Kliklaminaat

Als je op zoek bent naar een laminaatvloer die eenvoudig te leggen is, dan is kliklaminaat een uitstekende keuze. Dankzij het handige kliksysteem hoeft het laminaat niet verlijmd te worden waardoor het leggen van de vloer minder arbeidsintensief is.

Bij Vloerenbaas ben je aan het juiste adres voor allerlei soorten kliklaminaat. Bekijk hieronder direct het gehele aanbod en laat je verassen door wat er allemaal mogelijk is. Eventueel kun je ook langskomen in onze showroom om de vloeren in het echt te komen bekijken. Maar hoe je het ook wendt of keert, bij Vloerenbaas vind je gegarandeerd een mooie kliklaminaat vloer.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Wat is kliklaminaat?

Kliklaminaat is laminaat met een speciaal kliksysteem waardoor je de vloer gemakkelijk in elkaar kunt klikken. Hierdoor zit het laminaat stevig in elkaar vast, hoeft die niet verlijmd te worden en gaat de vloer niet schuiven.

Bovendien is het leggen van een klik laminaat vloer erg gemakkelijk doordat je alle vloerdelen één voor één in elkaar kunt klikken. Dit kun je dan ook prima zelf doen waardoor je ook nog eens kunt besparen op de kosten voor het laten leggen van een vloer. Al met al is click laminaat een ideale vloer die niet alleen makkelijk te leggen is, maar ook nog eens erg praktisch is.

Waarom kiezen voor klik laminaat?

Er zijn onwijs veel redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een mooi kliklaminaat vloer. De voornaamste reden blijft echter de eenvoud van het leggen, maar dat is zeker niet alles.

Zo zijn click laminaat vloeren eenvoudig te onderhouden. Voor het schoonmaken van de vloer kun je een zachte bezem of stofzuiger gebruiken om stof, vuil en zand van de vloer te verwijderen. Daarbij zal je zo nu en dan de vloer kunnen dweilen met speciale laminaatreiniger om vlekken te voorkomen.

Daarnaast is kliklaminaat goedkoop ten opzichte van andere vloersoorten. Het is dan ook een perfect alternatief voor houten vloeren of tegelvloeren. Laminaat is namelijk verkrijgbaar in diverse dessins en patronen die variëren van betonlook laminaat tot visgraat laminaat.

Wat ook een groot voordeel is, is dat je klik laminaat eenvoudig kunt verwijderen. Hierdoor kun je de vloer bij een verhuizing meenemen naar een nieuwe woning. Als je huidige woning toe is aan een nieuwe vloer, maar je op de korte termijn toch van plan bent om te gaan verhuizen, dan is kliklaminaat de perfecte oplossing.

Hoe leg je kliklaminaat?

Wil je graag zelf kliklaminaat leggen? Dan is dat zeker een goede mogelijkheid. Dankzij het handige kliksysteem is dit type laminaat eenvoudig zelf te leggen. Hiervoor is het wel aan te raden om met twee personen te werk te gaan om de klus soepel te laten verlopen. Hieronder vind je alvast een stappenplan voor het leggen van kliklaminaat.

1. Kliklaminaat laten acclimatiseren

De eerste stap bij het leggen van kliklaminaat is het laten acclimatiseren van het laminaat in de ruimte waarin het wordt gelegd. Leg de verpakkingen met laminaat 48 uur van te voren in het midden van de ruimte zodat het de tijd heeft om zich aan de omgeving aan te passen.

2. Ondervloer kliklaminaat

Vervolgens is het zaak om rekening te houden met de ondervloer voor kliklaminaat. Hierbij speelt ook de dikte van het kliklaminaat een rol aangezien je wilt voorkomen dat de vloer te hoog komt te liggen. Een vochtwerende folie is vaak voldoende als ondervloer, maar je kunt er ook voor kiezen om spaanplaten te gebruiken.

3. Kliklaminaat leggen

Zodra de voorbereidingen getroffen zijn is het tijd om het kliklaminaat te leggen. Begin altijd aan één van de muurzijdes en leg vervolgens de eerste rij 10 tot 15 mm van de muur af zodat het laminaat nog kan ademen en ruimte heeft om uit te zetten.

Wanneer de eerste rij is geplaats kun je de tweede rij eenvoudig in de eerste rij planken klikken dankzij het handige kliksysteem. Begin een nieuwe rij wel altijd met het overgebleven deel van de vorige rij om een natuurlijk patroon te creëren.

Nu de eerst twee rijen liggen kun je doorgaan met leggen totdat de gehele ruimte is voorzien van kliklaminaat. Houd altijd 10 tot 15 mm ruimte van de muren om te voorkomen dat het laminaat te strak gelegd wordt.

Hoe kun je kliklaminaat verwijderen?

Wil je kliklaminaat verwijderen omdat je de vloer graag wilt meenemen naar een nieuwe woning of er een nieuwe vloer komt te liggen? Dan kun je dat eenvoudig zelf doen. Kliklaminaat losmaken gaat namelijk nog makkelijk dan het leggen van de vloer.

Voor het verwijderen van click laminaat begin je altijd bij de laatst gelegde rij en werk je zo alle vloerdelen af tot aan de eerst gelegde rij. Houd er rekening mee dat er minimaal één vloerdeel zal sneuvelen aangezien je de eerste plank eruit moet halen door er bijvoorbeeld een schroef in te boren en deze vervolgens met een touwtje los kunt maken.

Om een vloerdeel te verwijderen pak je de plank vast en wip je deze een klein beetje omhoog totdat je een klik hoort. Het vloerdeel is nu los en kan vervolgens verwijderd worden. Als je de vloer wilt hergebruiken, is het aan te raden om voorzichtig te werk te gaan. Nog aan het orienteren? Bekijk dan de volgende laminaatvloeren:

Kliklaminaat kopen bij Vloerenbaas

Ben je overtuigd van de voordelen van klik laminaat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor een mooie kliklaminaat vloer. In onze webshop (en op deze pagina) vind je een ruim assortiment van laminaat vloeren met een kliksysteem in verschillende kleuren, dessins en patronen.

Vind je het lastig om de juiste vloer te vinden voor jouw woonbehoeften? Of heb je nog speciale wensen voor bijvoorbeeld kliklaminaat met vloerverwarming? Neem dan contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Eventueel kun je ook een afspraak maken om langs te komen in onze showroom.

Bij Vloerenbaas vind je gegarandeerd een goedkope kliklaminaat vloer van hoge kwaliteit. Bekijk ook of er wellicht een mooie kliklaminaat aanbieding is zodat je nog meer kunt besparen op de kosten van jouw nieuwe vloer. Verder kunnen we de vloer ook voor je komen leggen. Hiervoor kun je gebruik maken van onze legservice.

Call Now Button