Vloerverwarming van Vloerenbaas

Op zoek naar vloerverwarming voor jouw woning? Dan ben je bij Vloerenbaas op het juiste adres. We kunnen namelijk het werk uit handen nemen en de vloerverwarming bij je komen plaatsen. Daarnaast wordt vloerverwarming in Nederland steeds populairder en is het een duurzame manier om het huis te verwarmen.

De woning wordt hierdoor gelijkmatig verwarmd en is daarom een goed alternatief als hoofdverwarming in de woning. Zoals je net hebt kunnen lezen kan Vloerenbaas het voor je regelen, vraag nu een offerte aan of maak een showroom afspraak!

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming, de naam zegt het eigenlijk al, is een verwarming die wordt ingebouwd onder de vloer. Hierdoor wordt het huis gelijkmatig verwarmd en kun je in de winter gewoon met blote voeten door het huis heen wandelen.

Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een natbouw- en een droogbouw vloerverwarming systeem. Deze verschillende soorten worden dan ook op een andere manier geïnstalleerd, maar daar hoef jij jezelf geen zorgen over te maken. Onze vloerenbazen regelen het voor je!

Een vraag over je nieuwe vloerverwarming in huis?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Impressies

vloerverwarming ervaringen
vloerverwarming laten aanleggen
vloerverwarming

Waarom thuis vloerverwarming aanleggen?

Wil jij thuis graag vloerverwarming laten leggen? Vloerenbaas helpt je graag een handje verder. Je hebt de keuze uit verschillende soorten systemen, zoals een natbouw- en droogbouwsysteem en/of een elektrisch of in gefreesd systeem. Hierdoor zit er altijd wel een optie bij die geschikt is voor jouw woning.

Wij bieden enkel hoge kwaliteit vloerverwarming aan, waardoor je zeker weet dat je kunt gaan genieten van een optimaal resultaat. Daarnaast brengt het erg veel voordelen met zich mee, je kunt het bijvoorbeeld als hoofdverwarming gebruiken en kun je heel het jaar door met blote voeten door het huis wandelen.

Ruim aanbod

Ben je er nog niet zeker welk type vloerverwarming geschikt is voor jouw woning, maar weet je wel zeker dat je dit thuis wilt laten aanleggen? Dan kun je hier alvast rondkijken voor een passend type. Wij bieden namelijk een breed assortiment aan, zodat je zelf kunt bepalen hoe je huis binnenkort wordt verwarmd.

Kom je er zelf niet helemaal uit of weet je simpelweg niet wat er bij jouw thuis mogelijk is? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met onze ervaren specialisten.

Wij kijken dan namelijk graag met jou samen naar de mogelijkheden voor een passende oplossing voor jouw woning. Een elektrische vloerverwarming aanleggen of een vloerverwarming infrezen heb je namelijk niet binnen twee uurtjes gedaan.

Daarom kijken we samen met jou naar de mogelijkheden om de lasten uit handen te nemen en jou de beste klantenervaring te bieden. Wij leggen de vloerverwarming, jij bent de baas!

Wat zijn de voordelen?

Kies je voor vloerverwarming van Vloerenbaas? Dan zitten daar veel voordelen aan verbonden. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de belangrijkste voordelen:

 • Er wordt samen met jou gekeken naar de beste opties en mogelijkheden voor jouw woning.
 • Er ontstaat een aangenamere temperatuur in huis dan met een radiatorverwarming.
 • Het is beter voor de gezondheid, omdat er enkel en alleen stralingswarmte wordt afgegeven. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid in de kamer relatief gezien hoger.
 • De ruimte wordt duurzaam en regelmatig verwarmd, omdat het nu één grote warmteopslagplaats heeft.
 • Mogelijk om te gebruiken als hoofdverwarming, waardoor geen andere verwarmingselementen nodig zijn.
 • Je hebt geen last meer van storende geluiden of gezoem. Het is namelijk geheel geruisloos.
 • Zodra alles geplaatst is, is er nauwelijks onderhoud nodig.

Zoals je ziet zijn er flink wat voordelen. Hierbij maakt het niet uit of je kiest voor een infrarood vloerverwarming, elektrische vloerverwarming of nat- en droogbouw vloerverwarming. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak in onze showroom en wordt zelf een echte Vloerenbaas.

Zelf leggen of laten leggen?

Wil je zelf aan de slag? Dan zou je een elektrisch systeem gemakkelijk zelf kunnen leggen. Ben jij zelf nou niet echt thuis hierin? Dan is het natuurlijk mogelijk om gebruik te maken van onze legservice. Wij zorgen er dan voor dat de vloerverwarming perfect wordt geplaatst en dat er gelijk een mooie vloer overheen wordt gelegd.

Zo ben je namelijk in één keer klaar en hoef jij jezelf geen zorgen meer te maken over de materialen en gereedschappen die nodig zijn. Heb je een keus gemaakt of wil je eerst wat meer advies? Dan is het geheel gratis en vrijblijvend om een offerte aan te vragen. Vervolgens bepaal je zelf wanneer onze Vloerenbazen bij jou langskomen om alles volledig te installeren.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Verschillende soorten vloerverwarming

Bij Vloerenbaas heb je een ruime keuze uit verschillende mogelijkheden. De verschillende soorten vloerverwarming zijn namelijk geschikt voor verschillende type woningen. Om jou duidelijkheid te geven over de opties bij jouw thuis zie je hieronder welke soorten er precies zijn.

Natbouw

Het natbouwsysteem wordt tegenwoordig het meeste toegepast in nieuwbouw woningen of renovatieprojecten. Dit komt omdat er voldoende opbouwhoogte nodig is voor dit systeem. De buizen worden bij een natbouwsysteem namelijk direct in een cement- of anhydriet dekvloer geplaatst.

Onder deze dekvloer wordt dan eerst een isolatielaag geplaatst, waardoor de opbouwhoogte varieert tussen de 16 en 20 cm. Om te voorkomen dat er barsten ontstaan in de chape wordt deze voorzien van een staalvezelbewapening of een wapeningsnet.

Droogbouw

Bij een droogbouwsysteem worden de verwarmingsbuizen verwerkt in isolatieplaten die onder de vloer komen te liggen. Deze isolatieplaten dienen dan als warmtegeleider en zorgen ervoor dat de woning binnen no time opgewarmd is en dat de warmte goed verspreid door de woning.

Is er in jouw woning te weinig opbouwhoogte voor een natbouwsysteem? Dan is dit een goed alternatief, omdat je slechts 6 centimeter opbouwhoogte nodig hebt. Hierdoor is het droogbouwsysteem ideaal voor renovatieprojecten, waarbij weinig opbouwhoogte beschikbaar is.

Elektrische

De elektrische vloerverwarming wordt vaak gebruikt in ruimtes die niet constant verwarmd hoeven te worden. Denk hierbij aan ruimtes, zoals de badkamer, hobbykamers of de garage. Het elektrische systeem is daarnaast onder te verdelen in 3 verschillende soorten die onderling verschillen in capaciteit, opbouw en dikte.

 • Verwarming met foliesysteem (infrarood vloerverwarming)
 • Verwarming met elektrische kabels
 • Verwarming met matten

De voordelen van een elektrische vloerverwarming is de makkelijke en goedkope installatie. Ook heb je geen dure voorzieningen nodig zoals een cv-ketel met bijbehorende buizen.

Daarnaast is dit systeem wel minder geschikt voor grotere ruimte die constant verwarmd moeten worden. De stroomkosten kunnen dan namelijk erg hoog oplopen.

Vloerverwarming infrezen

Heb je thuis al een goede dekvloer en wil je deze graag voorzien van vloerverwarming? Dan kan een vloerverwarming infrezen een goede optie zijn. In de chape worden dan sleuven gefreesd, zodat er verwarmingsbuizen in de vloer geplaatst kunnen worden.

De verwarmingsbuizen liggen erg dicht bij de vloerafwerking, waardoor de vloer binnen de kortste keren verwarmd is en er nauwelijks warmteverlies optreed. Infrezen wordt vaak gedaan bij renovatie- of cascoprojecten.

Wat kost vloerverwarming?

Wij krijgen regelmatig de vraag : “Wat kost vloerverwarming?”. De vloerverwarming kosten hangen volledig af van jouw persoonlijke wensen. Zo verschilt de prijs per vierkante meter, welk soort, de afwerking van de vloer en de soort ondervloer.

Kies je voor vloerverwarming in de chape (natbouw)? Dan liggen de kosten ongeveer op €50 per vierkante meter, afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Zo is de prijs afhankelijk van de manier waarop de verwarmingsleidingen worden geplaatst. Dit kan zijn door middel van metalen netten, het vastnieten op het isolatiemateriaal of door noppenplaten.

Wanneer je kiest voor een droogbouw vloerverwarming betaal je meestal 20% meer dan voor het natbouwsysteem. Wil je de vloerverwarming infrezen in een bestaande ondervloer? Dan betaal je ongeveer €40 per vierkante meter.

De tussenafstand van de warmteleidingen zijn ook bepalend voor de totale prijs. Als je kiest voor een lage warmtepomp of temperatuurketel zal de tussenafstand namelijk kleiner zijn. Het gevolg hiervan is een gunstige invloed op het energieverbruik.

Vloerverwarming met een houten vloer

Wil je graag vloerverwarming onder de houten vloer? Dat kan! Dankzij de kennis van onze vloerenleggers zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden om dit te realiseren met een houten vloer. Veel mensen denken namelijk dat de houten vloer te warm wordt, maar met sommige technieken kun je genieten van een mooie houten vloer en lekkere warme voeten.

Bij Vloerenbaas zijn we gespecialiseerd in verschillende typen vloeren en het plaatsen van vloerverwarming. De wensen van klanten staan bij ons op nummer 1. Ook wanneer het gaat om vloerverwarming met een houten vloer. Vraag een offerte aan of maak een showroom afspraak en we bespreken samen de mogelijkheden!

Temperatuur vloerverwarming: hoe hoog mag deze maximaal zijn?

Door de temperatuurschommelingen kan het zo zijn dat de vloer uitzet en krimpt. Om te voorkomen dat er schade ontstaat aan de vloer zorgen wij ervoor dat de temperatuur perfect wordt afgestemd. Daarnaast hangt de vloerverwarming temperatuur volledig af van het type vloer die wordt geplaatst.

Zo ligt de maximale temperatuur bij een parketvloer lager dan bij een PVC-, laminaat- of tegelvloer. Gelukkig hoef je hier zelf geen rekening mee te houden als onze specialisten de vloer(verwarming) bij jou komen leggen.

Vloerverwarming aanschaffen en laten aanleggen door onze Vloerenbazen

Heb je de juiste keuze kunnen maken die aansluit op jouw persoonlijke wensen? Dan vraag je direct online een gratis en vrijblijvende offerte aan. Daarnaast maak je de keuze of je het systeem zelf gaat leggen of laat aanleggen door onze Vloerenbazen.

Wanneer je zelf weinig tot geen verstand hebt van het installeren, dan is het mogelijk om gebruik te maken van onze legservice. Onze specialisten komen dan langs om alles zorgvuldig te installeren, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt. Bovendien ben je dan verzekerd van een perfect aangesloten systeem, alles wordt namelijk voor jou geregeld.

Heb je nog een aantal vragen waar je zelf niet helemaal uitkomt? Aarzel dan geen moment en neem gerust contact met ons op. Wij helpen je verder met al jouw vragen en zorgen voor een goede klantenervaring.

Call Now Button