

V-groef laminaat zorgt voor een robuuste uitstraling van een echte houten vloer en is daarom te combineren met diverse soorten interieurs. Neem hieronder alvast een kijkje in het assortiment en laat je inspireren door de mogelijkheden!

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Laminaat met of zonder v-groef?

Zoals eerder benoemd heeft laminaat met v-groef als voordeel dat viezigheid en kruimels tussen de gleuven vallen. Dat viezigheid op de vloer terechtkomt is nou eenmaal zo. Echter scheelt het een hoop wanneer deze viezigheid niet op het oppervlak blijft liggen. Hierdoor voorkom je dat er krassen op de vloer ontstaan doordat je niet over het zand of vuil heen loopt. Hierdoor blijft de vloer langer mooi en krasvrij.

Dit betekent echter niet dat je minder vaak hoeft te stofzuigen. Wanneer je daar te lang mee wacht kan de viezigheid zich gaan ophopen in de gleuven waardoor het gaat plakken. Dit wil je voorkomen. Daarom moet je met een v-groef net zo vaak stofzuigen als met elk ander laminaat. Wil je dat het laminaat zo lang mogelijk mooi en krasvrij blijft? Dan kun je beter wel kiezen voor de v-groef.

Een andere afweging die je moet maken is of je graag een realistische houten uitstraling wilt hebben of dat je juist een naadloze vloer wilt aanleggen. V-groef laminaat zorgt ervoor dat de afwerking van de planken meer lijkt op echt hout, terwijl laminaat zonder v-groef zorgt voor een naadloze vloer. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen en het zal altijd een persoonlijke keuze blijven.

2-zijdig of 4-zijdig laminaat met v-groef?

Het verschil tussen de 2-zijdige- en 4-zijdige laminaat met v-groef is het aantal groeven rondom de plank. Zo zitten er bij een 2-zijdige v-groef alleen groeven aan de zijkanten van de plank. Bij een 4-zijdige v-groef vloer zie je dat de korte kanten van het laminaat ook zijn voorzien van de gleuven. Dit geeft een stoere maar toch rustige uitstraling wat doet lijken op een echt houten vloer.

De reden waarom het laminaat met v-groef heet, is omdat de groeven de vorm van een v hebben. Waarom er gekozen is voor v-vormige groeven is het feit dat je hiermee een realistische houten uitstraling creëert waardoor het laminaat niet meer van echt hout te onderscheiden is.

Wanneer je liever gaat voor een naadloze vloer dan is de v-groef vloer niet aan te raden. Voor de uitstraling van een echt houten vloer met karakter of voor de uitstraling van een tegelvloer kun je wel kiezen voor de v-groef. Hierin heb je een ruime keuze uit stijlen, kleuren en opdruk.

Laminaat met v-groef van Vloerenbaas

Het laten leggen van laminaat met een v-groef kan worden uitgevoerd door professionals. Net als bij elk ander soort laminaat heb je veel keuze in kleur, dessins en legmethode. Wanneer je advies wilt inwinnen over welke vloer het beste past bij de woning en bij jouw wensen kun je te allen tijden contact opnemen met Vloerenbaas.

Wat je ook kiest, je ontvangt altijd de beste kwaliteit en je bent verzekerd van de beste prijs. Met een ruime keuze aan merken vind je gegarandeerd een vloer die bij jou past!

Call Now Button