Gietvloer betonlook

Ben jij op zoek naar een nieuwe gietvloer met betonlook voor in jouw woning, appartement of bedrijfspand? Dan ben je hier bij Vloerenbaas op het juiste adres beland. Wij helpen jou namelijk graag bij het vinden van een nieuwe vloer die voldoet aan jouw wensen. Kom daarom gerust een keer langs in onze showroom waar we onder het genot van een bakje koffie alle opties bespreken.

Ook is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen voor vragen over de betonlook gietvloer, zodat onze Vloerenbazen jou kunnen adviseren. Mocht je al precies weten wat je nodig hebt en wat jouw wensen zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Vervolgens kunnen onze bazen bij jou thuis komen om een prachtig nieuwe betonlook vloer aan te leggen.

Wat is een betonlook gietvloer?

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende varianten en kleuren. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een gietvloer betonlook, ook wel betonvloer genoemd. Dit zijn vloeren waarbij het lijkt alsof het een betonnen vloer is, maar eigenlijk van kunststof of ander soort gietvloer zijn gemaakt. Het betonlook effect komt tot stand door het vermengen van twee kleuren.

De betonlook gietvloer is niet alleen erg populair in woningen, maar ook in winkels, bedrijfspanden en horecagelegenheden. Dit komt doordat de vloer erg strak oogt, zeer onderhoudsvriendelijk is en een moderne uitstraling heeft.

Het is daarom zeker een aanrader om de opties voor een betonlook vloer op basis van gietvloeren eens door te nemen. Onze Vloerenbazen helpen jou hier graag bij. Denk bijvoorbeeld eens aan een gietvloer in de slaapkamer of in de woonkamer. Ga op zoek naar de kleur en het design dat het beste past bij je interieur.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Gietvloer betonlook: welke soorten zijn er?

Zoals je misschien al weet zijn gietvloeren beschikbaar in diverse soorten en kleuren. Er zijn dan ook verschillende soorten gietvloeren met betonlook.

Elke soort betonlook vloer heeft zo zijn eigenschappen en voordelen, maar iedere vloer van Vloerenbaas is een ‘bazen’ keuze. Daarom gaan wij jou meer vertellen over de verschillende soorten betonlook gietvloeren van Vloerenbaas, zodat jij een goede keuze kunt maken voor jezelf.

1. De Beton Ciré gietvloer

Een Beton Ciré Gietvloer, soms ook wel betonnen vloer of woonbeton genoemd, wordt aangebracht met een mortel die bestaat uit cement, hars en kleurstoffen. Hierbij wordt de betonlook vloer in meerdere lagen (2 tot 3 mm per laag) aangebracht om ervoor te zorgen dat de vloer strak oogt. Daarnaast is de betonlook vloer op basis van Beton Ciré waterdicht, omdat de toplaag wordt geïmpregneerd met een speciale sealer.

In principe is Beton Ciré geen echte gietvloer. Dit komt doordat de vloermortel volledig met de hand geëgaliseerd moet worden, maar dat is geen probleem voor onze Vloerenbazen. We zien dit type betonlook gietvloeren vaak terug in sanitaire ruimtes, maar ze zijn ook erg geschikt voor bedrijfspanden met garages, of showrooms.

Voordelen van een betonlook vloer van Beton Ciré

 • Naadloze vloer
 • Krasbestendig
 • Geschikt voor vochtige ruimtes
 • Heeft veel weg van echt beton
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Industriële uitstraling

Nadelen van een betonlook vloer van Beton Ciré

 • Over het algemeen iets ruwer qua oppervlak ten opzichte van kunststof gietvloeren
 • Prijs per vierkante meter ligt hoger dan bij andere soorten gietvloeren

2. De Microcement gietvloer

De Microcement Gietvloer is een vloer die het meeste lijkt op een betonlook vloer. In principe is het eigenlijk een moderne zandcement dekvloer met een zelf egaliserende laag, waardoor het wel een echte gietvloer is.

De meeste Microcement Gietvloeren worden afgedekt met een coating om vlekvorming te voorkomen. Een gietvloer betonlook op basis van microcement heeft namelijk een erg doorlaatbare structuur en moet dus goed worden beschermd. Meestal wordt er dan een polyurethaan coating aangebracht, zodat de vloer goed wordt beschermd. In de praktijk zien we vaak dat deze ‘bazen’ vloeren worden gebruikt in sanitaire ruimtes.

Voordelen van een betonlook vloer van Microcement

 • Unieke uitstraling met betonlook
 • Volledig naadloze vloer
 • Sterk en slijtvast
 • Ruime keuze uit diverse kleuren
 • Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen van een betonlook vloer van Microcement

 • Het aanleggen van de vloer kan enige tijd in beslag nemen
 • Redelijk prijzig ten opzichte van andere soorten gietvloeren

3. De Speciale Coating gietvloer

Wil je thuis graag een gietvloer betonlook, maar vind je de prijs wat aan de hoge kant? Dan kan een Speciale Coating Gietvloer dé ‘bazen’ oplossing zijn. Het voordeel van dit type betonlook gietvloer is namelijk dat alleen de bovenste lagen worden aangebracht. Hierdoor wordt er minder materiaal gebruikt en daarom is de betonlook gietvloer ook een stuk goedkoper dan de andere sorrtengietvloer.

Bovendien heb je alsnog de mogelijkheid om de vloer aan te passen naar al jouw wensen. Denk hierbij aan de kleur en de afwerking van de vloer, waardoor je ook een mooie coating vloer in huis kunt halen met betonlook. Laat je daarom altijd goed adviseren door onze Vloerenbazen voor een verbazingwekkende vloer.

Voordelen van een betonlook vloer van Speciale Coating

 • Goedkoop alternatief voor het tot stand brengen van een betonlook vloer
 • Er wordt enkel een toplaag aangebracht (soms meerdere lagen)
 • Je hoeft geen geheel nieuwe betonlook gietvloer aan te leggen
 • Volledig naadloos aangebracht

Nadelen van een betonlook vloer van Speciale Coating

 • Een coatingvloer is vaak iets kwetsbaarder dan een gietvloer

4. Cementgebonden gietvloer

Een Cementgebonden gietvloer is een goede keuze als je op zoek bent naar een betonlook vloer. De mortel van de cementgebonden gietvloer bestaat uit een egaline van cement, kleurpigmenten en toeslagstoffen. Hierdoor wordt er een natuurgetrouwe betonlook vloer gecreëerd dat een warm gevoel in huis brengt.

Toch zitten er ook enkele nadelen verbonden aan een cementgebonden gietvloer met betonlook. Door de poreuze structuur bestaat er een kans op scheurvorming. Daarom raden wij je aan om de cementgebonden gietvloer te voorzien van een coating van kunsthars, zoals polyurethaan. Hiermee voorkom je verkleuring, vlekvorming en stoot je vuil en vloeistoffen af waardoor de vloer gemakkelijk is in onderhoud.

Voordelen van een betonlook vloer van cement

 • Veel gelijkenissen met echt beton
 • Sterke eigenschappen
 • Redelijk krasbestendig
 • In combinatie met een coating gemakkelijk schoon te maken

Nadelen van een betonlook vloer van cement

 • Kans op scheurvorming door poreuze structuur
 • Voelt koud aan de voeten

Gietvloer betonlook prijs: hoe wordt deze opgebouwd?

De prijs voor een gietvloer met betonlook hangt volledig af van jouw persoonlijke wensen. Zo zijn er een aantal factoren die van grote invloed zijn op de prijs van gietvloeren, maar wij helpen je hier graag bij. De prijs van een betonlook vloer hangt namelijk af van de volgende factoren:

 • Het aantal vierkante meters (oppervlakte);
 • Soort gietvloer;
 • Het aantal lagen;
 • Eventuele extra’s (zoals een gietvloer met vloerverwarming);
 • Ondervloer en/of ondergrond;
 • Voorbereidingswerkzaamheden.

Deze factoren hebben invloed op het totale kostenplaatje van de betonlook gietvloer. De kosten van de materialen hebben hierbij de meeste invloed op de prijs.

Gietvloer betonlook prijs per m2

Omdat er verschillende soorten gietvloeren zijn, die resulteren in een betonlook vloer, gelden er natuurlijk ook verschillende prijzen. Het is dan natuurlijk handig om te weten wat de prijzen zijn van een nieuwe gietvloer om een echte ‘bazen’ beslissing te maken voor een passende betonlook gietvloer. Wij gaan je daarom meer vertellen over de prijzen per soort betonlook vloer per m², zodat je een inschatting kunt maken van de materiaalkosten.

Vloerenbaas biedt 4 verschillende soorten gietvloeren die onderling natuurlijk ook verschillen in prijs. Zo heb je de keuze uit een PU UV Bestendige-, Beton Ciré-, Microcement- en Speciale Coating gietvloer. Hierbij is de PU UV Bestendige gietvloer het meest geschikt voor woningen, maar daar hangt wel een prijsje aan. Ook de Beton Ciré- en Microcement gietvloeren zijn redelijk prijzig. Dit komt doordat deze type gietvloeren worden aangelegd in lagen van 2 tot 3 mm waardoor er veel materiaal nodig is.

Wil je toch een mooie gietvloer met betonlook, maar niet al teveel geld uitgeven? Dan kun je kiezen voor een Speciale Coating gietvloer. Deze vloer wordt namelijk aangebracht in lagen van 0,1 tot 0,5 mm waardoor er juist weinig materiaal nodig is terwijl je toch een betonlook gietvloer krijgt. Wel zijn deze type vloeren voornamelijk geschikt voor bijkeukens en garages, omdat ze uiterst bestendig zijn tegen chemicaliën. Toch blijft het een goed alternatief voor een relatief goedkope betonlook vloer.

Waarom een betonlook gietvloer van Vloerenbaas?

Kies je voor een betonlook gietvloer van Vloerenbaas? Dan heb je de eerste ‘bazen’ keuze al gemaakt. Zo kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen voor een nieuwe betonlook vloer naar keuze in een gewenste kleur. Onze vloeren zijn van de hoogste kwaliteit en je mag er dan ook van uitgaan dat je lang kunt genieten van de betonlook vloer. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Wij helpen je namelijk graag op het gebied van vloeren en onze Vloerenbazen kunnen je goed adviseren. Zodra je een keuze hebt gemaakt is er de mogelijkheid om de betonlook gietvloer door onze experts bij jouw thuis te laten leggen. Hierdoor worden alle zorgen uit handen genomen en geniet jij binnenkort van een verbazingwekkende mooie vloer.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

Wat kost een betonlook vloer per vierkante meter?

De kosten van een betonlook vloer per vierkante meter hangen af van diverse factoren. In de meeste gevallen wordt er gekeken naar het type vloer, het aantal vierkante meters en de moeilijkheidsgraad van het leggen.

Hoe wordt een betonlook vloer gemaakt?

Een betonlook vloer wordt gemaakt door twee kleuren te mengen in het mengsel van de gietvloer. Bij het aanbrengen van vloer moet er rekening gehouden worden met het patroon dat je wilt verwezenlijken, aangezien het handmatig wordt aangebracht. Hierdoor is elke betonlook gietvloer uniek.

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Impressies

gietvloer beton
betonnen gietvloer prijs
gietvloer betonlook prijs

Call Now Button