PVC vloer leggen ondervloer

PVC vloeren hebben in de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd. Ze zijn sterk, zeer slijtvast, lange levensduur, onderhoudsvriendelijk, geluiddempend en vochtwerend. Maar hoe zit dat met de ondervloer? Vaak hoor je over een PVC vloer ondervloer die je nodig hebt voor het egaliseren van de vloer zodat de PVC vloer hier op gelegd kan worden.

Maar heb je altijd een ondergrond PVC vloer nodig en waarom is dit zo belangrijk? Bij Vloerenbaas vind je alle belangrijke informatie over het leggen van een PVC vloer ondergrond en kun je ook altijd terecht voor je vragen!

PVC vloer leggen, altijd een ondervloer nodig?

Nee, voor een PVC vloer heb je niet altijd een speciale ondervloer nodig. Onze LegBazen raden het echter wel altijd aan om een ondervloer te gebruiken voor meer stevigheid en minder geluidsoverlast. Als je kiest voor een PVC vloer met kliksysteem wordt er vrijwel altijd een ondervloer gelegd, tenzij je voor een zwevend PVC vloersysteem kiest, dan is dit niet altijd nodig.

Waarom een ondervloer leggen?

Een egaliserende, isolerende ondervloer mag daarom niet ontbreken! Een vochtwerende en dampdichte ondervloer verlengt de levensduur van je PVC-vloer. De geluiddempende en warmte-isolerende eigenschappen zorgen tegelijkertijd voor meer woonplezier.

Onze LegBazen adviseren je maar al te graag of het nodig is om een ondervloer voor je PVC vloer te leggen, deze heeft namelijk wel een grote invloed op het eindresultaat. Het komt maar weinig voor dat er geen volledig vlakke ondergrond nodig is, als er oneffenheden in de PVC vloer zitten kunnen er al snel problemen ontstaan bij de aanleg van je nieuwe PVC vloer. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Een vraag over de ondervloer?
Ik heb een vraag formulier
De voordelen van een ondervloer

 • Met een ondervloer blijft je klik PVC vloer goed liggen en is daarnaast het proces van leggen een stuk makkelijker.
 • PVC vloeren ondervloer zorgen voor een stabiele ondergrond. Dit maakt het mogelijk om PVC overal bovenop te leggen;
 • Een ondervloer zorgt ervoor dat de vloer stiller is. Zo krijgt jouw PVC vloer een geluiddempende werking en dat is vooral aantrekkelijk voor in bovenwoningen, kantoren, flats en appartementen;
 • Met een PVC vloer ondervloer creëer je een isolerend vermogen. Zo loop je altijd over een warme en comfortabele vloer.

Voorbeelden van een goede ondervloer

ondervloer van een pvc vloer leggen
ondervloer pvc vloer ervaringen
ondervloer

Soorten ondervloeren

Er zijn verschillende ondervloeren die geschikt zijn om onder een PVC vloer te leggen.

 1. Rubberen ondervloeren zijn goedkoop, geluiddempend, egaliserend en vochtwerend, wat ze ideaal maakt voor op betonnen of cementen vloeren en voor vloerverwarming.
 2. Kurken ondervloeren bieden een goede geluiddemping, goede isolatie en een verdeling van druk. Kurk is daarnaast waterbestendig, egaliserend en het verdeelt de druk van de vloer optimaal.
 3. Zilverfolie is een dampdichte folie met aluminium, die ook warmte-isolerend werkt. Hard- en softboard platen zijn geschikt voor pvc omdat ze zorgen voor demping en geen indrukken achterlaten. Zilverfolie werkt daarnaast ook warmte-isolerend. Het is daarom een prima folie voor op bijvoorbeeld de badkamer.

Er zijn dus verschillende soorten ondervloeren die geschikt zijn voor een PVC vloer. Je kunt ook nog kiezen voor een rubberen ondervloer. Deze ondervloer wordt veel gekozen voor klik PVC. De ondervloer is betaalbaar en breed inzetbaar.

Daarnaast versterkt dit type vloer alle voordelen van een PVC vloer, zoals de geluiddemping, de isolering, de vochtwering en meer. Foam met folie is ook een mogelijkheid. Dit is duurder in aanschaf maar behoort zeker tot de mogelijkheden, onder andere vanwege de brede inzetbaarheid. Dit type ondervloer voldoet ook aan de eisen op het gebied van geluid in flats en appartementen.

Ontdek het aanbod bij Vloerenbaas

Wanneer je verzekerd wilt zijn van een mooie PVC vloer waar je lang van kunt genieten, is het plaatsen van een ondergrond PVC vloer van groot belang. Op deze manier zorg je ervoor dat de vloer nog aangenamer wordt om te plaatsen en daarnaast versterk je de eigenschappen van de PVC vloer.

Vloerenbaas heeft een ruim aanbod aan mooie PVC vloeren die je op een ondervloer kunt plaatsen. Je kunt ten eerste kiezen uit verschillende topmerken zoals AmbiantTherdexmFLOR en Moduleo. Deze merken hebben uitgebreide collecties waaruit jij je vloer kunt gaan kiezen. Ontdek zelf het aanbod!

Een groot voordeel van bestellen bij Vloerenbaas is dat je verzekerd bent van de laagste prijs. Daarnaast heb je een ruim aanbod en vind je altijd de vloer die aan al je woonwensen voldoet. Je kunt de vloer ook laten plaatsen door een van onze Vloerenbazen.

Joost van Hulst
Laatste berichten van Joost van Hulst (alles zien)

  We komen graag bij je langs voor het leggen van jouw nieuwe PVC vloer. Wat je daarvoor moet doen? Je hoeft alleen het offerteformulier even in te vullen op de website. Dan nemen wij contact met je op voor een directe prijsindicatie. Zo makkelijk kan het zijn! Binnenkort kun jij gaan genieten van een nieuwe PVC vloer in je woning.

  Jij bestelt de vloer: wij regelen de rest!

  Wist je dat het bestellen van jouw droomvloer heel gemakkelijk is? Neem contact op met onze vloerenbazen en bestel je eenvoudig en snel de vloer die jij graag in je woning wilt hebben. Daarbij kun je altijd bij ons terecht met vragen over de ondervloer en alles wat hiermee te maken heeft.

  Hoewel een PVC vloer bekend staat om het gemak waarmee de vloer gelegd kan worden, is het ook goed mogelijk om ons in te schakelen. Wij regelen voor je dat de vloer binnen korte tijd helemaal gelegd is. Vul het offerteformulier op de website in: dan nemen wij contact met je op!

  Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

  Aanbieding!
  Hebeta H-774548 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Hebeta H-771311 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7551
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7552
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6041
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6042
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Hebeta Charente XL N20-0635
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Charente XL N20-6435
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 44.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 46.95
  Aanbieding!
  Hebeta Visgraat XL N20-H64
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95

  Call Now Button