Levensduur PVC vloer: zo lang gaat jouw vloer mee

levensduur pvc vloer

Voordat je een PVC vloer gaat uitkiezen, kijk je vanzelfsprekend goed naar de voor- en nadelen. Een van de belangrijkste voordelen van een PVC vloer is de levensduur.

Maar hoe lang gaat een PVC vloer precies mee en waardoor ontstaat deze lange levensduur? Een PVC vloer heeft een sterke toplaag, gemaakt van polyurethaan. Dit materiaal is erg sterk en zorgt ervoor dat je er lang mee kunt doen. Je ziet dit type vloer dan ook niet voor niets in ziekenhuizen, scholen en grote kantoren.

De factoren die meespelen bij de levensduur van een PVC vloer

De levensduur van PVC vloeren is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de dikte van de toplaag. Hoe dikker de toplaag, hoe beter de bescherming en hoe langer de vloer dus ook mee gaat. Je kunt PVC vloeren in diverse toplagen online bestellen, waaronder van 0,3 tot 0,55 mm. De dikte van een PVC vloer kan namelijk verschillen.

Meestal ligt er in woningen een vloer met een toplaag van 0,3 mm. Een andere factor die van invloed is op de levensduur is de mate waarin de vloer wordt gebruikt. Het is logisch dat een intensief gebruikte vloer sneller zal gaan slijten. Over het algemeen valt dit mee en kun je lang van je vloer genieten.

Hoe lang kun je dan doen met een PVC vloer?

Maar wat is nu precies de levensduur van een PVC vloer? Wanneer je een vloer hebt met een toplaag van 0,3 tot 0,55 mm zul je waarschijnlijk 10 tot 25 jaar garantie hebben. Maar dat betekent niet dat de vloer na deze tijd niet meer mooi blijft.

Het kan heel goed voorkomen dat je ook na het beëindigen van de garantieperiode nog jarenlang kunt genieten van een prachtige vloer. Heb je nog vragen? Bij Vloerenbaas kun je altijd terecht voor advies omtrent PVC vloeren: wij helpen je graag!

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

Offerte aanvragen?