PVC vloer leggen

Wil jij zelf een PVC vloer leggen? Of kies je toch voor de mogelijkheid om je PVC vloer te laten leggen door echte vakmensen? Bij Vloerenbaas is alles mogelijk, we kunnen je adviseren over het zelf leggen, of je kunt de keuze maken om onze specialisten in te schakelen via onze legservice.

Je kunt niet zomaar starten, zo moet er vaak rekening gehouden worden met een aantal factoren. Raak niet in paniek, want wij als Vloerenbazen zijn er voor jou om dit verhaal allemaal een stukje duidelijker te maken. We zullen het in dit artikel dan ook hebben over alle onderwerpen die te maken hebben met een PVC vloer laten leggen.

PVC vloer laten leggen door onze Vloerenbazen

Zoals net verteld is het laten leggen van de vloer ook mogelijk door onze vloerenbazen, we zullen dan ook even duidelijk weergeven hoe dit proces in zijn werk gaat:

1.Vloer opmeten en beoordelen

Het start met het gratis inmeet advies aan huis. Wij bekijken alle ruimtes in de woning en de situatie en jij geeft aan waar je naar op zoek bent. Samen komen we dan tot een wensenlijstje en dat gaan we voor je regelen! Onze slogan is niet voor niets: Wij regelen de vloer, jíj bent de baas!

2. Vloer beoordelen en voorbehandelen

Iedere vloer is uniek en heeft ook zijn eigen voorbehandeling nodig. Hierin zijn wij natuurlijk de baas met onze kennis en die delen we graag met jou. Bij een lijmversie dient de ondervloer bijna altijd geëgaliseerd te worden.

3. Vloer egaliseren

Onze specialisten gaan voor je aan de slag en starten dus vaak met het egaliseren van de ondervloer. Dit is afhankelijk van de soort PVC-vloer die je kiest. De egalisatie dient minimaal 12 uur te drogen en daarna kan de PVC vloer op de juiste manier gelegd worden. Dat doen we natuurlijk zo snel mogelijk, maar zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. We gaan pas naar huis als jij tevreden bent!

Een vraag over het leggen van de PVC vloer?
Ik heb een vraag formulier
Waarom een PVC vloer leggen door Vloerenbaas?
 • Gratis inmeetadvies, als je een nieuwe PVC vloer wilt leggen in je woning.
 • Wij regelen de vloer, jíj bent de baas! Zo luidt onze slogan! Dat geldt dus ook als we je vloer leggen.
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten bij een PVC vloer laten leggen door onze Vloerenbazen.
 • Vakkundige vloerenleggers die enkel gebruik maken van hoogwaardige materialen.
PVC Vloer leggen met de legservice van Vloerenbaas!
pvc vloer leggen prijs
wat kost pvc vloer leggen
pvc vloer laten leggen

Voorbereidingen PVC vloer leggen

Zoals we net hebben vermeld is een PVC vloer leggen niet zomaar iets waar je direct mee kunt starten, er moet namelijk rekening gehouden worden met een aantal factoren.

1.Vloer acclimatiseren

Allereerst is het belangrijk om tijdens de voorbereiding te starten met de acclimatisatie van de PVC vloer, dit is van groot belang om maximaal te profiteren van een goede hanteerbaarheid en soepelheid.

Dit proces is vrij simpel, leg de PVC stroken minimaal 24 uur op de grond en zorg dat de ruimte waar de stroken liggen op kamertemperatuur is.

2. Vloer leggen op platte ondergrond

Zorg er altijd voor dat de stroken worden neergelegd op een platte ondergrond, dit is erg belangrijk. Laat je de stroken niet acclimatiseren op een vlakke ondergrond, dan kan dit ervoor zorgen dat er problemen ontstaan tijdens het leggen van de vloer.

3. Denk aan de vloerverwarming

Als je een nieuwe PVC vloer gaat leggen is het belangrijk om te kijken of je daarnaast ook vloerverwarming hebt geïnstalleerd. Zorg er dan altijd voor dat deze 24 uur voor en 24 uur na het leggen van een PVC vloer uitgeschakeld is, we zullen het hier later in dit artikel wat uitgebreider over hebben.

Legkosten PVC vloer

Omdat we vaak vragen krijgen over de kosten van het laten leggen van een PVC vloer hebben we een apart stukje gewijd om antwoord te geven op deze vragen. Dit is immers erg belangrijk en niemand wil teveel betalen voor een mooie PVC-vloer, dit is dan ook zeker niet het geval bij VloerenBaas. Wil je graag meer weten over de kosten van een PVC vloer? Druk dan op de link.

Maar hoe wordt dit precies bepaald? Dit heeft zeker te maken met welke legmethoden en materialen er worden gebruikt. Zo heb je klik pvc vloerdryback of een verlijmde PVC vloer.

Gebruik de berekenaar

Wij merken dat veel mensen direct willen weten wat ze ongeveer kwijt zijn aan een PVC vloer laten leggen. Om deze reden hebben we ervoor gezorgd dat het altijd mogelijk is om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen, hier krijg je gegarandeerd binnen 24 uur antwoord op. Echter is dit niet enige mogelijkheid bij VloerenBaas om de kosten te berekenen.

Je kunt gemakkelijk gebruik maken van de berekenaar namelijk, we leggen je even uit hoe het precies werkt:

 1. Kies een van de PVC vloeren die in de smaak valt
 2. Vul het benodigd aantal m2 in
 3. Kies ervoor of je 5% extra snijpercentage wilt mee berekenen
 4. Vervolgens heb je de mogelijkheid om te kiezen voor: ‘’Ja, ik wil dat Vloerenbaas mijn vloer legt’’ of ‘’Nee, ik leg mijn vloer zelf’’.
 5. Selecteer het soort legmethode
 6. Je kunt direct zien wat de totale all-in prijs is

Kun je een PVC vloer leggen op een houten ondervloer?

We krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om een PVC vloer over parket leggen te realiseren is, en of een PVC vloer leggen op houten ondervloer altijd mogelijk is. Als de houten ondervloer van goede kwaliteit is kan deze uiteraard worden gebruikt als ondervloer, maar ben hier wel zeker van. Onvolkomenheden in de houten ondervloer worden goed zichtbaar als de PVC vloer er uiteindelijk op komt te liggen.

Kun je een PVC vloer leggen op plavuizen?

Is een PVC vloer over plavuizen leggen mogelijk of moeten hier egaliseer middelen voor gebruikt worden? Veel mensen hebben plavuizen in huis en kiezen ervoor om een PVC vloer te laten leggen, maar kan dit zomaar en hoe zit het met vloerverwarming in de plavuizen als hier een PVC-vloer overheen komt? Lees het in dit handige artikel.

Is een PVC vloer inclusief egaliseren en leggen mogelijk bij VloerenBaas?

We krijgen nog regelmatig de vraag of het mogelijk is om een PVC vloer inclusief egaliseren en leggen te kopen bij Vloerenbaas. Het antwoord is simpel, natuurlijk is dit mogelijk! Je kunt direct een offerte aanvragen in onze berekenaar om de kosten PVC vloer inclusief egaliseren en leggen te bekijken en je ziet direct hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

Zelf PVC vloer leggen, hoe?

Uiteraard vragen veel mensen aan ons of het leggen van een PVC vloer moeilijk is, vaak hangt dit af van je eigen kennis en creativiteit en kunnen we dit niet goed beoordelen. Een ding is zeker, een PVC vloer laten leggen door Vloerenbazen is een zekerheidje, maar als je toch zelf wil beginnen met een vloer leggen hebben we in ieder geval een stappenplan voor je:

 1. Zorg er voor dat je een goede ondervloer gekozen hebt, en let zeker op als je de PVC vloer over hout gaat leggen. Laat de vloer ongeveer 48 uur acclimatiseren op de ondervloer, je weet dan zeker dat deze soepel en hanteerbaar is. Zorg voor een kamertemperatuur van ongeveer 17°C, met een luchtvochtigheid van 50 tot 60%.
 2. Controleer de basisvloer, je moet er voor zorgen dat deze vlak, zonder scheuren, schoon en droog is. Een ondervloer egaliseren is bijna altijd een vereiste. Zorg er voor dat je een scherp stanleymes hebt waarmee je de PVC stroken op maat kunt snijden.
 3. Na het egaliseren moet de ondervloer minimaal 1 dag drogen. Zodra dit gebeurd is moet de PVC vloer worden geschuurd en gezogen om oneffenheden te verwijderen.
 4. Zodra je alle voorbereidingen hebt getroffen is het tijd om een van de gekozen PVC vloeren te gaan leggen, begin altijd met leggen in de verste hoek van de ruimte.
 5. Breng de lijmlaag aan, en plaats de PVC stroken op de vloer, zorg er voor dat de stroken in de lengterichting van de ruimte liggen en houd altijd 3 mm tussen de vloer en de muur. Als je stroken moet inkorten kun je dit doen met een stanleymes door in de toplaag te snijden om zo de strook te doorbreken.
 6. Zodra je klaar bent met je PVC vloer lijmen kun je beginnen met het walsen van de vloer, daardoor verdwijnen kleine luchtbellen en zitten de stroken goed in de lijm.
 7. Zo! Je hebt nu je pvc vloer gelegd, het enigste wat je nog moet doen is de randen van de vloer afkitten of plinten plaatsen. Het fijne van pvc vloeren is dat je er direct op kunt lopen zodra je de pvc vloer gelegd hebt.

Is een PVC vloer leggen op een betonnen vloer mogelijk?

PVC vloeren leggen op beton voor bijvoorbeeld thuis of op het kantoor, is dit nou eigenlijk direct mogelijk of moet er een soort van voorbehandeling plaatsvinden? We leggen het je uit! Wanneer je een PVC vloer op een betonnen vloer wilt leggen, dan zijn er een aantal zaken waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Je wilt natuurlijk wel het mooiste resultaat hebben bij de oplevering. In principe is het vaak zo dat een goede betonvloer als basis gebruikt kan worden als ondervloer voor de PVC vloer.

Egaliseren is vaak toch nodig

We zeggen niet voor niks basis, het is vaak namelijk zo dat de betonvloer alsnog geëgaliseerd moet worden.

Heb je twee rechterhanden en denk je nou na het lezen dat dit toch echt te lastig is om zelf te doen of heb je nog vragen? Onze specialisten nemen binnen 24 uur contact met je op en zullen klaar staan om al jouw vragen te beantwoorden. Jij bent immers de baas als klant bij Vloerenbaas.

Handige tips die van pas kunnen bij een betonnen ondervloer

Ben je aan het kijken naar PVC vloeren die op beton gelegd moeten worden, en wil je deze echt zelf leggen? Dan hebben we hier alvast wat handige tips zodat je weet waar je op moet gaan letten:

 • De vloer kan uitzetten, gebruik dus altijd afstandhouders voor tussen de muur
 • De planken moeten haaks op de ondervloer liggen bij PVC vloer op beton
 • Bekijk verschillende legmethoden voor een mooier effect
 • Nog steeds vragen? Neem dan snel contact op met onze specialisten!
Call Now Button