Betonlook vloer

De betonlook vloer maakt vrienden. Zowel particulieren als ondernemers en instellingen zien de voordelen van dit vloertype. Dat is niet zo vreemd, want een betonlook vloer heeft een stoere uitstraling en is tegelijkertijd stijlvol.

Sommige mensen denken dat een betonlook vloer eruit ziet als een snelweg maar niets is minder waar. Het is een gietvloer die verschillende gedaantes kan aannemen. Daarom is deze vloer bij uitstek geschikt voor verschillende toepassingen.

Het gemak van een betonlook vloer

Vloeren in betonlook zijn ideaal. Zeker als je in een wat ouder huis woont of een ouder bedrijfspand hebt met veel hoekjes en nisjes. Kies je dan voor een houten vloer of voor tapijt dan moet er heel wat gezaagd of gesneden worden om die er netjes in te krijgen.

Een gietvloer heeft dat probleem niet. Die wordt immers vloeibaar geplaatst en hoeft alleen maar netjes in alle hoeken uit te vloeien. Ook is het meestal niet nodig om de vloer vooraf te egaliseren. Dat scheelt niet alleen kosten maar ook tijd. Een egaline laag moet 24 tot 48 uur drogen voordat daar de uiteindelijke vloer op kan.

De gietvloer voor je woonkamer

In de woonkamer is een gietvloer in betonlook ideaal. Je kunt de kleur kiezen die past bij jouw smaak of bij de kleuren van het meubilair. Het plaatsen van de vloer neemt een dag in beslag.

Vervolgens moet de vloer natuurlijk wel goed drogen voordat je die mag belasten met lopen en meubels. De meest ideale situatie is om de vloer te laten leggen als je nog niet in de woning woont.

Als dat niet kan dan is het misschien een goed idee om een nachtje in een hotel te boeken. Geeft minder stress en als je de volgende morgen thuiskomt ligt je vloer je glanzend van nieuwigheid op te wachten.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor VloerenBaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Combineer een betonlook vloer met vloerverwarming

Een betonlook vloer is ideaal om te combineren met vloerverwarming. Steeds meer huizen gaan in de toekomst ‘van het gas af’. Als je huis wordt aangesloten op een warmtenet dan wordt er vaak gekozen voor vloerverwarming.

Als de vloer er dan toch uit moet dan kun je die meteen laten installeren. Maar individueel kun je deze stap natuurlijk ook zetten. Je bent prima op de toekomst voorbereid met een huis met vloerverwarming.

Wanneer je jouw huis verkoopt is het zeker een pluspunt dat een goede invloed heeft op de verkoopprijs van het huis. Maar natuurlijk laat je die vloerverwarming in de eerste plaats leggen om er zelf van te genieten.

Meer comfort met een coating laag

Een betonlook vloer is heerlijk comfortabel, zelfs om met blote voeten op te lopen. De vloer veert licht en is warm. Veel mensen denken bij een betonlook vloer aan koud beton dat ze kennen van buiten situaties.

Maar dat gaat zeker niet op voor de vloer in betonlook. Ook als er geen vloerverwarming ligt zal je aangenaam verrast zijn door het comfort. Dat comfort kun je nog verhogen door de vloer te laten voorzien van een anti slip coating.

In dat geval kun je ook op sokken of sloffen gewoon door de kamer lopen zonder dat je voortdurend op je hoede moet zijn voor een glijpartij. Ook als er kleine kinderen zijn die nog niet zo stevig op hun voeten staan is een antislip coating aan te raden.

De betonlook vloer op de zaak

De betonlook vloer is zeker niet alleen maar voor woningen. Hij voelt zich ook prima thuis op de zaak. Op kantoor wil je misschien liever geen tapijt als vloerbedekking.

Als je veel aanloop hebt zal tapijt immers vrij snel slijtplekken gaan vertonen. Natuurlijk kies je voor projecttapijt dat wel een stootje kan hebben.

Maar ook dat moet na een aantal jaren worden vernieuwd. En dat is meestal toch sneller dan je denkt. Kies je voor beton look dan heb je een vloer waar je de komende jaren geen post voor op de begroting hoeft op te nemen.

Onderhoud van een betonlook vloer

Ook qua onderhoud heeft een betonlook vloer veel voordelen. Zeker als je een vergelijking maakt met tapijt. Want één keer een kop koffie over de vloer en je tapijt is misschien wel voorgoed verpest.

Zulke ongelukjes gebeuren nooit in een onopvallend hoekje maar altijd in het zicht. Met betonlook vloeren heb je daar geen last van. Even een nat doekje er overheen en het probleem is opgelost.

Dit geldt ook voor de periodieke reiniging. Je schoonmaakpersoneel zal bij zijn. Want stofzuigen is een makkie en datzelfde geldt voor nat reinigen. Dat laatste doe je met een milde allesreiniger of een speciale vloerreiniger.

Alleen bij intensief gebruik van de vloer is het aan te raden om de coating laag na verloop van jaren eens opnieuw te laten aanbrengen. Eventuele beschadigingen kunnen vrijwel altijd zo goed als onzichtbaar worden hersteld.

Lees jezelf in over het onderhoud van betonlook vloeren om jarenlang te kunnen genieten van jouw prachtige vloer. We hebben al een lijst met tips voor het schoonmaken en reinigen van betonlook vloeren voor je opgesteld.

De kosten voor een betonlook vloer

Heb je interesse in een betonlook vloer, dan wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent qua kosten. De kosten van een betonlook vloer zijn afhankelijk van de gekozen soort vloer en een aantal andere factoren. Bij VloerenBaas kun je direct online een offerte aanvragen.

Als je het aantal vierkante meters weet en welke vloer je wilt dan kan er direct worden berekend wat de kosten zijn. Daarbij wordt rekening gehouden met aanvullende wensen zoals een coating of het installeren van vloerverwarming.

Mocht je akkoord gaan met de kostenopgave, dan kijken we meteen in de agenda van onze Legbazen wanneer er tijd is om jouw nieuwe vloer te plaatsen.

Kan een betonlook vloer ook op een houten ondervloer?

Veel oudere huizen hebben vaak houten vloeren. Dat was nu eenmaal goedkoper toen er na de Tweede Wereldoorlog in recordtijd huizen gebouwd moesten worden.

Maar goed nieuws: ook op een houten ondervloer kan zonder problemen een betonlook vloer worden geplaatst. Als het nodig is wordt er vooraf geëgaliseerd. Je kunt bijvoorbeeld PVC over een houten ondervloer leggen. Bovendien zijn ook PVC vloeren verkrijgbaar met betonlook.

Zo weet je zeker dat de vloer er netjes en strak in komt te liggen. Ook de combinatie met vloerverwarming is in de meeste gevallen geen probleem. Als je twijfelt dan kun je altijd contact opnemen voor vrijblijvend advies.

vloer betonlook

Op een betonlook vloer raak je nooit uitgekeken

Sommige vloertypes zijn aan mode onderhevig. Vroeger was dat nog erger toen in veel woningen nog tapijt op de vloer lag.

Elk jaar was de mode anders en wilde je daarom een beetje bij blijven, dan moest de woonkamer om de paar jaar toch wel een grondige make-over krijgen.

Met een betonlook vloer heb je dat probleem sowieso niet. Want die past zich probleemloos aan als je meubelsmaak verandert. Je kiest gewoon een kleur die gemakkelijk matcht met de knalrode bank die je nu hebt.

Als je na twee jaar toch wel hoofdpijn krijgt van dat rood dan stap je probleemloos over op stemmig beige en de vloer past er nog net zo goed bij.

Verduurzamen met een betonlook vloer

Als je jouw woning wilt gaan verduurzamen dan speelt isolatie daarbij een belangrijke rol. Wil je bijvoorbeeld overstappen op een warmtepomp, dan moet de woning goed geïsoleerd zijn.

Muren en het dak isoleren is een belangrijke stap. Wordt ook de vloer geïsoleerd? Dan is dat een prima moment voor een gietvloer in betonlook. Die isoleert de warmte een stuk beter dan bijvoorbeeld tapijt of zeil.

Je kunt de vloer aan de onderzijde laten isoleren of een isolerende laag onder de gietvloer plaatsen. Op die manier wordt de warmte in huis een stuk beter vastgehouden.

Heb je nog geen warmtepomp, maar een ouderwetse cv installatie dan zal je merken dat je minder gas verstookt om je huis toch lekker warm te maken in de winter. En in de zomer werkt het andersom. Dan zorgt je betonlook vloer juist voor meer verkoeling tijdens tropische dagen.

Ga jij ook voor een betonlook vloer?

Als jij ook bent gevallen voor de charmes en vooral het gemak en de duurzaamheid van een betonlook vloer, dan staat VloerenBaas voor je klaar.

Je kunt je offerte direct online aanvragen. Met je vragen helpen we je zo snel mogelijk. Je ontvangt een vrijblijvende offerte waarin we gespecificeerd laten zien wat je nieuwe betonlook vloer gaat kosten.

Ben je overtuigd? Dan pakken we de agenda erbij en wordt je vloer afgeleverd of geplaatst op de dag die we samen afspreken. Natuurlijk kun je ook daarna altijd bij ons terecht als je advies nodig hebt, bijvoorbeeld over het reinigen en onderhouden van je vloer.

Jelle Engels
Laatste berichten van Jelle Engels (alles zien)

  Een bezoek aan het Experience Center

  Een betonlook vloer uitzoeken doe je vast niet iedere dag. Zo’n vloer kiezen van een plaatje, vinden sommige mensen toch net wat te kort door de bocht. Daarom is het mogelijk om bij VloerenBaas langs te komen.

  Je bent van harte welkom in ons Experience Center in Veldhoven. Die is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Maak vooraf even een afspraak. Dan weet je zeker dat er een Adviesbaas voor je klaar zit om je alle mooie betonlook vloeren te laten zien en antwoord te geven op al je vragen.

  Je kunt je nieuwe vloer direct bestellen en afspraken maken over de installatie ervan. Dat kan ook op de wat langere termijn, bijvoorbeeld als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht die nog in aanbouw is.

  Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

  Aanbieding!
  Hebeta H-774548 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Hebeta H-771311 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7551
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7552
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6041
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6042
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Hebeta Charente XL N20-0635
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Charente XL N20-6435
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 44.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 46.95
  Aanbieding!
  Hebeta Visgraat XL N20-H64
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95

  Call Now Button