Houten visgraat vloer

Houten visgraat vloeren hebben zich de laatste jaren weer opnieuw door kunnen dringen op de markt. Steeds meer mensen kiezen voor deze klassieke legmethode. Dit komt mede door het uniek patroon en uitstraling die je ermee creëert. Hiermee tover jij jouw woonkamer om tot een geheel nieuwe ruimte.

Bij Vloerenbaas ben je aan het juiste adres voor het kopen van een houten vloer met visgraat patroon. Hieronder zie je het gehele aanbod en kun je jezelf alvast laten inspireren door de mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een zachte, eiken houten visgraat vloer of voor een sterke massief houten visgraat vloer. Wat je keuze ook is, bij ons vind je gegarandeerd een mooie visgraat vloer van hout!

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Wat is een houten visgraat vloer?

Een houten visgraat vloer is een vloer van hout die op een bepaalde methode wordt gelegd. Hierbij komen de vloerdelen in een hoek van 90 graden tegen elkaar aan te liggen. Je creëert hiermee een uniek patroon dat veel wegheeft van een, de naam zegt het al, visgraat.

Daarnaast kun je enorm veel variëren qua patronen en manieren van leggen. Zo zijn ook dubbele- of 3-dubbele visgraat vloeren mogelijk. Ook kan er gespeeld worden met de breedte van de planken waarmee je een rustieker of drukker karakter kunt maken.

De vloerdelen kunnen vervolgens afgewerkt worden met een band of bies en gekleurd worden door het behandelen op basis van lak of olie. Hiermee voorzie je visgraat houten vloeren tevens van een goede beschermlaag waardoor je extra lang kunt genieten van jouw prachtige nieuwe vloer.

Waarom kiezen voor een houten visgraat vloer?

Er zijn tal van redenen te benoemen waarom mensen kiezen voor een houten visgraat vloer. De voornaamste reden blijft echter het unieke karakter van de vloer. Veel mensen die een houten vloer hebben zullen de vloer recht hebben gelegd, maar door de houten vloer in visgraat patroon te leggen creëer je een hele andere sfeer in huis.

Een andere reden waarom mensen kiezen voor een visgraat vloer van hout is het feit dat je onwijs veel vrijheid hebt in het uiteindelijke patroon van de vloer. Zo kun je variëren met plankbreedtes, heb je de mogelijkheid om de planken te voorzien van een band of bies en kun je de vloer de kleur geven die jij wilt door de houten vloer te behandelen.

Waar komt de houten visgraat vloer vandaan?

Houten vloeren in visgraat patroon worden al eeuwenlang gebruikt. De Romeinen waren één van de eerste om het patroon ook daadwerkelijk te gebruiken voor vloeren, wegen, voetpaden en pleinen. Dit gebeurde toen der tijd voornamelijk met steen, aangezien het visgraat patroon een sterke basis is om zware dingen over te vervoeren.

Een visgraat vloer is een in elkaar grijpend patroon waarbij de druk van verkeer op een slimme wijze wordt opgevangen. Hier hebben de Romeinen hun slaatje uit geslagen door een groot wegennetwerk te bouwen op basis van het visgraat patroon. Hierdoor konden soldaten en goederen sneller verplaatst worden.

Visgraat patroon wordt al langer gebruikt

Als we nog verder teruggaan in de tijd zien we dat het visgraat patroon al langer wordt gebruikt dan wij denken. In dit geval niet voor vloeren, maar in juwelen en kunstuitingen van de Egyptenaren.

Een goed voorbeeld hiervan is de sarcofaag van Toetanchamon waarbij de sik van de farao is versierd met het visgraat patroon. Ook andere kunstwerken uit die tijd zijn versierd met het welbekende patroon waarmee we aan willen geven dat het een tijdloos patroon is.

Mogelijkheden bij een visgraat vloer van hout

Kies je voor een visgraat vloer van hout? Dan kies je ook direct voor enorm veel keuzevrijheid. Hierbij doelen we voornamelijk op de enorme mogelijkheden qua kleur en patroon.

Zo zijn er al onwijs veel verschillende kleuren verkrijgbaar, maar kun je de vloer ook nog eens aanpassen naar eigen smaak door de vloer af te werken met lak, was, olie, wax of beits. Je kunt, afhankelijk van jouw wensen, op verschillende manieren een houten vloer laten behandelen.

Daarnaast zijn er diverse legmethodes mogelijk waardoor je een unieke houten vloer zal krijgen. Bovendien kun je ook variëren in legmethodes, wat er voor zorgt dat bijna elke houten visgraat vloer uniek zal blijven. Hieronder vertellen we je graag meer over de mogelijkheden.

Onwijs veel kleuren

Bij Vloerenbaas heb je onwijs veel keuze qua kleuren van houten vloeren in visgraat patroon. Hierdoor is het zelfs ooit lastig om te bepalen welke kleur het beste bij je past. Mocht je ongeveer weten wat voor kleur je graag wilt hebben, is het altijd nog mogelijk om de kleur van de vloer aan te passen.

Door de houten vloer te lakken of oliën is het mogelijk om de vloer te voorzien van een andere (vergelijkbare) kleur. Bovendien zal de vloer hierdoor voorzien zijn van een extra beschermingslaag wat ten goede komt aan de levensduur van de visgraat vloer.

Verschillende legmethodes

Zodra je een kleur hebt gevonden die bij je past kom je alweer voor de volgende keuze te staan. Wellicht is dit onderdeel nog wel lastiger dan het bepalen van de kleur, aangezien je de legmethode niet zomaar kunt aanpassen. Het is daarom slim om hier van te voren goed over na te denken voordat je een definitieve keuze maakt.

Als je visgraat van hout vloer kiest? Krijg je te maken met de verschillende mogelijkheden qua legmethode. Naast een standaard visgraat vloer, kun je namelijk ook kiezen voor een zogeheten ‘elleboog patroon’. Maar dat is nog niet alles en daarom hebben we hieronder alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

  • Visgraat patroon
  • Dubbel visgraat patroon
  • Driedubbel visgraat patroon
  • Elleboog patroon
  • Dubbel elleboog patroon
  • Driedubbel elleboog patroon

In principe zijn een houten visgraat vloer en een houten elleboog vloer hetzelfde, maar worden ze net in een andere richting in de kamer gelegd. Bij een visgraat patroon zal de punt van de visgraat haaks op de muur staan, terwijl deze bij een elleboog patroon richting de hoek van de kamer staat.

Tussen een standaard houten visgraat vloer en een visgraat vloer met dubbel patroon zit ook nog een degelijk verschil. Bij een standaard visgraat vloer wordt er na elke plank een nieuwe plank haaks op gelegd, terwijl dit bij een dubbel- of driedubbel patroon per 2 of 3 planken gebeurd. Hierdoor kun je de vloer een rustiger of drukker karakter meegeven.

Wat kost een houten visgraat vloer?

De kosten van een houten vloer in visgraat patroon hangen volledig af van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Een houten visgraat vloer zal namelijk niet veel duurder zijn dan een normale houten vloer aangezien je de zelfde soort houten planken kunt gebruiken.

Een reden waarom een visgraat vloer toch meestal duurder is komt doordat je meer zaagverlies zal hebben, meestal zo’n 15%. Bij een regulier houten vloer ligt het zaagverlies meestal rond de 10%.

Daarnaast zullen de kosten voor het laten leggen van een houten visgraat vloer ook iets hoger liggen, aangezien de moeilijkheidsgraad een stuk hoger ligt. Dit zijn allerlei factoren die meespelen in de totale kosten van een houten visgraat vloer en het verschil maken met een houten vloer. Meer informatie over een houten vloer laten leggen? Klik dan op de link.

Houten visgraat vloer kopen

Wil je graag een houten visgraat vloer kopen? Dan ben je bij Vloerenbaas aan het juiste adres. Ondanks dat de houten visgraat vloer prijs over het algemeen wat hoger ligt dan die van een houten vloer, kun je er bij ons op rekenen dat je nooit te veel betaald.

Bekijk op deze pagina alvast ons gehele aanbod van houten visgraat vloeren en laat je inspireren door de mogelijkheden. Houd in je achterhoofd dat er ook nog van alles mogelijk is qua kleuren en legmethodes. Staar je daarom niet blind op de afbeeldingen van de vloeren en vraag eventueel na wat de mogelijkheden zijn.

Hiervoor kun je contact met ons opnemen of een afspraak maken om langs te komen in één van onze showrooms. Samen zullen we jou wensen bespreken en de mogelijkheden doornemen.

Op deze manier hopen wij jou te kunnen helpen bij het vinden van jouw droomvloer die we ook graag voor je komen leggen. Vraag hiervoor online een offerte aan en kom erachter wat de totale kosten voor jouw nieuwe houten visgraat vloer inclusief leggen zullen worden.

Call Now Button