Beton Ciré gietvloer

Ben je op zoek naar een nieuwe gietvloer met een unieke uitstraling? Dan kan Beton Ciré een goede uitkomst bieden. Met een Beton Ciré gietvloer creëer je namelijk een industriële en warme uitstraling, omdat de vloer erg veel weg heeft van beton.

Vandaar dat het ook wel vaak betonstuc wordt genoemd. Daarnaast is betonstuc ook geschikt om aan te brengen op wanden, waardoor je een erg strak uiterlijk kunt creëren. Echter gaan we het hier vooral hebben over de Beton Ciré vloeren en vertellen we jou er graag meer over. Lees je met ons mee?

Wat is Beton Ciré?

Wat is Beton Ciré nou precies? Beton Ciré is een stucmortel op basis van cement en komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Vandaar ook de naam, die tevens letterlijk vertaald kan worden naar geweven beton.

Deze naam hebben ze niet voor niets gekozen, aangezien je met de mortel een mooie en unieke betonlook gietvloer kunt creëren. Daarbij is de vloer ook nog eens erg stevig, ondanks dat de vloerdikte slechts enkele millimeters bedraagt. Dit biedt natuurlijk erg veel voordelen, maar daar gaan we verder op deze pagina meer over vertellen.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?
 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.
Impressies
prijs beton ciré
beton ciré vloeren
beton ciré kosten

Kenmerken van Beton Ciré vloeren

Beton Ciré wordt vandaag de dag steeds populairder. Dit komt mede doordat het een redelijk eenvoudige vloer is om aan te brengen en het erg veel voordelen met zich meebrengt.

Om jou een beter beeld te geven over waarom deze mortel zo populair is, hebben wij hieronder de kenmerken van de vloer op een rijtje gezet. Zo zie jij direct waarom steeds meer mensen kiezen voor een vloer van Beton Ciré.

 • De vloer is slijtvast;
 • Creëert een warme en industriële uitstraling;
 • Erg onderhoudsvriendelijk;
 • Naadloze afwerking;
 • Kan goed tegen water.

De kenmerken van dit type gietvloer resulteert uiteindelijk ook in een aantal voordelen. Maar daar lees je verder op deze pagina meer over.

Hoe wordt de vloer aangebracht?

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte vloer van Beton Ciré kan het misschien fijn zijn om te weten hoe de vloer gelegd wordt. Het is namelijk, in tegenstelling tot andere gietvloeren, redelijk makkelijk om de vloer te plaatsen.

Echter dient er wel het een en ander te gebeuren voordat je de vloer daadwerkelijk kunt plaatsen. Denk hierbij aan het egaliseren van de ondervloer of zelfs een bestaande vloer. Betonstuc kun je namelijk over een bestaande vloer heen leggen, maar hiervoor dient de vloer wel te voldoen aan bepaalde eisen.

Zodra de ondervloer egaal is gemaakt, is het tijd om de Beton Ciré aan te brengen. Dit gebeurt meestal in 2 verschillende lagen, waarna er nog een sealer bovenop de vloer wordt aangebracht. Zo wordt er eerst een laag van 1 mm tot 1,5 mm gelegd en vervolgens wordt de tweede laag van 1,5 mm tot 2,5 mm eroverheen gelegd.

Wanneer de vloer gedroogd is dient deze te worden geschuurd, gepolijst en gereinigd. De vloer kan meerdere keren worden geschuurd en bepaald uiteindelijk hoe de structuur en de look van de vloer zal zijn. Ligt de vloer erin en is alles naar wens? Dan kan er nog een toplaag overheen worden gelegd, waardoor de vloer beter beschermd is.

De prijs van Beton Ciré

Ben jij van plan om Beton Ciré te kopen? Eventueel kan het dan handig zijn om te weten hoe de prijs opgebouwd wordt. De prijs van Beton Ciré wordt gebaseerd op basis van een aantal verschillende factoren.

Dit heeft vooral te maken met de verschillende soorten Beton Ciré die verkrijgbaar zijn. Zo kan het zijn dat een bepaald soort op een andere manier aangebracht moet worden dan andere soorten. Hierbij komt natuurlijk ook de prijs voor het laten aanbrengen van de Beton Ciré gietvloer om de hoek kijken.

Offerte aanvragen

Wat zijn de voordelen?

Kies je voor een gietvloer van Beton Ciré? Dan kan dat in veel gevallen een verstandige keuze zijn. Er zitten namelijk diverse voordelen verbonden aan Beton Ciré vloeren. Om het voor jou zo duidelijk mogelijk te maken hebben wij de belangrijkste voordelen hieronder voor jou opgesomd:

 • Dit type gietvloer is vrijwel overal toepasbaar, mits de ondervloer vlak is;
 • De toplaag van de vloer zorgt ervoor dat het bestand is tegen vloeistoffen, krassen en hitte;
 • Beton Ciré onderhoud is gemakkelijk, doordat de vloer naadloos is afgewerkt;
 • Er is een ruime keuze uit verschillende Beton Ciré kleuren en looks van betonstuc;

Naast de voordelen is het ook fijn om de eventuele nadelen van Beton Ciré in kaart te brengen, onze vloerenbazen hebben er een apart artikel aan gewijd.

De toepassingsmogelijkheden zijn enorm

Zoals je wellicht al hebt vernomen zijn Beton Ciré vloeren vrijwel overal toepasbaar. Vandaar dat het in de meeste gevallen ook een goede keuze is om te kiezen voor dit type gietvloer.

Toch zijn er een aantal plaatsen in huis waar Beton Ciré vloeren volledig tot hun recht komen en daarom ook het vaakst worden toegepast. Hierbij kun je denken aan ruimtes waar het vochtig is of waar wel eens wat wordt gemorst. Kort gezegd hebben we het hier over de badkamer en keuken en het is zelfs mogelijk om een Beton Ciré vloer in de toilet te plaatsen.

In de badkamer is een gietvloer van Beton Ciré uitermate geschikt, omdat de vloer geen vocht doorlaat. Dit komt mede doordat de vloer naadloos is afgewerkt en er een vochtwerende toplaag wordt aangebracht. Ook in de keuken kan het een ideale uitkomst bieden, aangezien de vloer eenvoudig in onderhoud is en bestand is tegen vloeistoffen. Hierdoor kun je de keuken gemakkelijk schoon houden. Verder is het natuurlijk ook gewoon een optie om een prachtige Beton Ciré vloer in de woonkamer te plaatsen.

Beton Ciré kopen bij Vloerenbaas

Wil jij graag Beton Ciré kopen voor in de keuken, badkamer of woonkamer? Dan ben je bij Vloerenbaas aan het juiste adres. Wij bieden onze klanten namelijk een breed assortiment van verschillende soorten Beton Ciré vloeren aan. Hierbij heb je de keuze uit verschillende looks, soorten en kleuren van gietvloeren. Neem daarom alvast een kijkje in onze webshop om inspiratie op te doen voor een nieuwe vloer.

Vind je het lastig om een geschikte vloer van Beton Ciré te vinden? Dat geeft niks, want onze Vloerenbazen helpen jou graag bij het vinden van een passende vloer. Hiervoor kun je contact met ons opnemen of een afspraak maken om langs te komen in onze showroom.

Zodra je een mooie vloer hebt gevonden wil je natuurlijk weten wat de kosten hiervoor zijn. Daarom kun je bij ons gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van onze legservice, waarbij onze vakkundige Vloerenbazen de vloer bij jou thuis komen leggen. Zo kun jij achterover leunen als een echte baas en regelen wij de rest.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?
Call Now Button