Hebben PVC vloeren nadelen?

nadelen pvc vloer

Een goede PVC vloer is in principe de ideale vloer en heeft zo zijn voordelen. Maar net als ieder type vloer heeft ook de PVC vloer nadelen. Ook een PVC vloer heeft aandachtspunten die je zeker mee kunt nemen wanneer je een PVC vloer gaat kopen.

Want geen enkele vloer is perfect voor iedere woonsituatie en ieder budget. Het is dus goed om ook te kijken naar de mindere punten van deze vloer. Hier lees je alles over de mogelijke nadelen van de PVC vloer.

Nadeel 1: de kosten

Een PVC vloer is gemaakt van sterk materiaal en gaat daardoor jarenlang mee. Dit is tegelijkertijd ook een nadeel, want de vloer is hierdoor niet goedkoop in aanschaf. Een van de nadelen PVC vloer is dan ook dat het niet de ideale vloer is wanneer je een beperkt budget hebt.

Dit type vloer kost al snel €40 per m2 en is hiermee een stuk duurder dan andere type vloeren zoals vinyl of laminaat. Hier staat wel tegenover dat een PVC vloer makkelijk vervangen kan worden en daarnaast ook zeer goed te onderhouden is. Meer lezen over de verschillen tussen PVC en vinyl of het verschil tussen PVC of laminaat.

Nadeel 2: werkzaamheden aan de ondervloer

Een van de problemen met PVC vloeren is dat dit type vloer niet zomaar overal overheen gelegd kan worden. Zo is het een vereiste dat de PVC vloer op een gladde en egale ondervloer wordt gelegd. Wanneer je graag een PVC vloer wilt laten plaatsen maar geen egale ondervloer hebt moet dit eerst opgelost worden door de vloer te egaliseren.

Nadeel 3: PVC en rubber

Bij de PVC vloer nadelen behoort ook de combinatie van PVC en rubber. Deze twee gaan niet goed samen. Denk bijvoorbeeld aan stoel- en tafelpoten die gemaakt zijn van dit materiaal. Hierdoor kan verkleuring in de vloer optreden. Dit kun je oplossen door vilt of een ander beschermend materiaal tussen het rubber en de vloer te plaatsen.

Is een PVC vloer slecht voor de gezondheid?

Hebben PVC vloeren nadelen voor gezondheid? Het is belangrijk om te kijken naar de stoffen in de vloer. Een PVC vloer met DIBt keurmerk is 100% vrij van schadelijke stoffen en is dus niet schadelijk voor de gezondheid.

Misschien ook interessant voor jou: is een PVC vloer schadelijk voor de gezondheid?

Net als alle andere meubels kan een PVC vloer zonlicht niet goed verdragen, vooral als het erg fel is. Zorg er met dit type vloer dus voor dat het nooit te warm wordt.

Kies je voor een PVC vloer? Laat de vloer door onze vloerenbazen plaatsen!

Wanneer je kiest voor een PVC vloer kun je deze bij Vloerenbaas uitkiezen. Je hebt de keuze uit een groot assortiment: er zit altijd wel een vloer bij die volledig naar jouw smaak is.

En om tijd te besparen kun je de vloer ook door ons laten leggen! Je vult snel het offerteformulier in op de website: wij sturen je dan een directe prijsindicatie. Zo makkelijk kan het zijn!

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

Offerte aanvragen?