Verschil tussen een gietvloer en PVC vloer

De meeste mensen wonen tegenwoordig in een huis met een gladde vloer in plaats van hoogpolig tapijt. De voorkeur voor vlakke vloeren is wijdverbreid in bedrijven en organisaties. Er zijn in dit geval verschillende alternatieven om uit te kiezen, onder meer als gietvloer of pvc-vloer.

Het vlakke oppervlak van de vloersystemen is een van de grootste verschillen tussen deze systemen. Andere zijn duurzaamheid, type, kosten, en installatie. De gelijkenissen tussen gietvloeren en pvc-vloeren mogen niet over het hoofd worden gezien. Dus, wat zijn de verschillen? Hier komt u er meer over te weten.

Voordelen gietvloer

Gegoten vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloersystemen. Het is zeer vlak en heeft een glad oppervlak, wat perfect is voor bedrijven en organisaties.

Gietvloeren zijn bovendien uiterst duurzaam en kunnen met het juiste onderhoud vele jaren meegaan. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel woningen als bedrijfspanden.

Nadelen gietvloer

Het grootste nadeel van gietvloeren zijn de kosten. Ze zijn vaak duurder dan andere soorten vloeren, zoals vinyl en laminaat.

Een ander nadeel is het feit dat ze niet geschikt zijn voor laagpolig tapijt. Dit komt omdat de tapijtvezels zichtbaar kunnen worden op een gietvloersysteem.

Klik op de link om alle voor- en nadelen van gietvloeren te bekijken.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Impressies

verschillen pvc vloer en gietvloer
wat is het verschil tussen pvc vloer en gietvloer
verschil tussen pvc en gietvloer

Voordelen PVC vloer

Pvc-vloeren zijn om vele redenen een populaire keuze. Het is zeer betaalbaar, waardoor het een geweldige optie voor mensen met een beperkt budget. Bovendien zijn PVC vloeren uiterst duurzaam en kunnen ze met het juiste onderhoud vele jaren meegaan.

Ze zijn ook gemakkelijk te installeren, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële woningen.

Nadelen PVC vloer

Het grootste nadeel van PVC vloeren is het gebrek aan slijtvastheid. Het is niet zo goed bestand tegen slijtage als gietvloeren, waardoor het een minder geschikte keuze kan zijn voor druk belopen ruimtes.

Een ander nadeel is het feit dat PVC vloeren nogal glad kunnen zijn, wat een veiligheidsrisico kan vormen. Wil je alle voor- en nadelen lezen van de PVC vloer? Klik dan snel door.

Verschil in toepassing

Een van de verschillen tussen gietvloeren en PVC vloeren is de beschikbaarheid van installatiemethoden. PVC-vloeren kennen een groter aantal toepassingen dan gietvloeren.

Omdat PVC een materiaal is dat niet voor elke ruimte geschikt is, is het niet altijd de beste keus. Een gietvloer biedt ook een voordeel omdat verschillende soorten kunsthars kunnen worden gebruikt.

Het aantal toepassingen zal hierdoor natuurlijk toenemen, waardoor u langer zult moeten wachten. Denk aan de PU gietvloer in de gehele woning en de cementgebonden gietvloer bij een productiehal. De mogelijkheden voor gietvloeren zijn veel breder dan die voor PVC vloeren.

Verschil in oppervlak

Beide vloermaterialen hebben een egaal oppervlak. Dat is vergelijkbaar, maar er is ook een onderscheid te maken. PVC-vloeren hebben naden, terwijl gietvloeren dat niet hebben. Dit heeft te maken met de verschillende opbouw van beide vloeren. Omdat PVC stroken heeft, bevat het zogenaamde naden in vergelijking met gietvloeren die dat wel hebben

Het ontbreken van naden bij gietvloeren is het grote verschil tussen laminaat en plankenvloeren. Het materiaal dat bij dit type vloerbedekking wordt gebruikt, komt in een gegoten substantie op de ondergrond, zodat er geen naden zijn om af te werken.

Dat wil zeggen, in die zin is er maar één geheel, en dat is een stuk mooier. Een vloer met naden is wellicht hygiënischer dan een naadloos karakter, omdat vuil en stof zich kunnen ophopen waardoor schoonmaken gemakkelijker wordt.

Verschil in duurzaamheid

Een ander onderscheid om te overwegen is de levensduur van de PVC vloer. PVC-vloeren zijn minder duurzaam dan gietvloeren. Deze gaan juist veel langer mee. Dat heeft te maken met de bijna onverwoestbare stof en constructie van het vloersysteem.

De draagkracht van pvc-vloeren is lager, en ze zijn dus eerder aan vervanging toe. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk element in de samenleving, van de particuliere tot de zakelijke wereld. Producten die goed zijn voor het milieu zijn populairder, en daar horen vloeren ook bij.

Verschil in prijs en onderhoudskosten

PVC lijkt op korte termijn voordeliger, maar dat komt vooral omdat de terugverdientijd korter is. De gietvloer gaat langer mee en is dus op de lange termijn goedkoper.

  • Op de lange termijn is een gietvloer duurder. Wat de onderhoudskosten betreft, is er echter een verschil, bijvoorbeeld als het gaat om onderhoudskosten. Als het gaat om PVC-vloeren die veel worden gebruikt (en een dunne toplaag hebben) zullen ze vaak moeten worden behandeld.

Vloerenbaas heeft de perfecte PVC en gietvloeren

De afgelopen jaren zijn de PVC vloeren en gietvloeren niet meer weg te denken uit een Nederlands interieur, ze worden steeds populairder omdat ze duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en stijlvol zijn in iedere woonkamer.

Tegenwoordig kun je door de opkomst van PVC kiezen uit een breed scala aan modellen, zo veel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om je op weg te helpen hebben de Vloerenbazen een overzicht voor je gemaakt van alle verschillende soorten types en kleuren:

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button