Woonkamer gietvloer

Wil je graag in de woonkamer een gietvloer laten leggen? Dan heb je hierbij een hele ruime keuze. In onze webshop vind je namelijk een breed assortiment aan verschillende type gietvloeren die beschikbaar zijn in diverse kleuren en looks.

Daarnaast worden gietvloeren steeds populairder in particuliere woningen, omdat deze een stijlvolle en moderne uitstraling creëren. Ook hebben gietvloeren veel toepassingsmogelijkheden, waardoor je er alle kanten mee op kunt gaan. Wij van Vloerenbaas vertellen jou daarom graag meer over woonkamer gietvloeren en welke hier geschikt voor zijn.

Waarom is een gietvloer geschikt voor in de woonkamer?

Als je in de woonkamer een gietvloer aanlegt creëer je een moderne en stijlvolle uitstraling. Zo springt het interieur en andere elementen in de woonkamer er echt uit. Daarnaast zijn gietvloeren perfect in combinatie met moderne meubels. Dit oogt namelijk erg strak.

Heb je wensen voor vloerverwarming? Dan zijn gietvloeren de perfecte vloeren om dit mee te combineren. De warmte wordt dan namelijk op een efficiënte manier verdeeld in de kamer, waardoor je ook nog eens kunt besparen op je energierekening. Een ander voordeel van gietvloeren is dat ze erg gemakkelijk zijn in onderhoud. Zo hoef je nauwelijks meer te dweilen en is stofzuigen of vegen meestal al genoeg.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Impressies

ervaringen gietvloer woonkamer
gietvloer woonkamer kosten
gietvloer woonkamer vloerverwarming

Welke gietvloeren zijn geschikt voor in de woonkamer?

Kies je voor een gietvloer in de woonkamer? Dan heb je hierbij een ruime keuze uit verschillende type gietvloeren. Ieder type is ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren en looks, waardoor er altijd wel een tussen zit die voldoet aan jouw wensen.

Toch zijn er een aantal gietvloeren die beter passen in de woonkamer dan andere. Daarom hebben wij hieronder een aantal voorbeelden van verschillende type gietvloeren voor jou op een rijtje gezet met een korte beschrijving.

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer (PU gietvloer) is ideaal voor in de woonkamer. De vloer is namelijk makkelijk in onderhoud en redelijk krasbesteding ten opzichte van andere gietvloeren. Dit komt doordat de PU gietvloer wat zachter is en enige vorm van elasticiteit bevat.

De kans dat er scheuren en krassen ontstaan wordt hierdoor kleiner. Bovendien is de polyurethaan gietvloer beschikbaar in veel verschillende kleuren en looks. Bekijk in onze webshop welke mogelijkheden er zijn.

Cementgebonden gietvloer

Met een cementgebonden gietvloer creëer je een warme sfeer in huis. De vloer wordt namelijk aangemaakt op basis van cement, waardoor het eindresultaat lijkt op een betonnen vloer. Dit kan erg mooi zijn wanneer je het combineert met moderne meubels.

Zo ontstaat er namelijk een stijlvol interieur waar je jarenlang van kunt genieten. Een nadeel is echter wel dat een cementgebonden gietvloer niet de perfecte vloer is om te combineren met vloerverwarming.

Terrazzo gietvloer

Ben je op zoek naar een unieke en stijlvolle gietvloer? Dan is een terrazzo gietvloer de perfecte uitkomst. Deze gietvloer bestaat namelijk uit een mix van gebroken marmer in combinatie met cement, waardoor de uitstraling authentiek wordt.

Dit is dan ook een van de redenen waarom dit type gietvloer redelijk prijzig is. Een andere reden is dat het leggen van de vloer veel tijd in beslag neemt. Hiervoor dien je dan ook hulp in te schakelen van echte professionals.

Gietvloer woonkamer prijzen

Ben je van plan om in de woonkamer een gietvloer aan te leggen? Dan speelt de prijs natuurlijk een grote rol. Het bedrag van de vloer moet namelijk wel binnen het budget passen. In principe kun je zelf de prijs van de vloer bepalen aangezien je een ruime keuze uit verschillende type gietvloeren die verkrijgbaar zijn in diverse kleuren en looks.

Daarnaast zijn er wel een aantal factoren die invloed hebben op de totale prijs. Denk hierbij aan de oppervlakte, het type gietvloer en de moeilijkheidsgraad van het leggen. De oppervlakte is een belangrijke factor voor de prijs per vierkante meter, want hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Dan heb je ook nog de moeilijkheidsgraad van het leggen, wat ook een bepalende factor is. Moet de ondervloer bijvoorbeeld opnieuw worden geëgaliseerd? Dan kost dit meer tijd en dus meer geld. Wil je direct weten wat de kosten zijn van een nieuwe gietvloer? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Wil je nu al snel wat meer lezen over de prijzen van gietvloeren? Druk dan op de link om snel meer informatie te lezen.

Voor- en nadelen van woonkamer gietvloeren

Ieder voordeel heeft zijn nadeel en dat is niet anders bij een gietvloer in de woonkamer. Toch zijn er meer voordelen dan nadelen te benoemen over gietvloeren. Hieronder zie je precies om welke voor- en nadelen het gaat.

Voordelen

 • Zeer onderhoudsvriendelijk;
 • Naadloos afgewerkt;
 • Kan over een bestaande vloer worden gelegd;
 • Zorgt voor een strakke en stijlvolle uitstraling;
 • Perfect te combineren met vloerverwarming;
 • Stof en vuil kan nergens tussenkomen (hygiënisch).

Nadelen

 • Redelijk gevoelig voor krassen;
 • Scheuren in de vloer zijn niet uit te sluiten;
 • Het aanleggen kan tot één week duren.

Offertes aanvragen voor een nieuwe gietvloer

Wil je in de woonkamer een gietvloer aanbrengen? Neem dan eerst een kijkje in onze webshop. Hier vind je een ruim aanbod aan gietvloeren met ieder hun eigen kenmerken en looks. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen jou graag bij het vinden van de perfecte vloer.

Zodra je een vloer hebt gevonden die voldoet aan jouw wensen, kun je hier direct een gratis offerte voor aanvragen. Daarbij kun je gelijk kiezen of je graag gebruik wilt maken van onze legservice, waarbij onze ervaren Vloerenbazen de vloer komen leggen. Zo ben je namelijk verzekerd van een strak resultaat en kun jij achterover leunen. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en regelen wij de rest!

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button