PVC vloer leggen ondervloer: is een ondervloer altijd nodig?

pvc vloer leggen ondervloer

PVC vloeren hebben in de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd. Ze zijn sterk, zeer slijtvast, lange levensduur, onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en vochtwerend. Maar hoe zit dat met de ondervloer? Vaak hoor je over een PVC vloer ondervloer die je nodig hebt voor het egaliseren van de vloer zodat de PVC vloer hier op gelegd kan worden.

Maar heb je altijd een ondergrond PVC vloer nodig en waarom is dit zo belangrijk? Bij Vloerenbaas vind je alle belangrijke informatie over het leggen van een PVC vloer ondergrond en kun je ook altijd terecht voor je vragen!

Heb je altijd een PVC vloer ondervloer nodig?

Een PVC vloer ondervloer heb je niet altijd nodig. Je hebt vrijwel altijd een PVC vloer met ondervloer wanneer je kiest voor PVC vloeren met een kliksysteem. Zo creëer je een vlakke ondergrond voor de vloer. Wanneer je kiest voor een zwevend vloersysteem is dit niet altijd nodig.

Ga je een PVC vloer lijmen? Dan is het van groot belang dat je een vlakke ondervloer hebt of dat de huidige basisvloer goed geëgaliseerd wordt. Op deze manier voorkom je oneffenheden en loslatende stukken vloer.

De voordelen van een ondervloer

Er wordt in de meeste gevallen dus aangeraden om te kiezen voor een PVC vloer leggen met ondervloer. Dit zorgt voor de beste resultaten en daarnaast kun je nog profiteren van andere voordelen. Hier vind je de redenen waarom een ondervloer PVC vloer de beste keuze is:

  • Met een ondervloer blijft je klik PVC vloer goed liggen en is daarnaast het proces van leggen een stuk makkelijker;
  • PVC vloeren ondervloer zorgen voor een stabiele ondergrond. Dit maakt het mogelijk om PVC overal bovenop te leggen.
  • Een ondervloer zorgt ervoor dat de vloer stiller is. Zo krijgt jouw PVC vloer een geluiddempende werking en dat is vooral aantrekkelijk voor in bovenwoningen, kantoren, flats en appartementen;
  • Met een PVC vloer ondervloer creëer je een isolerend vermogen. Zo loop je altijd over een warme en comfortabele vloer.

Deze soorten ondervloer zijn beschikbaar voor PVC vloeren

Er zijn verschillende soorten ondervloeren die geschikt zijn voor een PVC vloer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rubberen ondervloer. Deze ondervloer wordt veel gekozen voor klik PVC. De ondervloer is betaalbaar en breed inzetbaar.

Daarnaast versterkt dit type vloer alle voordelen van een PVC vloer, zoals de geluiddemping, de isolering, de vochtwering en meer. Foam met folie is ook een mogelijkheid. Dit is duurder in aanschaf maar behoort zeker tot de mogelijkheden, onder andere vanwege de brede inzetbaarheid. Dit type ondervloer voldoet ook aan de eisen op het gebied van geluid in flats en appartementen.

Ontdek het aanbod bij Vloerenbaas

Wanneer je verzekerd wilt zijn van een mooie PVC vloer waar je lang van kunt genieten, is het plaatsen van een ondergrond PVC vloer van groot belang. Op deze manier zorg je ervoor dat de vloer nog aangenamer wordt om te plaatsen en daarnaast versterk je de eigenschappen van de PVC vloer.

Vloerenbaas heeft een ruim aanbod aan mooie PVC vloeren die je op een ondervloer kunt plaatsen. Je kunt ten eerste kiezen uit verschillende topmerken zoals Ambiant, Therdex, mFLOR en Moduleo. Deze merken hebben uitgebreide collecties waaruit jij je vloer kunt gaan kiezen. Ontdek zelf het aanbod!

Een groot voordeel van bestellen bij Vloerenbaas is dat je verzekerd bent van de laagste prijs. Daarnaast heb je een ruim aanbod en vind je altijd de vloer die aan al je woonwensen voldoet. Je kunt de vloer ook laten plaatsen door een van onze Vloerbazen.

We komen graag bij je langs voor het leggen van jouw nieuwe PVC vloer. Wat je daarvoor moet doen? Je hoeft alleen het offerteformulier even in te vullen op de website. Dan nemen wij contact met je op voor een directe prijsindicatie. Zo makkelijk kan het zijn! Binnenkort kun jij gaan genieten van een nieuwe PVC vloer in je woning.

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

Offerte aanvragen?