Gietvloer repareren

gietvloer repareren

Het wil wel eens voorkomen dat je een gietvloer moet repareren na verloop van tijd. Een gietvloer mag dan wel sterk en duurzaam zijn, maar dit betekent niet dat er geen beschadiging op de vloer kan ontstaan.

Gelukkig kun je tegenwoordig eenvoudig een gietvloer repareren wanneer dit nodig is. Echter is het niet eenvoudig om dit zelf te doen. Het is daarom aan te raden om hier professionele hulp voor in te schakelen. Wij van Vloerenbaas helpen jou hier graag bij en vertellen er graag nog iets meer over.

Hoe ontstaat schade aan gietvloeren?

Schade aan gietvloeren kunnen op verschillende manieren ontstaan. Zo is het mogelijk dat er krassen op de gietvloer ontstaan door het verschuiven van zware meubels of doordat er zand of kleine steentjes op de vloer liggen. Wanneer je met je schoenen over zand of kleine steentjes loopt kunnen deze blijven vastzitten en vervolgens krassen veroorzaken. 

Een andere vorm van schade aan de gietvloer is verkleuring door de zon. De verkleuring kan ontstaan wanneer een deel van de gietvloer het grootste deel van de dag in de zon staat. Ook kunnen er vlekken ontstaan wanneer je veel met schoenen in huis loopt. Gelukkig kun je dit soort beschadigingen eenvoudig laten repareren.

Plaatselijk een gietvloer repareren

In veel gevallen ontstaat er plaatselijke schade aan de gietvloer. Denk hierbij aan een meubel die je op een bepaalde plek hebt verschoven of een stuk dat doorgaans in de zon ligt. In dit soort gevallen kun je de gietvloer plaatselijk repareren wat een hoop tijd en geld scheelt. Het is dus niet nodig om een geheel nieuwe gietvloer aan te leggen wanneer er schade ontstaat.

Wil je plaatselijk een gietvloer herstellen? Dan dienen de desbetreffende plekken eerst goed worden opgeschuurd, zodat de onderliggende gietlaag bloot komt te liggen. Vervolgens wordt de plek behandeld met een primer, waardoor de nieuwe coating zich goed hecht aan de bestaande vloer. Uiteindelijk zorgen wij ervoor dat het resultaat weer zo goed als nieuw is en naadloos op de bestaande vloer aansluit.

Gietvloer herstellen van diepe krassen en scheuren?

Het kan wel eens voorkomen dat er diepe krassen en zelfs scheuren ontstaan in de gietvloer. Scheuren in een gietvloer zijn meestal de oorzaak van een verzakking van de onderliggende vloer of een slechte ondervloer.

Een plaatselijke reparatie is dan meestal niet genoeg om ervoor te zorgen dat de vloer er weer naadloos uitziet. In dit geval moet je de keuze gaan maken of je een plaatselijke reparatie voldoende vindt, of dat er moet worden gekeken naar de fundamentele oorzaak ervan. Wat jouw wens ook is, wij van Vloerenbaas helpen jou hier graag bij.

Nieuwe kleur gietvloer

Wil je bijvoorbeeld een PU gietvloer repareren? Dan kun je ervoor kiezen om na de reparatie een beschermende coating aan te brengen. Daarbij is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een nieuwe kleur. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat je na 10 jaar uit bent gekeken op de kleur van de gietvloer.

In dat geval kan er een extra toplaag worden aangebracht in een nieuwe kleur. Hierdoor is het niet nodig om een geheel nieuwe gietvloer aan te leggen, waardoor je een hoop kosten kunt besparen. Wil je graag zien welke kleur gietvloer bij jou past? Druk dan op de link om direct inspiratie op te doen.

Kun je een gietvloer zelf repareren?

Een gietvloer zelf repareren is wel mogelijk, maar zeker niet aan te raden. Het vergt namelijk veel kennis en handigheid op het gebied van vloerreparaties. Daarbij is het ook niet zomaar even gedaan en een kleine fout kan zorgen voor nog meer schade aan de vloer.

Wij raden jou daarom aan om dit over te laten aan professionals. Onze ervaren Vloerenbazen hebben jarenlang kennis op het gebied van gietvloer reparaties en zorgen ervoor dat de vloer er weer als nieuwe komt bij te liggen.

Kosten van een gietvloer repareren

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor een gietvloer repareren? Neem dan eerst contact met ons op, zodat wij een beeld krijgen van de schade. Vervolgens kunnen wij onze experts inschakelen om de schade en de kosten voor reparatie in kaart te brengen. Wij stellen dan gratis en vrijblijvend een offerte op, zodat je weet wat je kunt verwachten aan reparatiekosten.

Is de schade aan gietvloer te groot geworden en ben je toe aan een nieuwe vloer? Neem dan een kijkje in onze webshop waar je inspiratie op kunt doen voor een nieuwe vloer. Zodra je een vloer hebt gevonden die aansluit op jouw wensen kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Hierbij kun je kiezen of je graag gebruik wilt maken van de legservice, zodat onze professionele Vloerenbazen de vloer bij jou thuis komen plaatsen. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en regelen wij de rest!

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

MEER HANDIGE INFORMATIE:

Offerte aanvragen?