Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer, ook wel cement gietvloer genoemd, heeft de uitstraling van een betonnen vloer. Dit zorgt voor een industriële, maar toch ook moderne uitstraling. Het is daarom goed te combineren met moderne meubels in een woning of appartement.

Een groot voordeel van dit type gietvloer is dat je deze eenvoudig over een bestaande vloer kunt leggen. Hierdoor ben je uiteraard minder tijd en geld kwijt aan het egaliseren van de ondervloer. Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de mogelijkheden en prijzen van een cementgebonden gietvloer.

De kenmerken van een cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer bestaat uit verschillende bestanddelen, waaronder cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. Hierdoor krijgt de gietvloer een betonlook, en dat is ook de reden waarom sommige mensen het een betonvloer noemen. Echter is dit niet geheel terecht aangezien het geen echt beton is.

De vloer wordt altijd aangelegd in minimaal 2 lagen, de dikte is dan ook belangrijk bij gietvloeren. Vervolgens wordt er nog een toplaag aangebracht om te voorkomen dat vocht en vuil zich gaat het hechten aan de cementgebonden vloer. Deze toplaag, of beschermende coating, kan worden aangebracht op basis van wax of polyurethaan. Dit kan resulteren in een glanzende- of matte toplaag.

Als we kijken naar de naam ‘cementgebonden gietvloer’ zal je denken dat het een echte gietvloer is. Maar dit is niet helemaal waar, aangezien de cement gietvloer nauwelijks tot niet zelf nivellerend is. Dit houdt in dat de vloer zichzelf niet waterpas maakt zodra deze op de ondervloer wordt gegoten. En dat is nou juist een van de belangrijkste kenmerken van een gietvloer.

Let op met vochtige ruimtes

Ben je op zoek naar een gietvloer voor in de badkamer? Dan is het handig om te weten dat een cementgebonden gietvloer hier niet voor geschikt is.

Dit komt doordat de structuur van deze vloer open is en dus makkelijker vocht doorlaat. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om alsnog een mooie beton look gietvloer te plaatsen in de badkamer. Hiervoor zou je kunnen kijken naar vloeren van polyurethaan, beton ciré of een troffelvloer.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Impressies

cementgebonden gietvloer ervaringen
cementgebonden gietvloer vloerverwarming
cementgebonden gietvloer dikte

Hoe wordt een cementgebonden gietvloer gelegd?

Heb je een mooie cementgebonden gietvloer gevonden in onze webshop? Dan kun je gebruik maken van onze legservice. Onze ervaren Vloerenbazen komen de vloer dan hoogstpersoonlijke bij jouw thuis leggen.

Het cement dat wordt gebruikt om de vloer aan te leggen wordt vaak op locatie aangemaakt. Vervolgens wordt de vloer aangelegd en vlak gemaakt waarna de vloer moet drogen. Zodra de vloer droog is kan deze worden gepolijst, waardoor de beton look zichtbaar wordt.

Afhankelijk van jouw wensen kunnen er ook nog één of meerdere beschermlagen worden aangebracht, zodat vocht en vuil zicht niet gaat hechten aan de cement vloer. Het leggen van de vloer kan tot wel 5 dagen in beslag nemen, aangezien er bij elke laag gewacht moet worden totdat de vloer droog is. Tussentijds is het niet mogelijk om over de vloer heen te lopen. Zodra alles af is, duurt het nog twee dagen voordat je de vloer volledig kunt belasten.

Cementgebonden gietvloer: voor- en nadelen

Voordat je overgaat op de aanschaf van een cementgebonden gietvloer, is het handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn. Zo weet je namelijk zeker dat je kiest voor een vloer die aansluit op jouw persoonlijke wensen. Om het jou makkelijk te maken hebben wij de belangrijkste voor- en nadelen hieronder voor jou onder elkaar gezet.

Voordelen

 • Zorgt voor een industriële, maar toch stijlvolle uitstraling;
 • Ideaal om te plaatsen bij een renovatie of beperkte oppervlakte;
 • Geschikt om te combineren met vloerverwarming;
 • De cement vloer kan goed tegen een stootje en is slijtvast.

Nadelen 

 • Er kunnen tijdens het droogproces scheuren ontstaan;
 • Het aanbrengen van de vloer kan 5 werkdagen in beslag nemen;
 • Door de open structuur is de vloer niet volledig vloeistofdicht.

Cementgebonden gietvloer schoonmaken

Het is natuurlijk belangrijk dat je de cementgebonden gietvloer op den duur schoonmaakt. Hiermee voorkom je namelijk dat er krassen en vuil ontstaat op de vloer. Een goede manier om schade te voorkomen is door dagelijks met een bezem of stofzuiger de vloer schoon te maken. Zand en kleine steentjes hebben namelijk een schurende werking, waardoor al snel krassen kunnen ontstaan. Daarom is het belangrijk dat je dagelijks een keer veegt of stofzuigt om krassen op de gietvloer te voorkomen.

Daarnaast is het verstandig om regelmatig te dweilen. Hierbij is het wel van belang dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, zoals spiritus of azijn. Deze kunnen namelijk voor verkleuringen zorgen op de vloer. Gebruik daarom een vorm van natuurlijke zeep, maar niet te veel. Te veel zeep kan na verloop van tijd leiden tot een vettige laag op de vloer.

Wat bedraagt de cementgebonden gietvloer prijs?

De prijs van een cementgebonden gietvloer hangt af van verschillende factoren. Zo zijn er natuurlijk verschillende soorten cementgebonden gietvloeren die van elkaar verschillende in kenmerken en prijs. Daarnaast wordt de prijs ook bepaald door het aantal vierkante meters dat je wilt voorzien van een gietvloer. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Over het algemeen kun je uitgaan van een vierkante meter prijs rond de €100,-.

Wil je graag precies weten wat het kost om een cementgebonden gietvloer aan te leggen in jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan en onze vloerenbazen voorzien je direct van professioneel advies. Toch nu al wat meer lezen over de kosten van een gietvloer? Druk dan op de link om er snel meer over te lezen.

Offerte aanvragen

Denk je dat een cementgebonden gietvloer perfect past bij jouw woning? Neem dan eens een kijkje in onze webshop waar je diverse soorten kunt vinden. Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt, kun je contact met ons opnemen en helpen wij jou graag bij het maken van een goede keuze.

Zodra je een mooie vloer hebt gevonden kun je direct gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Daarbij kun je gelijk kiezen of je gebruik wilt maken van onze legservice, zodat onze Vloerenbazen de vloer bij jouw thuis komen leggen. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en zorgen wij voor de cementgebonden gietvloer.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button