Gietvloer reparatie

Het wil wel eens voorkomen dat je een gietvloer moet repareren na verloop van tijd. Een nieuwe gietvloer mag dan wel sterk en duurzaam zijn, maar dit betekent niet dat er geen beschadigingen of krassen op de vloer kunnen ontstaan.

Gelukkig is een gietvloer reparatie eenvoudig en is dit zo geregeld. Echter is het niet eenvoudig om zelf grote beschadigingen te repareren. Het is daarom aan te raden om professionele hulp in te schakelen voor de reparatie van gietvloeren. Wij van VloerenBaas helpen jou hier graag bij!

Hoe ontstaat schade aan gietvloeren?

Schade aan gietvloeren kunnen op verschillende manieren ontstaan. Zo is het mogelijk dat er krassen op de gietvloer ontstaan door het verschuiven van zware meubels of doordat er zand of kleine steentjes op de gietvloer liggen. Wanneer je met je schoenen over zand of kleine steentjes loopt kunnen deze blijven vastzitten en vervolgens krassen veroorzaken op de gietvloer. In dit geval zijn plaatselijke reparaties aan de beschadigingen een goed idee.

Een andere vorm van schade aan de gietvloer is verkleuring door de zon. De verkleuring kan ontstaan wanneer een deel van de gietvloer het grootste deel van de dag in de zon staat, hierdoor ontstaan doffe plekken. Ook kunnen er doffe plekken ontstaan wanneer je veel met schoenen in huis loopt. Gelukkig kun je dit soort beschadigingen eenvoudig laten repareren. Voor een gietvloer reparatie ben je bij ons aan het juiste adres.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Impressies

scheur in gietvloer repareren
repareren gietvloer
herstellen gietvloer

Plaatselijke gietvloer reparatie uitvoeren

In veel gevallen ontstaat er plaatselijke schade aan de gietvloer. Denk hierbij aan een meubel die je op een bepaalde plek hebt verschoven of een stuk dat doorgaans in de zon ligt waardoor er doffe plekken ontstaan. In dit soort gevallen kun je een plaatselijke gietvloer reparatie uitvoeren wat een hoop tijd en geld scheelt. Het is dus niet nodig om een geheel nieuwe gietvloer aan te schaffen wanneer er schade ontstaat. Het plaatselijk repareren van een gietvloer is meestal meer dan voldoende.

Wil je plaatselijk een gietvloer reparatie uit laten voeren? Dan dienen de desbetreffende plekken op de gietvloer eerst goed opgeschuurd te worden, zodat de onderliggende gietlaag bloot komt te liggen. Vervolgens wordt de plek op de gietvloer behandeld met een primer, waardoor de nieuwe coating zich goed hecht aan de bestaande vloer. Uiteindelijk zorgen wij ervoor dat het resultaat weer zo goed als nieuw is en naadloos op de bestaande vloer aansluit.

Gietvloer reparatie van diepe krassen en scheuren?

Het kan wel eens voorkomen dat er diepe krassen en zelfs scheuren ontstaan in de gietvloer. Scheuren en krassen in een gietvloer zijn meestal de oorzaak van een verzakking van de onderliggende vloer of een slechte ondervloer. Echter kunnen er voor verschillende soorten gietvloeren verschillende oorzaken zijn. Houd hier rekening mee tijdens het repareren van de gietvloer.

Plaatselijke gietvloer reparaties zijn meestal niet genoeg om ervoor te zorgen dat de vloer er weer naadloos uitziet. In dit geval moet je de keuze maken of je een plaatselijke reparatie voldoende vindt, of dat er gekeken moet worden naar de fundamentele oorzaak ervan. Weet dat de meeste soorten gietvloeren niet volledig bestand zijn tegen beschadigingen.

Kun je een gietvloer zelf repareren?

Een gietvloer zelf repareren is wel mogelijk, maar zeker niet aan te raden. Het vergt namelijk veel kennis en handigheid op het gebied van gietvloer reparaties. Daarbij is het ook niet zomaar even gedaan en een kleine fout kan zorgen voor nog meer schade aan de gietvloer.

Wij raden je daarom aan om het repareren van de gietvloer over te laten aan professionals. Onze ervaren VloerenBazen hebben jarenlang kennis op het gebied van gietvloer reparaties en zorgen ervoor dat de vloer weer als nieuw wordt.

Veelgestelde vragen

Kun je een gietvloer repareren?

Als er een beschadiging is ontstaan op de gietvloer kun je deze laten repareren. In de meeste gevallen is een plaatselijke gietvloer reparatie de slimste keuze. Het deel van de gietvloer dat beschadigd is wordt dan verwijderd en opnieuw ingevuld voor een naadloos resultaat.

Kan een gietvloer scheuren?

Een gietvloer kan scheuren wanneer de ondervloer niet op de juiste wijze is afgewerkt. In de praktijk zien we dit vaker gebeuren wanneer de gietvloer over een bestaande vloer is gelegd.

Hoe gevoelig is een gietvloer?

Een gietvloer is redelijk gevoelig voor strepen en krassen. Vandaar dat het verstandig is om de gietvloer altijd te voorzien van een toplaag om dergelijke schade te voorkomen. Is er toch schade ontstaan? Laat de gietvloer dan tijdig repareren om de ernst van de schade te beperken.

Is een gietvloer krasvast?

Een gietvloer is tot op zekere hoogte krasvast doordat de bovenste lagen redelijk flexibel zijn. Toch is niet alle krasvorming te voorkomen aangezien de dikte van de bovenste laag gering is en dus redelijk kwetsbaar is voor krassen.

Wat zijn de kosten van een gietvloer reparatie?

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor de beste gietvloer reparatie? Neem contact met ons op, zodat wij een beeld krijgen van de schade die we moeten behandelen. Vervolgens kunnen wij onze experts inschakelen om de schade en de kosten voor de gietvloer reparatie in kaart te brengen. Wij stellen dan gratis en vrijblijvend een offerte op, zodat je weet wat je kunt verwachten aan reparatiekosten voor de gietvloeren. Bovendien krijg je dan ook inzicht in de kosten voor het repareren van verschillende soorten gietvloeren.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button