Vloer egaliseren

Het is een van de belangrijkste stappen voor het leggen van een PVC vloer: de vloer egaliseren. De vloer egaliseren voor PVC is van groot belang voor de kwaliteit en de levensduur van de vloer. Het is dan ook belangrijk dat dit op een goede manier gebeurt.

Zo kun jij lang genieten van een mooie vloer en kun je daarnaast ook profiteren van andere voordelen, zoals makkelijk onderhoud en weinig geluid. Maar waarom is een vloer egaliseren voor PVC zo belangrijk en hoe gaat dit in zijn werk? Bij Vloerenbaas lees je uitgebreide informatie over dit proces.

Het belang van een PVC vloer egaliseren

De PVC vloer egaliseren en leggen zijn van groot belang. Waarom? De ondervloer van een PVC vloer is een zeer belangrijke factor. Omdat de PVC vloer gelegd wordt op de ondervloer moet deze erg glad zijn en droog. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan door professionals.

Zo heb je de beste resultaten en weet je zeker dat de werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd. Wanneer je een vloer hebt met een minimale dikte van 2 tot 3 millimeter voel je op jouw PVC vloer alles wat onder de vloer ligt. Vooral bij dryback PVC is het belangrijk om de ondervloer van de PVC vloer te egaliseren.

Een vraag over het egaliseren?
Ik heb een vraag formulier
Waarom is egaliseren belangrijk?

 • Verhoging van de levensduur van de vloer;
 • Geluidsreductie en weinig tot geen onderhoud.

Sfeerimpressies

pvc vloeren inclusief leggen en egaliseren
pvc vloer laten leggen en egaliseren
prijs egaliseren en leggen pvc vloer

Stappenplan vloer egaliseren

Voor het leggen van een nieuwe vloer is het van essentieel belang om de ondervloer goed te egaliseren. Zonder een goed geëgaliseerde ondergrond is er een grote kans dat de nieuwe vloer niet lang meegaat en dat er vochtproblemen ontstaan. Daarom geven we je hieronder tips over hoe je stap voor stap je vloer kunt egaliseren.

Stap 1: Kies het juiste egalisatiemateriaal en bepaal de hoeveelheid

Bepaal de benodigde hoeveelheid egalisatiemateriaal afhankelijk van de geplande vloerafwerking. Per m2 heb je ongeveer 3 kg nodig.

Stap 2: de vloer droog en stofvrij maken

Maak de betonnen vloer schoon en droog. Verwijder eventuele spijkers en vul oneffenheden/scheuren op met snelcement.

Stap 3: de ondervloer voorbereiden

Voorbereiding van de ondervloer is afhankelijk van het materiaal. Betonnen ondergronden moeten worden ingesmeerd met vloerprimer voor een betere hechting. Houten vloeren moeten worden vastgezet met extra schroeven, een toplaag van spaanplaat of underlayment en de naden en kieren moeten worden afgekit.

Stap 4: maak de egalisatiemortel aan

Meng de egalisatiemortel in een hoge speciekuip. Volg de specificaties van de verpakking en meng het minimaal twee minuten met een elektrische menger.

Stap 5: egalisatie uitgieten over de vloer

Giet de egalisatie uit in de verste hoek en werk naar de uitgang toe. Verdeel de egalisatie gelijkmatig en werk snel voor een zo egaal mogelijke vloer.

Stap 6: de egalisatiemortel afwerken

Gebruik een lijmkam en/of vlakke vloerspaan om het uitvloeien van deegalisatie te helpen. Zorg dat alle hoekjes van de vloer goed opgevuld zijn. Laat de eerste laag minstens 24 uur drogenals je meerdere lagen egalisatie wilt aanbrengen. Wacht minstens 24 tot 36 uur als je direct met de vloerafwerking wilt starten.

Joost van Hulst
Laatste berichten van Joost van Hulst (alles zien)

  Gevolgen van niet egaliseren en drogen

  Wat gebeurt er als je ervoor kiest om de ondervloer niet te egaliseren? Dan kunnen er na verloop van tijd verschillende problemen ontstaan. Zo kan het, zoals eerder genoemd, voorkomen dat je zandkorrels of stof onder de vloer voelt liggen.

  Dit is geen prettig gevoel. Daarnaast kan het ook gebeuren dat de vloer gaat loslaten op bepaalde plekken of dat er scheurtjes ontstaan in de vloer. Het voorwerk voor de PVC vloer egaliseren en leggen is van groot belang.

  Er zijn meer zaken waar je op moet letten voordat je de PVC vloer gaat verlijmen of vastklikken is hoe droog de ondervloer is. Wat is de droogtijd egaliseren vloer PVC? Er mag in de eerste plaats 5 uur niet op gelopen worden.

  Er wordt aangeraden om de vloer ten minste 24 uur met rust te laten. Zo kan de vloer mooi hard en egaal worden. Leg ook de PVC vloer zelf 24 uur van tevoren in je woning. Zo kan de vloer acclimatiseren en zal het leggen nog beter gaan. De PVC vloer laten leggen en egaliseren kan gedaan worden door onze vloerenbazen.

  Een houten vloer egaliseren voor PVC

  In sommige woningen kun je te maken krijgen met een houten ondervloer. Dit betekent niet dat het onmogelijk is om hier een PVC vloer op te leggen. Met een houten ondervloer worden eerst uitstekende spijkers en andere oneffenheden verwijderd.

  Misschien ook interessant voor jou: PVC vloer op houten ondervloer leggen

  Daarna wordt een toplaag aangelegd die wordt vastgezet met verzonken schroeven. Vervolgens worden eventuele kieren gevuld met snelcement. Daarna kan de houten vloer geëgaliseerd worden en vervolgens kan de PVC vloer hier op gelegd worden.

  Kosten PVC vloer inclusief egaliseren en leggen

  Je wilt natuurlijk weten hoeveel je kwijt bent voor deze werkzaamheden. De kosten voor PVC vloeren inclusief leggen en egaliseren hangen van een aantal factoren af, zoals de oppervlakte van de ruimte, maar ook het type ondervloer en de PVC vloer die je wilt laten leggen.

  Een PVC vloer inclusief egaliseren en leggen heeft dus geen vaste prijs. Je kunt wel een offerte aanvragen om te zien wat de kosten zijn. Op deze manier kun je direct weten waar je aan toe bent.

  Lage prijs egaliseren en leggen PVC vloer bij Vloerenbaas

  Wil jij een PVC vloer laten plaatsen in je woning? Daarvoor kun je ook bij Vloerenbaas terecht. Want bij ons bepaal jij de vloer en regelen wij de rest. De vloer bestellen? Geen enkel probleem. De vloer laten leggen? Ook dat is een optie! Het enige wat je hoeft te doen is het offerteformulier op de website invullen.

  Daarna krijg je van ons een directe prijsindicatie en weet je waar je aan toe bent. Kies uit de mooiste PVC vloeren en ontdek al je mogelijkheden. Ook wanneer je advies nodig hebt kun je bij ons terecht. Want we willen het proces van een nieuwe vloer uitkiezen zo makkelijk mogelijk voor jou maken.

  Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

  Aanbieding!
  Hebeta H-774548 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Hebeta H-771311 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7551
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7552
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6041
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6042
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Hebeta Charente XL N20-0635
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Charente XL N20-6435
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 44.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 46.95
  Aanbieding!
  Hebeta Visgraat XL N20-H64
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95

  Call Now Button