Gietvloer betonlook: uit welke soorten kun je kiezen?

beton gietvloer

Ben jij op zoek naar een nieuwe gietvloer met betonlook voor in jouw woning, appartement of bedrijfspand? Dan ben je hier bij Vloerenbaas op het juiste adres beland. Wij helpen jou namelijk graag bij het vinden van een nieuwe vloer die voldoet aan jouw wensen. Kom daarom gerust een keer langs in onze showroom waar we onder het genot van een bakje koffie alle opties bespreken.

Ook is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen, zodat onze Vloerenbazen jou kunnen adviseren. Mocht je al precies weten wat je nodig hebt en wat jouw wensen zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Vervolgens kunnen onze bazen bij jou thuis komen om een prachtig nieuwe betonlook gietvloer aan te leggen.

Wat is een betonlook gietvloer?

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende varianten en kleuren. Zo zijn er ook gietvloeren met een betonlook. Dit zijn vloeren waarbij het lijkt alsof het een betonnen gietvloer is, maar eigenlijk zijn ze van kunststof gemaakt.

Deze betonlook gietvloeren zijn niet alleen erg populair in woningen, maar ook in winkels, bedrijfspanden en horecagelegenheden. Dit komt doordat de vloer erg strak oogt, zeer onderhoudsvriendelijk is en een moderne uitstraling heeft.

Het is daarom zeker een aanrader om de opties voor een beton gietvloer eens door te nemen. Onze Vloerenbazen helpen jou hier graag bij. Denk bijvoorbeeld eens aan een gietvloer in de slaapkamer of in de woonkamer.

Verschillende soorten gietvloeren met betonlook

Zoals je misschien al weet zijn gietvloeren beschikbaar in diverse soorten en kleuren. Er zijn dan ook verschillende soorten gietvloeren met betonlook.

Iedere soort heeft zo zijn eigenschappen en voordelen, maar iedere vloer van Vloerenbaas is een ‘bazen’ keuze. Daarom gaan wij jou meer vertellen over de verschillende soorten betonlook gietvloeren van Vloerenbaas, zodat jij een goede keuze kunt maken voor jezelf.

1. De Beton Ciré gietvloer

Een Beton Ciré Gietvloer wordt aangebracht met een mortel die bestaat uit cement, hars en kleurstoffen. Hierbij wordt de vloer in meerdere lagen (2 tot 3 mm per laag) aangebracht om ervoor te zorgen dat de vloer strak oogt. Daarnaast is de vloer waterdicht, omdat de toplaag wordt geïmpregneerd met een speciale sealer.

In principe is Beton Ciré geen echte gietvloer. Dit komt doordat de vloermortel volledig met de hand geëgaliseerd moet worden, maar dat is geen probleem voor onze Vloerenbazen. We zien deze vloeren vaak terug in sanitaire ruimtes, maar zijn ook erg geschikt voor bedrijfspanden met garages, of showrooms.

2. De Microcement gietvloer

De Microcement Gietvloer, of de cementgebonden gietvloer, is een vloer die het meeste lijkt op een beton gietvloer. Zo bestaat de mortel uit een egaline van cement (vloeibaar cement), kleurpigmenten en bepaalde toeslagstoffen. In principe is het eigenlijk een moderne zandcement dekvloer met een zelf egaliserende laag, waardoor het wel een echte gietvloer is.

De meeste Microcement Gietvloeren worden afgedekt met een coating om vlekvorming te voorkomen. Een cementgebonden gietvloer heeft namelijk een erg doorlaatbare structuur en moet dus goed worden beschermd. Meestal wordt er dan een polyurethaan coating aangebracht, zodat de vloer goed wordt beschermd. In de praktijk zien we vaak dat deze ‘bazen’ vloeren worden gebruikt in sanitaire ruimtes. Daarbij heb je ook de keus uit een PU gietvloer.

3. De Speciale Coating gietvloer

Wil je thuis graag een gietvloer betonlook, maar vind je de prijs wat aan de hoge kant? Dan kan een Speciale Coating Gietvloer dé ‘bazen’ oplossing zijn. Het voordeel van dit type gietvloer is namelijk dat alleen de bovenste lagen worden aangebracht. Hierdoor wordt er minder materiaal gebruikt en daarom is de vloer ook een stuk goedkoper dan een reguliere gietvloer.

Bovendien heb je alsnog de mogelijkheid om de vloer aan te passen naar al jouw wensen. Denk hierbij aan de kleur en de afwerking van de vloer, waardoor je ook een mooie coating vloer in huis kunt halen met betonlook. Laat je daarom altijd goed adviseren door onze Vloerenbazen voor een verbazingwekkende vloer.

Gietvloer betonlook prijs: hoe wordt deze opgebouwd?

De prijs voor een gietvloer met betonlook hangt volledig af van jouw persoonlijke wensen. Zo zijn er een aantal factoren die van grote invloed zijn op de prijs, maar wij willen jou hier graag een handje bij helpen. De betonnen gietvloer prijs hangt namelijk volledig af van de:

Deze factoren hebben invloed op het totale kostenplaatje van de betonlook gietvloer. De kosten van de materialen hebben hierbij de meeste invloed op de prijs.

Gietvloer betonlook prijs per m²

Omdat er verschillende soorten betonlook gietvloeren zijn gelden er natuurlijk ook verschillende prijzen. Het is dan natuurlijk handig om te weten wat deze prijzen zijn om een echte ‘bazen’ beslissing te maken voor een passende gietvloer. Wij gaan jou daarom meer vertellen over de prijzen per soort per m², zodat je een inschatting kunt maken van de materiaalkosten.

Vloerenbaas biedt 4 verschillende soorten gietvloeren die onderling natuurlijk ook verschillen in prijs. Zo heb je de keuze uit een PU UV Bestendige-, Beton Ciré-, Microcement- en Speciale Coating gietvloer. Hierbij is de PU UV Bestendige gietvloer het meest geschikt voor woningen, maar daar hangt wel een prijsje aan. Ook de Beton Ciré- en Microcement gietvloer zijn redelijk prijzig. Dit komt doordat deze type gietvloeren worden aangelegd in lagen van 2 tot 3 mm waardoor er veel materiaal nodig is.

Wil je toch een mooie gietvloer met betonlook, maar niet al teveel geld uitgeven? Dan kun je kiezen voor een Speciale Coating gietvloer. Deze vloer wordt namelijk aangebracht in lagen van 0,1 tot 0,5 mm waardoor er juist weinig materiaal nodig is. Wel zijn deze type vloeren voornamelijk geschikt voor bijkeukens en garages, omdat ze uiterst bestendig zijn tegen chemicaliën.

Waarom een betonlook gietvloer van Vloerenbaas?

Kies je voor een betonlook gietvloer van Vloerenbaas? Dan heb je de eerste ‘bazen’ keuze al gemaakt. Zo kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen voor een vloer naar keuze. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Wij helpen jou namelijk graag op het gebied van vloeren en onze Vloerenbazen kunnen jou goed adviseren. Zodra je een keuze hebt gemaakt is er de mogelijkheid om de vloer door onze experts bij jouw thuis te laten leggen. Hierdoor worden alle zorgen uit handen genomen en geniet jij binnenkort van een verbazingwekkende mooie vloer.

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

MEER HANDIGE INFORMATIE:

Offerte aanvragen?