Houten kasteelvloeren

Ben je aan het kijken naar houten kasteelvloeren? Deze vloeren zijn de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. Dit komt niet alleen door de uitstraling, maar ook door de verschillende varianten waarin kasteelvloeren verkrijgbaar zijn. Je kunt hierdoor altijd een oplossing vinden die geheel aan jouw wensen aansluit.

Door goed te bekijken welke opties er zijn, zorg je ervoor dat je jouw woning van de juiste vloer kunt voorzien. Bij Vloerenbaas kunnen wij jou altijd helpen aan een nieuwe vloer. Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je alles te weten komt over een houten kasteelvloer.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Wat zijn houten kasteelvloeren?

De houten kasteelvloeren zijn nieuwe vloeren die een oudere uitstraling hebben. Denk hierbij aan de vloeren die je ziet in oude gebouwen. Een kasteel vloer, die al de nodige ‘slijtage’ heeft, maar dan zonder dat die daadwerkelijk versleten is.

Het kan jouw woning een oudere uitstraling geven, terwijl je het toch kunt combineren met een modern interieur. De houten kasteelvloer zal ervoor zorgen dat je een unieke uitstraling krijgt in huis. Zo bepaal je zelf hoe jouw woning er uiteindelijk uit komt te zien. Meer informatie over houten vloeren? Druk dan op de link.

De verschillende varianten kasteelvloeren

Eén van de varianten van de houten kasteelvloeren is een nieuwe vloer met een oud karakter. Hierbij worden de nieuwe vloerdelen voorzien van een speciale coating. De vloeren zullen hierdoor de voordelen van een nieuwe vloer hebben, maar de uitstraling van een mooie kasteelvloer.

Je kunt echter ook voor kasteelvloeren kijken met een uitstraling van 100 tot 200 jaar oud. Dit type vloer zal te allen tijde een eyecatcher zijn binnen jouw woning. De planken hebben daarbij al een heel leven achter zich en de werking is minimaal als je deze eenmaal gelegd hebt.

Bij een eiken kasteelvloer kun je ook voor een vloer met wisselende plankbreedtes kiezen. Deze vloeren hebben een toplaag van massief eikenhout, terwijl de onderlaag van berkenmultiplex is gemaakt. Er zijn meerdere breedtes die toegepast kunnen worden in jouw woning, waarmee je een speels effect kunt creëren.

Als laatste is er nog de kasteelvloer met een hand geschraapte velling. De techniek zorgt ervoor dat er een gekartelde slijtage tussen de vloerdelen te zien is. Je kunt deze vloer in een groot aantal verschillende houten vloer kleuren aanschaffen en helemaal aanpassen aan jouw wensen.

De voordelen van een kasteelvloer

Een kasteelvloer van hout kent een groot aantal voordelen. Als eerste kun je altijd een unieke uitstraling aan jouw woning geven. De slijtages die erop aangebracht zijn geven namelijk een mooie oude sfeer in de ruimte. De kasteelvloeren van hout zullen hierdoor bij een groot aantal interieurstijlen passen.

Daarnaast zijn kasteelvloeren van hoogwaardige kwaliteit. Dit komt mede door de afwerking van olie. Je kunt hierdoor jarenlang genieten van de vloer in jouw woning. Door een goede kleur uit te zoeken, krijg je direct meer sfeer in de woning. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is het plaatsen van de meubels en de muren in de juiste kleur te verven.

Waar moet je op letten?

Doordat de kasteel eiken vloer in meerdere varianten aan te schaffen is, moet je kijken welke variant het beste past bij jouw woning. Van hieruit kun je namelijk ook bekijken hoe dik de kasteelvloer moet zijn. Er zijn meerdere diktes te vinden, waardoor je ook dit aan de woning aan kunt passen.

Je kunt altijd de kleurmogelijkheden bekijken om een goede match te maken met jouw interieur. Daarbij kun je ook een optische illusie creëren, waardoor jouw ruimte knusser of juist groter lijkt, door de juiste kleur te kiezen voor jouw houten kasteelvloer.

Kasteelvloer kopen bij Vloerenbaas

Wil je zelf een mooie kasteelvloer in jouw woning leggen? Zorg er dan voor dat je alle mogelijkheden voor jezelf naast elkaar legt en ga voor de meest aansluitende keuze. De houten kasteelvloeren gaan gegarandeerd plezier opleveren.

Bij Vloerenbaas bieden we helaas geen houten kasteelvloeren aan, maar heb je wel de keuze uit diverse soorten oude houten vloeren. Alle vloeren zijn eenvoudig online te bestellen. Bovendien heb je de mogelijkheid om de vloer door onze Vloerenbazen te laten leggen. Hierdoor ben je verzekerd van het beste resultaat en geniet je jarenlang van jouw nieuwe vloer.

Mocht je nog vragen hebben of heb je hulp nodig bij het vinden van de meest ideale vloer voor jouw woonsituatie? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in één van onze experience centers. Hier kun je de vloeren in het echt bekijken en je wensen bespreken met één van onze Vloerenbazen.

Call Now Button