Dryback PVC vloeren

Op zoek naar een dryback PVC vloer? Dat kunnen we ons goed voorstellen, dryback PVC vloeren zijn namelijk erg populair omdat ze supersterk zijn en nauwelijks vervangen hoeven te worden, lekker duurzaam dus! Een dryback vloer bestaat vaak uit stroken of tegelvormige delen die dun en soepel zijn en is bij Vloerenbaas beschikbaar in talloze uitvoeringen en kleuren.

Een dry back PVC vloer is een aantrekkelijke optie wanneer je zelf snel een mooie vloer wil leggen in je woning. Direct meer te weten komen? Bekijk dan het bazenassortiment en kies een van onze veelzijdige vloeren! Kom je er niet uit? Bezoek dan onze showroom voor professioneel advies, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Keuzestress?? Vraag de baas maar raak!

Gebruik de vraagbaas om in 6 stappen jouw perfecte vloer te vinden.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Wat is een dryback PVC vloer?

Een dryback PVC vloer is een vloer die je direct op een geëgaliseerde ondervloer kunt verlijmen. Dit betekent dat je ondergrond glad en droog moet zijn zodat de PVC stroken hier goed aan kunnen hechten. Wanneer je een betonnen ondervloer hebt moet deze goed geschuurd en glad gemaakt worden. Een houten vloer is minder geschikt als ondergrond. Een dryback PVC vloer over laminaat leggen wordt dan ook afgeraden.

De dryback modellen van Vloerenbaas zijn vloeren die in een speciaal lijmbad geplaatst worden. Dit type vloeren worden meestal geadviseerd voor ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals winkelpanden, kantoorpanden en appartementen. Dryback PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, zijn geluiddempend en zijn bestand tegen vocht.

Dryback PVC zelf leggen

Je hebt verschillende manieren om een dryback pvc te leggen, zo kun je hem op de ondergrond verlijmen, maar het is ook mogelijk om de vloer zelf te leggen met een goede ondervloer.

We raden echter al onze klanten aan om gebruik te maken van professionals die precies weten hoe ze deze vloeren moeten leggen. Onze vloerenbazen zijn hier uitermate geschikt voor en komen een dryback PVC vloer volledig bij je leggen, alleen als je dat wilt natuurlijk. Je kan makkelijk een afspraak maken met een van onze leggers, die vervolgens op de afgesproken tijd langs komt.

Top 5 dryback PVC vloeren 2022

Er zijn natuurlijk erg veel verschillende modellen die onder de beste dryback vloeren van 2022 kunnen vallen, wij bij Vloerenbaas hebben ruim 800 modellen beschikbaar! Om je op weg te helpen hebben we een top 5 beste dryback PVC vloeren uit 2022 samengesteld:

 1. Therdex Rustique 7554
 2. Ambiant Essenzo Light Grey
 3. TFD 1.5 Register TFD 500-4
 4. Therdex Stone Concrete 10024
 5. Therdex Regular 8090

Dit zijn de belangrijkste voordelen

Twijfel je nog over de vloer die je moet kiezen en of PVC wel de juiste keuze is? Dat een PVC vloer zelfklevend kan zijn weet je, maar wist je ook dat PVC vloeren heel veel andere voordelen hebben? Wanneer je kiest voor een goede PVC vloer die je zelf kunt plakken ervaar je onder andere de volgende voordelen:

 1. Makkelijk onderhoud: een dryback PVC vloer is makkelijk schoon te maken en te houden;
 2. Combineren met vloerverwarming: dryback PVC is dun en dat betekent dat warmte van een vloerverwarming makkelijk door de vloer heen kan komen. Vloerverwarming is dus ideaal;
 3. Geluidsreductie van de PVC vloer: een pvc vloer plakken heeft als voordeel dat het geluid veel beter geabsorbeerd wordt dan bij hout of laminaat.
 4. Overal in huis toepasbaar: woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Een PVC dryback kun je overal plaatsen.

Een duurzame en slimme keuze

Een PVC dryback vloer bestaat uit dunne stroken waarvan de dikte varieert tussen de 0,3 en 0,5 millimeter. De bovenste laag, ook wel de toplaag genoemd, bestaat uit een dun laagje polyurethaan. Deze laag biedt de juiste bescherming, maar ook een mooie uitstraling. Wanneer de vloer eenmaal is gelegd kun je genieten van een mooie en vooral makkelijke vloer die enorm onderhoudsarm is.

Een PVC vloer is daarnaast enorm sterk en hoeft bijna nooit te worden vervangen. Mocht er een kras in de vloer komen, dan is dit ook gemakkelijk op te lossen. Veel ervaringen met PVC vloeren hebben geleerd dat de vloer een zeer goede en duurzame optie is. Benieuwd naar je mogelijkheden bij Vloerenbaas? Hier vind je een ruim aanbod van mooie dryback PVC vloeren. Ontdek de vele kleuren en designs, en kies de perfecte vloer!

Dryback PVC visgraat

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten dryback modellen te vinden op de markt, uiteraard kun je kiezen voor de normale variant, houtlook of betonlook, maar een pvc dryback visgraat kan wellicht nog beter in je woning passen. We merken dat steeds meer klanten voor deze markante variant kiezen.

Al een kijkje genomen en een keuze kunnen maken? Vraag een offerte aan en bekijk wat onze specialisten voor je kunnen doen. Heb je nog wat vragen als je een dryback PVC vloer kopen overweegt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een showroom afspraak, onze Vloerenbazen staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte vloer.

Jelle Engels
Laatste berichten van Jelle Engels (alles zien)
  Call Now Button