PVC vloer leggen

Ga je zelf een PVC vloer leggen of kies je toch voor een PVC vloer laten leggen? Bij VloerenBaas is het allebei mogelijk, zo kun je kiezen voor het zelf leggen van een PVC vloer, maar natuurlijk is het laten leggen van de PVC vloer door onze specialisten met onze legservice.

Je kunt niet zomaar starten, zo moet er vaak rekening gehouden worden met een aantal factoren. Raak niet in paniek, want wij als vloerenbazen zijn er voor jou om dit verhaal allemaal een stukje duidelijker te maken. We zullen het in dit artikel dan ook hebben over alle onderwerpen die te maken hebben met een PVC vloer leggen.

Onze vloerenbazen kunnen de PVC-vloer komen leggen

Zoals net verteld is het laten leggen van de vloer ook mogelijk door onze vloerenbazen, we zullen dan ook even duidelijk weergeven hoe dit proces in zijn werk gaat:

 • Het start met het gratis inmeet advies aan huis. Wij bekijken alle ruimtes in de woning en de situatie en jij geeft aan waar je naar op zoek bent. Samen komen we dan tot een wensenlijstje en dat gaan we voor je regelen! Onze slogan is niet voor niets: Wij regelen de vloer, jíj bent de baas!
 • Iedere vloer is uniek en heeft ook zijn eigen voorbehandeling nodig. Hierin zijn wij natuurlijk de baas met onze kennis en die delen we graag met jou. Bij een lijmversie dient de ondervloer bijna altijd geëgaliseerd te worden.
 • Wij werken met all-in prijzen; zo weet jij precies waar je aan toe bent. Geen gezeur achteraf!
 • Onze specialisten gaan voor je aan de slag en starten dus vaak met het egaliseren van de ondervloer. Dit is afhankelijk van de soort PVC-vloer die je kiest. De egalisatie dient minimaal 12 uur te drogen en daarna kan de PVC-vloer op de juiste manier gelegd worden. Dat doen we natuurlijk zo snel mogelijk, maar zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. We gaan pas naar huis als jij tevreden bent!
Een vraag over het leggen van de PVC vloer?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Voorbeelden uit ons werkveld

pvc vloer leggen prijs
wat kost pvc vloer leggen
pvc vloer laten leggen

Voorbereidingen die moeten plaatsvinden

Zoals we net hebben vermeld is een PVC vloer leggen niet zomaar iets waar je direct mee kunt starten, er moet namelijk rekening gehouden worden met een aantal factoren.

Allereerst is het belangrijk om tijdens de voorbereiding te starten met de acclimatisatie van de PVC vloer, dit is van groot belang om maximaal te profiteren van een goede hanteerbaarheid en soepelheid. Dit proces is vrij simpel, leg de PVC stroken minimaal 24 uur op de grond en zorg dat de ruimte waar de stroken liggen op kamertemperatuur is.

Een platte ondergrond is vereist

Zorg er altijd voor dat de stroken worden neergelegd op een platte ondergrond, dit is erg belangrijk. Laat je de stroken niet acclimatiseren op een vlakke ondergrond, dan kan dit ervoor zorgen dat er problemen ontstaan tijdens het leggen van de vloer.

Heb je daarnaast ook vloerverwarming geïnstalleerd? Zorg er dan altijd voor dat deze 24 uur voor en 24 uur na het leggen uitgeschakeld is, we zullen het hier later in dit artikel wat uitgebreider over hebben.

Legkosten PVC vloer

Omdat we vaak vragen krijgen over de kosten van het laten leggen van een PVC vloer hebben we een apart stukje gewijd om antwoord te geven op deze vragen. Dit is immers erg belangrijk en niemand wil teveel betalen voor een mooie PVC-vloer, dit is dan ook zeker niet het geval bij VloerenBaas. Wil je graag meer weten over de kosten van een PVC vloer? Druk dan op de link.

Maar hoe wordt dit precies bepaald? Dit heeft zeker te maken met welke legmethoden en materialen er worden gebruikt. Zo heb je klikdryback of een verlijmde PVC vloer.

Gebruik de berekenaar

Wij merken dat veel mensen direct willen weten wat ze ongeveer kwijt zijn aan een PVC vloer laten leggen. Om deze reden hebben we ervoor gezorgd dat het altijd mogelijk is om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen, hier krijg je gegarandeerd binnen 24 uur antwoord op. Echter is dit niet enige mogelijkheid bij VloerenBaas om de kosten te berekenen.

Je kunt gemakkelijk gebruik maken van de berekenaar namelijk, we leggen je even uit hoe het precies werkt:

 1. Kies een vloer die in de smaak valt
 2. Vul het benodigd aantal m2 in
 3. Kies ervoor of je 5% extra snijpercentage wilt mee berekenen
 4. Vervolgens heb je de mogelijkheid om te kiezen voor: ‘’Ja, ik wil dat Vloerenbaas mijn vloer legt’’ of ‘’Nee, ik leg mijn vloer zelf’’.
 5. Selecteer het soort legmethode
 6. Je kunt direct zien wat de totale all-in prijs is
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

Offerte aanvragen
 • Stap 1 – Vloerkenmerken
 • Stap 2 – Je gegevens
 • Stap 3 – Controle en bevestiging

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 47.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 47.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 47.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 47.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
10/10 (1 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 46.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
10/10 (1 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95

Veelgestelde vragen

We hebben het hierboven al gehad over belangrijke aspecten die komen kijken bij het leggen van een PVC vloer. Echter merken we dat er veel mensen vragen hebben over de plaatsing van PVC. Kan dit bijvoorbeeld op iedere ondergrond worden geplaatst en welke soorten legmanieren zijn er allemaal. Om je direct antwoord te geven op al jouw vragen hebben we ze hieronder neergezet met antwoord:

Is een PVC vloer leggen op een betonnen ondervloer mogelijk?

PVC vloeren leggen op beton voor bijvoorbeeld thuis of op het kantoor, is dit nou eigenlijk direct mogelijk of moet er een soort van voorbehandeling plaatsvinden? We leggen het je uit!

Wanneer je een PVC vloer op een betonnen vloer wilt leggen, dan zijn er een aantal zaken waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Je wilt natuurlijk wel het mooiste resultaat hebben bij de oplevering. In principe is het vaak zo dat een goede betonvloer als basis gebruikt kan worden als ondervloer voor de PVC vloer.

Egaliseren is vaak toch nodig

We zeggen niet voor niks basis, het is vaak namelijk zo dat de betonvloer alsnog geëgaliseerd moet worden. Onze specialisten kunnen dit lastige klusje gemakkelijk uit handen nemen.

Heb je twee rechterhanden en denk je nou na het lezen dat dit toch echt te lastig is om zelf te doen of heb je nog vragen? Geen probleem, neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan om jezelf een hoop tijd en moeite te besparen. Onze specialisten nemen binnen 24 uur contact met je op en zullen klaar staan om al jouw vragen te beantwoorden. Jij bent immers de baas als klant bij Vloerenbaas.

Handige tips die van pas kunnen bij een betonnen ondervloer

Ga je voor een PVC vloer op beton en wil je deze echt zelf leggen? Dan hebben we hier alvast wat handige tips zodat je weet waar je op moet gaan letten:

 • De vloer kan uitzetten, gebruik dus altijd afstandhouders voor tussen de muur
 • De planken moeten haaks op de ondervloer liggen bij PVC vloer op beton
 • Bekijk verschillende legmethoden voor een mooier effect
 • Nog steeds vragen? Neem dan snel contact op met onze specialisten!

Kun je een PVC vloer leggen op plavuizen?

Is een PVC vloer over plavuizen leggen mogelijk of moeten hier egaliseer middelen voor gebruikt worden? Veel mensen hebben plavuizen in huis en kiezen ervoor om een PVC vloer te laten leggen, maar kan dit zomaar en hoe zit het met vloerverwarming in de plavuizen als hier een PVC-vloer overheen komt? Dit is een wat uitgebreider verhaal, om deze reden hebben we een ander artikel gewijd aan dit onderwerp.

Is een PVC vloer inclusief egaliseren en leggen mogelijk bij VloerenBaas?

De ondervloer egaliseren moet vaak gebeuren als er een nieuwe vloer op de ondergrond komt te liggen. Daarom bieden wij PVC vloeren inclusief leggen en egaliseren. Het egalisatie proces moet namelijk perfect gebeuren voor het optimale resultaat, je wilt immers achteraf niet met vervelende problemen komen te zitten.

Je kunt direct een offerte aanvragen om te bekijken wat een PVC vloer inclusief egaliseren leggen gaat kosten en hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen. Over het algemeen moet de egalisatie 12 uur drogen.

Is het een verstandige keus om zelf de PVC vloer te gaan leggen?

Een PVC vloer zelf leggen kan in sommige gevallen, dit bespaart natuurlijk kosten, maar er zitten ook zeker wat nadelen aan. Heb je bijvoorbeeld nog nooit een vloer gelegd en ervaring met egalisatie? Dan kan dit nog wel eens knap lastig worden. Op het internet staan tal van video’s waarbij je kunt zien hoe dit proces precies in het werk gaat, echter gaat het in de praktijk helaas vaak snel mis.

Onze specialisten kunnen dit klusje zo klaren waardoor je direct kunt genieten van jouw splinternieuwe gelegde PVC vloer. Zelf een PVC vloer leggen raden wij dus niet direct aan wanneer er sprake is van weinig ervaring.

Klik PVC vloer kan gemakkelijker zijn

Kies je voor een PVC click vloer leggen, dan kan dit vaak zelf gewoon geregeld worden. Het egalisatieproces kan bijvoorbeeld worden overgeslagen als de ondervloer van voldoende kwaliteit is.

Echter heb je nog steeds wel wat ervaring nodig als je click PVC vloer leggen op de perfecte manier wilt uitvoeren. In principe is zelf PVC click vloer leggen niet erg lastig doordat je de stroken gemakkelijk in elkaar kunt klikken. Lees jezelf eerst goed in wanneer je hiervoor kiest. Geen zin hierin? Neem contact

Kun je een PVC vloer leggen op een houten ondervloer?

Zoals je waarschijnlijk weet is de ondervloer bij het leggen erg belangrijk. Deze moet namelijk zo egaal mogelijk zijn en vaak wordt er hierom gekozen voor egalisatie van de vloer voordat de PVC tegels of stroken geplaatst worden. Maar is een PVC vloer over parket leggen mogelijk of is een PVC vloer leggen op houten ondervloer altijd mogelijk?

Als de houten ondervloer van goede kwaliteit is kan deze uiteraard worden gebruikt als ondervloer, maar ben hier wel zeker van. Onvolkomenheden in de houten ondervloer worden goed zichtbaar als de PVC vloer er uiteindelijk op komt te liggen.

Laat onze vloerenbazen het zware werk doen

Heb je nou zelf geen zin om de PVC vloer te leggen? Geen probleem, onze vloerenbazen staan zoals gezegd voor je klaar om het zware werk uit handen te nemen. Ons team heeft de vloer zo gelegd en je bent verzekerd van de beste kwaliteit, geen last van kieren dus!

Vraag nu direct een gratis en vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wil je een nieuwe PVC vloer laten leggen? Bekijk dan onze webshop of maak een showroom afspraak.

Call Now Button