Gietvloer krassen

Gietvloeren worden steeds populairder in particuliere woningen. Dit komt mede doordat deze vloeren erg duurzaam, onderhoudsvriendelijk en stijlvol zijn. Toch is geen enkele vloer perfect en kan het voorkomen dat er krassen in de gietvloer ontstaan. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten, gelukkig zijn er flink wat mogelijkheden om dit te voorkomen en te verhelpen.

Om krassen zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig onderhoud verricht in de vorm van schoonmaken. Dit vermindert de kans op krassen in de gietvloer aanzienlijk. Verder bespreken wij op deze pagina nog een aantal tips om gietvloer krassen te voorkomen, zodat jouw vloer er prachtig uit blijft zien.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Hoe kan ik krassen op een gietvloer voorkomen?

  • Beschermende toplaag aanbrengen;
  • Meubels voorzien van antikras vilt;
  • Gietvloer regelmatig schoonmaken en onderhouden;
  • Eventueel de huidige toplaag vervangen.

Impressies

gietvloer krassen weghalen
gietvloer krassen voorkomen
krassen op de gietvloer

Hoe ontstaan krassen in een gietvloer en hoe voorkom je deze?

Krassen in een gietvloer kunnen op verschillende wijze ontstaan. Hierbij speelt het type gietvloer een grote rol. Zo zijn er onder andere epoxyhars gietvloeren die erg hard zijn, hierdoor zijn ze een stuk vatbaarder voor krassen. Een polyurethaan gietvloer daarentegen is elastisch en flexibel, waardoor er minder snel krasvorming ontstaat.

Toch is het nooit uit te sluiten dat er na verloop van tijd krasvorming op de vloer ontstaat. Dit kan namelijk gebeuren doordat huisdieren met hun nagels over de vloer heen strijken of doordat er meubels over de vloer heen worden geschoven.

Het is daarom slim om van te voren goed na te denken over dit soort eventuele problemen. Hierdoor kun je namelijk een passende gietvloer vinden die voldoet aan jouw eisen en verwachtingen. Bovendien is het natuurlijk ook belangrijk dat je krassen op de vloer voorkomt. Daarom hebben wij hieronder een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

1. Toplaag aanbrengen

Het beste middel om een gietvloer goed te beschermen is een sterke, krasbestendige toplaag. Er wordt dan een extra coating aangebracht die ervoor zorgt dat de gietvloer beter beschermd wordt, vraag hier naar wanneer je kiest voor het aanbrengen van een gietvloer.

Deze coating is dan ook een stuk krasbestendiger dan de gietvloer zelf. Helaas betekent dit niet dat er nooit een kras in kan komen. Daarom is het belangrijk om ook de andere tips op te volgen.

2. Regelmatig schoonmaken

Een ander belangrijk middel om krassen in de gietvloer te voorkomen is regelmatig onderhoud. Zand, kleine steentjes en ander vuil zijn namelijk de grootste boosdoeners die krassen op de vloer veroorzaken. Er hoeft maar net een steentje onder je schoen te zitten en er zit al een kras op de vloer.

Om dit te voorkomen kun je een schoonloopmat bij de deur plaatsen en zoveel mogelijk zonder schoenen in huis te lopen. Mocht er toch nog vuil ontstaan op de gietvloer? Dan kun je dit eenvoudig weghalen middels een stofzuiger (met zachte borstel), een zachte bezem of een stofwisser.

3. Meubels voorzien van antikras vilt

Gietvloer krassen ontstaan vaak ook doordat meubels niet zijn voorzien van antikras vilt. Dit zijn kleine, zachte viltjes die je kunt plaatsen onder de poten van meubels.

Hierdoor blijven niet alleen de onderkanten van de poten beschermd, maar vooral ook de gietvloer. Zo kun je eenvoudiger zware meubels verplaatsen, zonder dat je bang hoeft te zijn om diepe krassen in de gietvloer te maken.

4. Toplaag eventueel vervangen

Mocht het nou zo zijn dat er na verloop van tijd veel beschadiging of diepe krassen ontstaan zijn? Dan kun je ervoor kiezen om de gehele toplaag van de vloer te vervangen. De vloer wordt dan eerst gepolijst, vervolgens wordt er een nieuwe toplaag aangebracht.

Over het algemeen is het ook zeker aan te raden om de toplaag om de 10 jaar te vervangen. Zo zorg jij ervoor dat jouw prachtige gietvloer krasvrij blijft.

Gietvloer krassen verwijderen

Mensen die ervaring hebben met gietvloer krassen weten dat dit geen pretje is. Het is natuurlijk erg zonde als er diepe krassen en beschadigingen ontstaan op jouw prachtige, strakke gietvloer. Gelukkig is het mogelijk om de gietvloer te laten repareren door specialisten.

Zijn er een aantal lichte krasjes en beschadigingen ontstaan? Dan kan een grondige schrobbeurt wonderen doen. Hiervoor is het wel van belang dat je met een boenmachine te werk gaat om de toplaag intact te houden. Schakel hiervoor daarom altijd professionals in die weten wat ze doen, onze vloerenbazen kunnen dit probleem natuurlijk ook voor je uit handen nemen. 

Bij diepe krassen en flinke beschadigingen is het van belang dat je de gietvloer plaatselijk laat repareren. De desbetreffende plek wordt dan licht opgeschuurd en vervolgens wordt er een nieuwe laklaag aangebracht. Dit is een klus waar je veel ervaring en kennis voor nodig hebt. Neem in dergelijke gevallen daarom contact met ons op, zodat onze Vloerenbazen jou hierbij te hulp kunnen schieten.

Kies voor een geschikte gietvloer

Om te voorkomen dat er krassen op de gietvloer ontstaan is het belangrijk om voor de aanschaf na te denken over je leefomgeving. Heb je bijvoorbeeld huisdieren? Dan kan het verstandig zijn om een goede toplaag aan te brengen en eventueel te kiezen voor wat zachtere gietvloer. Voor advies kun je ook altijd contact met ons opnemen, zodat je als een baas geholpen wordt.

Eenmaal een gietvloer gevonden die aansluit op jouw wensen? Dan kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Hierdoor krijg je inzicht in het volledige kostenplaatje van jouw nieuwe vloer en weet je of het binnen jouw budget valt. Bovendien heb je bij Vloerenbaas de keuze om de vloer te laten leggen op locatie door onze ervaren Vloerenbazen. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en regelen wij de rest, zodat je lekker achterover kunt leunen en kunt genieten van je nieuwe vloer.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button