Gietvloer appartement

Een gietvloer in een appartement kan veel voordelen bieden. Zo is er voor iedere ruimte wel een geschikte gietvloer te vinden en dus ook voor jouw appartement. Gietvloeren kunnen namelijk op veel verschillende manieren worden toegepast, zodat de vloer altijd voldoet aan jouw wensen.

Hierbij is het wel van belang dat de ondergrond van voldoende kwaliteit is om het beste resultaat te realiseren. Mocht dit niet het geval zijn? Dan zal er een nieuwe ondervloer aangelegd moeten worden. Dit is echter geen probleem voor onze Vloerenbazen die de gietvloer in het appartement kunnen komen leggen. Klinkt dit interessant? Lees met ons mee!

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een gietvloer in een appartement?

De kosten van een gietvloer in een appartement zijn over het algemeen lager dan in een normale woning. Dit komt doordat de oppervlakte van de vloer vaak een stuk minder groot is. Hierdoor worden de totale kosten van de vloer lager, maar betaal je gemiddeld wel meer per vierkante meter. Wil je meerdere ruimtes in één keer voorzien van een gietvloer? Dan zal de gemiddelde prijs per vierkante meter lager worden, mits de gietvloer op dezelfde verdieping wordt geplaatst.

Daarnaast hangt de prijs af van het door jouw gekozen type gietvloer. Bij ons heb je namelijk een ruime keuze aan verschillende soorten gietvloeren die variëren in toepassingen en prijs. Hiervoor is het belangrijk dat je een type kiest die aansluit op jouw persoonlijke wensen. Kom je hier zelf niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact met ons opnemen om je te laten adviseren door onze Vloerenbazen.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Impressies

gietvloer appartement geluid
gietvloer in appartement leggen
gietvloer in een appartement plaatsen

Aandachtspunten bij de installatie

Voordat je een gietvloer in je appartement laat aanleggen moet je goed nadenken over bepaalde zaken. Houdt je hier namelijk geen rekening mee? Dan kan het zijn dat dit voor problemen gaat zorgen tijdens de installatie. Hieronder zie je precies waar je op moet letten voordat je overgaat tot het aanleggen van een gietvloer in appartement.

  • (Tijdelijke) huisvesting: Wanneer je in een appartement woont heb je niet altijd de mogelijkheid om je meubels ergens op te slaan. Vooral niet als je het gehele appartement wilt voorzien van een gietvloer. Hierbij komt ook nog eens kijken dat je tijdens de aanleg niet in je appartement kunt wonen. Het is daarom van belang dat je eventueel een tijdelijke opslag huurt voor je spullen en zolang als het nodig is verblijft bij vrienden of familie.
  • Geluidsoverlast: Een ander aandachtspunt waar je op moet letten bij de installatie van een gietvloer in een appartement is geluidsoverlast. In sommige appartementencomplexen zijn hier strikte regels over en deze wil je natuurlijk niet overtreden. Bovendien wil je de onderburen niet opschepen met geluidsoverlast omdat je zelf geen maatregelen hebt getroffen om dit te voorkomen. Denk hier dus van te voren goed over na voordat je een gietvloer aanschaft.
  • Duur van de installatie: De plaatsing van een gietvloer kan meerdere dagen in beslag nemen. Dit heeft niet zozeer te maken met de oppervlakte van de gietvloer, maar vooral met het aantal lagen dat moet worden aangebracht. De dikte van de gietvloer is dan ook erg belangrijk. Zo zijn er sommige soorten gietvloeren, waarbij er tot wel 4 lagen aangelegd moeten worden. De droogtijd van iedere laag neemt vaak één dag in beslag, omdat de vloer goed droog moet zijn om weer verder bewerkt te kunnen worden. Hierdoor kan de totale installatie maar liefst 4 tot 5 dagen duren.

Zoals je in bovenstaande punten hebt kunnen lezen dien je goed na te denken over de aanschaf van een gietvloer in een appartement. Dit kan namelijk net even wat anders zijn dan in een vrijstaande woning.

Probeer geluidsoverlast in de toekomst te voorkomen

Doorgaand op één van de bovengenoemde punten is het belangrijk om geluidsoverlast tegen te gaan. Dit is natuurlijk erg belangrijk wanneer je in één appartement woont en te maken hebt met onderburen. Hiervoor zijn dan ook verschillende oplossingen mogelijk om ervoor te zorgen dat je buren tevreden blijven, namelijk:

  • Bekijk of het mogelijk is om geluiddempende matten te plaatsen onder de gietvloer. Dit zal er namelijk voor zorgen dat het geluid dat naar beneden gaat zo goed mogelijk wordt tegengehouden. Hierbij dien je alleen wel rekening te houden met de hoogte van de gietvloer, aangezien hier minder ruimte voor overblijft.
  • Naast geluiddempende matten is het in sommige gevallen mogelijk om een speciaal ontworpen gietvloer aan te leggen. Deze vloer bestaat uit verschillende lagen, waarvan iedere laag een eigen functie heeft. Zo worden er verschillende lagen geplaatst die functioneren als geluiddempende matten, zodat het geluid goed wordt tegen gehouden.

Welke soorten gietvloeren zijn er geschikt voor appartementen? 

In appartementen is het verstandig om te kiezen voor een gietvloer op basis van polyurethaanhars. Dit is namelijk zachter en flexibeler dan een gietvloer op basis van epoxyhars. Epoxyhars is erg hard en stug, waardoor voetstappen erg goed te horen zijn aan de andere kant van de vloer. Onze Vloerenbazen zullen een gietvloer op basis van polyurethaanhars dus vaak aanraden wanneer het gaat om een appartement.

Misschien ook interessant voor jou: gietvloer in de woonkamerbadkamer en keuken.

Offertes aanvragen voor de gietvloer in een appartement

Ben je nou benieuwd wat de totale kosten zullen worden voor de gietvloer in jouw appartement? Dan kun je bij ons gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Hierbij kun je direct kiezen of je gebruik wilt maken van onze legservice, waarbij de vloer in jouw appartement wordt aangelegd.

Heb je advies nodig over de beste keuze in jouw situatie, of kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op en laat je adviseren door onze ervaren Vloerenbazen. Of neem alvast een kijkje in de webshop waar je het gehele aanbod aan gietvloeren kunt bekijken.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button