Gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming is flink in trek. Vandaar dat een combinatie hiervan ook steeds vaker terug te vinden is in nieuwere woningen. Toch kan het ook een ideale oplossing zijn voor oudere woningen, omdat dit ervoor zorgt dat er op een efficiënte manier verwarmd wordt.

Daarbij is het wel belangrijk dat de gietvloer en vloerverwarming op elkaar zijn afgestemd. Niet alle type gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, en daarom is het belangrijk om je hier goed over in te lezen. Op deze pagina lees je daarom meer over de verschillende soorten gietvloeren bij vloerverwarming en vertellen we jou wat meer over de kosten.

Waarom een gietvloer met vloerverwarming combineren?

Gietvloeren en vloerverwarming bieden los van elkaar al veel voordelen. Kies je voor een combinatie van deze twee? Dan biedt dit in veel gevallen nog meer voordelen. Om het jou makkelijk te maken hebben wij de belangrijkste voordelen hieronder voor jou onder elkaar gezet, zodat je direct kunt zien wat de voordelen zijn van een gietvloer met vloerverwarming.

  • Energiebesparend: Een gietvloer met vloerverwarming is de meest milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Zo wordt de woning vanaf onder geleidelijk verwarmd, waardoor de warmte goed verdeeld wordt in de woning. Bovendien kunnen gietvloeren worden geïsoleerd, zodat de warmte beter wordt vastgehouden en je dus minder energie verbruikt.
  • Strakke look: Met een gietvloer zorg je ervoor dat een woning er strak uitziet. Zodra je deze combineert met vloerverwarming behoud je deze strakke look, omdat er geen radiatoren hangen op ongewenste plekken. Daarom is het een ideale oplossing om je gietvloer met vloerverwarming te combineren.
  • Comfortabel wonen: Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming zorgt voor een hoog wooncomfort. Zo heeft de gietvloer een egale structuur, waardoor het aangenaam is om op blote voeten te lopen, en zorgt de vloerverwarming ervoor dat je lekker warme voeten hebt.
Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Impressies

wat kost een gietvloer met vloerverwarming
gietvloer vloerverwarming dikte
gietvloer op vloerverwarming

Welke gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren met ieder zo hun eigen kenmerken. Hierdoor kan het zijn dat sommige type gietvloeren beter geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming dan andere.

Daarom gaan wij jou hieronder meer vertellen over de verschillende soorten gietvloeren, en of ze geschikt zijn voor vloerverwarming.

Polyurethaan gietvloer op vloerverwarming

Een Polyurethaan (PU) gietvloer is een kunstharsvloer en is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Dit komt doordat de vloer elastischer is dan andere gietvloeren en dus ook beter bestand is tegen scheurvorming.

Ook ligt de aanlegdikte van dit type gietvloer tussen de 2 en 3 millimeter, waardoor er genoeg ruimte overblijft voor de installatie van een passende vloerverwarming. Meer weten over de diktes van gietvloeren? Druk dan op de link.

Epoxy gietvloer met vloerverwarming

In nieuwere woning zien we steeds vaker een epoxy gietvloer, maar helaas is deze niet ideaal in combinatie met vloerverwarming. Een epoxy gietvloer is namelijk niet erg elastisch en kan minimaal krimp en uitzetting opvangen.

Doordat de warmte van de uitzetting van de gietvloer bevorderd kunnen er al gauw scheuren ontstaan in de vloer. Toch is het mogelijk om een een epoxy gietvloer met vloerverwarming te combineren, maar dan moet er wel genoeg aandacht besteed worden aan de voegen.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer bestaat uit bindmiddelen, cement en chemische stoffen. Hierdoor wordt dit type vloer niet gezien als echte gietvloer, maar biedt het toch zo zijn voordelen.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende chemische toeslagstoffen dient de samenstelling van de vloer ideaal te zijn wanneer je deze wilt combineren met vloerverwarming. Neem daarom gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of kijk nog eens rond naar andere types zoals houten vloeren, laminaat vloeren of PVC vloeren.

Troffelvloer in combinatie met vloerverwarming

De toffelvloer wordt ook wel een mortelvloer genoemd en heeft de ideale kenmerken om te combineren met vloerverwarming. Zo bestaat de vloer uit een mengsel van fijngemalen steentjes en kunsthars, waardoor de doorlaatbaarheid en isolatie perfect is.

Combineer je een troffelvloer met vloerverwarming? Dan bespaar je al snel 30% meer op het energieverbruik dan bij andere gietvloeren met vloerverwarming.

Overige type gietvloeren

Naast bovenstaande voorbeelden zijn er nog meer verschillende type gietvloeren. Hierbij kun je onder andere denken aan een Beton Ciré gietvloer of een gietvloer met speciale coating.

Deze type gietvloeren kunnen ook worden gecombineerd met vloerverwarming, maar hebben meer kans op scheurvorming. Daarom is het verstandig om je altijd goed in te lezen over een bepaalde type gietvloer met vloerverwarming, of contact op te nemen met een van onze Vloerenbazen.

Wat kost een gietvloer met vloerverwarming?

De kosten van een gietvloer met vloerverwarming hangen af van twee verschillende factoren. Hierbij is het belangrijk om te weten over welke factoren het gaat, zodat jij een goede keuze kunt maken. Zo hangen de kosten af van de volgende factoren:

  • Type gietvloer: Het type gietvloer heeft invloed op de prijs, omdat diverse soorten ook op verschillende manieren moeten worden aangelegd. Verder verschilt de prijs natuurlijk ook per vierkante meter en het aantal lagen dat nodig is.
  • Type vloerverwarming: De kosten van de vloerverwarming hangt af van de oppervlakte en het type vloerverwarming. Niet ieder type vloerverwarming is namelijk geschikt voor gietvloeren. Zo hangt de keuze ook af van de gietvloer en vloerverwarming dikte bij plaatsing.

Zoals je ziet hangen de kosten van een gietvloer met vloerverwarming volledig af van het type gietvloer en het soort vloerverwarming dat je kiest.

Om erachter te komen welke combinatie het beste past bij jouw woonsituatie kun je contact opnemen met onze Vloerenbazen. Daarnaast kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen, zodat je meer inzicht krijgt in de daadwerkelijke kosten.

Gietvloeren en vloerverwarming van Vloerenbaas

Nu je iets meer weet over de mogelijkheden van gietvloeren met vloerverwarming kun je een kijkje nemen in onze webshop. Hier vind je diverse mogelijkheden van gietvloeren die eventueel gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen? Dan staan onze Vloerenbazen te popelen om jou hierbij te helpen.

Heb je een vloer gevonden die aansluit op jouw persoonlijke wensen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Hierbij kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze legservice. Onze bazen op de vloer komen dan de gietvloer met vloerverwarming bij jou thuis installeren, waardoor een verbazingwekkend resultaat gegarandeerd is.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button