PVC vloeren dikte toplaag: zo bepaal je de kwaliteit van de vloer

pvc vloer dikte

Hoe belangrijk is het om bij PVC vloeren naar de dikte van de toplaag te kijken? Een PVC vloer in het algemeen is gemaakt van sterk materiaal dat lang meegaat. Toch zijn er verschillen in kwaliteit en dit heeft alles te maken met de dikte van de vloer.

De dikte van de PVC vloer speelt dus een belangrijke rol in het uitkiezen van de vloer. Vloerenbaas helpt je graag met het vinden van de perfecte vloer voor in jouw woning, zodat je jarenlang kunt genieten van een duurzame PVC vloer.

Hoe dik is een PVC vloer?

Een PVC vloer kan verschillende diktes hebben. Er wordt altijd gekeken naar de dikte van de toplaag: dat is waar het om draait. De toplaag is verkrijgbaar in diktes variërend van 2 tot 5 millimeter. Hierbij geldt: hoe dikker de toplaag, hoe beter de kwaliteit van de vloer is.

De PVC vloer dikte bepaalt dus voor een groot deel wat de kwaliteit van een vloer is. Als je een vloer met een dikkere toplaag kiest, is deze beter beschermd tegen beschadigingen en kun je dus automatisch langer genieten van de vloer.Een PVC vloer met een dikkere toplaag kun je bijvoorbeeld het beste plaatsen in de woonkamer of keuken.

De woonkamer en keuken worden naar alle waarschijnlijkheid het meest gebruikt. Dit betekent dat de vloer die hier geplaatst wordt wel tegen een stootje moet kunnen. Een dikke vloer biedt dan uitkomst. De dikte PVC vloer verschilt dus en het is aan te raden om daar goed naar te kijken voordat je een vloer bestelt.

PVC vloeren dikte toplaag is niet altijd de norm

Een PVC vloer met dikke toplaag kost vanzelfsprekend meer. Maar je hoeft niet altijd te kiezen voor een PVC vloer dikte van 5 millimeter. Het is ook heel goed mogelijk om te kiezen voor een dunnere vloer. In sommige ruimtes in je woning heb je geen dikke vloer nodig.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de zolder, de kelderkast of de slaapkamer? Deze ruimtes gebruik je minder intensief en dus is een dunnere toplaag ook voldoende.

Gebruik je de woonkamer ook niet intensief, bijvoorbeeld omdat je er samen met je partner woont zonder kinderen? Dan is het ook goed mogelijk om een PVC vloer met dunne toplaag te plaatsen.

Deze voordelen heeft een PVC vloer

Hoewel de dikte van een PVC vloer een grote rol speelt, is de kwaliteit van dit type vloer zeer goed. Er zijn dan ook niet voor niets veel mensen die kiezen voor deze vloer. De vloer is betaalbaar, mooi en heeft daarnaast nog een groot aantal fijne voordelen:

Onze vloerenbazen staan voor je klaar!

Een PVC vloer met dikke of dunne toplaag is dus een aanrader voor iedere woning. Heb je kinderen of wil je in de nabije toekomst kinderen? Dan is het zeker goed om na te denken over het laten leggen van een PVC vloer met een dikkere toplaag.

Woon je alleen of gebruik je de woning minder intensief? Dan is een dunne PVC vloer ook voldoende. Wat je ook kiest, bij Vloerenbaas bepaal jij en regelen wij de rest voor je.

Je bestelt de vloer van jouw dromen eenvoudig en snel via de webshop. Daarna zorgen wij dat de vloer bij je thuis wordt gebracht. Wil je jouw vloer ook nog laten leggen? Ook dat kunnen wij voor je regelen.

Vul online het offerteformulier in om een afspraak te maken. Voor al je andere vragen omtrent PVC vloeren kun je ook altijd bij ons terecht.

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

Offerte aanvragen?