PVC stroken

PVC stroken, ook wel vinyl stroken genoemd, zijn een perfect alternatief voor een houten vloer met extra voordelen. PVC is redelijk slijtvast, geluiddempend, vochtwerend en makkelijk in onderhoud.

PVC stroken zijn niet alleen erg populair, maar bieden daarnaast ook tal van mogelijkheden. Zo heb je een ruime keuze uit verschillende soorten PVC vloer stroken en helpen we je graag bij het vinden van de perfecte PVC stroken die passen bij jouw interier.

Je kunt via de webshop eenvoudig en snel PVC stroken per pak bestellen. Wil je ze ook door onze vloerbazen laten leggen? Vul dan snel het offerteformulier in op de website voor een directe prijsindicatie.

Keuzestress?? Vraag de baas maar raak!

Gebruik de vraagbaas om in 6 stappen jouw perfecte vloer te vinden.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Alle voordelen op een rij

PVC stroken zijn al een aantal jaren op de markt en zijn nog steeds onverminderd populair. Het voordeel van stroken PVC is dat ze erg veel weg hebben van houten planken: zo krijg je de natuurlijk uitstraling van een houten vloer met reliëf, maar betaal je een stuk minder. Daarnaast profiteer je van de vele voordelen die een kwalitatieve PVC vloer te bieden heeft, waaronder:

  • Stroken PVC zijn gemakkelijk reinigen en houdt geen stof en vuil vast;
  • De PVC stroken zijn goed te combineren met vloerverwarming;
  • PVC is slijtvast, vochtwerend en goed bestand tegen vlekken;
  • PVC stroken dempen contactgeluiden en zijn daardoor ideaal voor woningen, flats en appartementen;
  • De stroken PVC zijn goed te leggen door de enigszins ervaren doe-het-zelver.

PVC stroken leggen: hoe gaat dat in zijn werk?

Hoewel PVC stroken leggen geen heel lastige klus is voor de handige doe-het-zelver komt er toch meer bij kijken dan je denkt. Allereerst moet de ondervloer stabiel, schoon en geëgaliseerd zijn. Afhankelijk van waar je de stroken PVC op wilt leggen zal er enig voorwerk nodig zijn.

Als je ervoor kiest om de PVC vloer over tegels of een houten vloer te leggen, dan is er vaak meer voorwerk nodig en zal het egaliseren langer duren. In veel gevallen is het verstandig om voor deze klus de hulp in te schakelen van onze ervaren Vloerenbazen.

Zodra de ondervloer op de juiste wijze is voorbehandeld is het tijd om de PVC stroken te gaan leggen. Volg hiervoor het volgende stappenplan:

  1. Laat de PVC stroken 48 uur van te voren acclimatiseren aan de kamertemperatuur van de ruimte waar de vloer in komt liggen.
  2. Zorg voor een temperatuur van ongeveer 18 C° en een luchtvochtigheid van maximaal 70% voor- en tijdens het leggen van de vloer.
  3. Pak elke keer een nieuwe PVC strook uit verschillende pakken voor het beste einderesultaat en een realistische houten look.
  4. Houd een afstand van 3 tot 5 millimeter van de muur en eventuele radiatorbuizen.

Meer weten over het leggen van een PVC vloer? Klik dan nu op de link.

Houd rekening met de ondervloer

PVC stroken bieden onwijs veel mogelijkheden op het gebied van dessins, kleuren, looks en afmetingen, maar ook op gebied van leggen. Zo kan PVC over veel verschillende soorten ondervloeren gelegd worden. Echter dien je bij elk type ondervloer wel rekening te houden met de wijze waarop de ondergrond geprepareerd moet worden.

Onderhoud van PVC stroken

Een groot voordeel van PVC stroken is dat ze erg makkelijk zijn in onderhoud, in tegenstelling tot laminaat. Aangezien PVC vloeren vochtwerend zijn, zijn ze eenvoudig schoon te houden en kan het geen kwaad als de vloer een keer nat wordt. Bovendien zijn PVC vloeren hierdoor ook geschikt voor natte ruimtes/vochtige ruimtes.

Regelmatig stofzuigen en dweilen is al meer dan voldoende om de PVC stroken mooi te houden. Zorg er wel voor dat zand en steentjes zo snel mogelijk van de vloer verwijderd worden om krassen te voorkomen. Over het algemeen is het onderhoud van een PVC vloer vrij eenvoudig.

Daarnaast is het aan te raden om rubberpoten, van stoelen, banken of andere meubels, te voorzien van viltjes. Rubber en PVC zijn namelijk een slechte combinatie, en al helemaal wanneer er wrijving ontstaat tussen de twee. Verder zijn direct zonlicht (hoge UV-straling) en hoge temperaturen niet bevorderlijk voor de vloer ondanks dat de vloer goed tegen een stootje kan.

PVC vloerstroken plaatsen met een vloerverwarming

Je kunt PVC vloer stroken dus ook goed combineren met vloerverwarming. In tegenstelling tot echt hout kunnen PVC stroken goed tegen de warmte en laten zij deze goed door.

Zo profiteer je altijd van warme voeten in de koudere periodes. Het is wel belangrijk om een vlakke ondervloer te creëren: zo zorg je ervoor dat je langer van je vloer kunt genieten. Je verbetert het wooncomfort met PVC vloer stroken!

Heb je een vloerverwarming waar de stroken op gelegd gaan worden? Zorg er dan voor dat de vloerverwarming vanaf 24 uur van tevoren uit staat en tot 24 uur na het leggen. Daarna kun je de temperatuur geleidelijk laten stijgen zodat de vloer er aan kan wennen.

Ontdek het aanbod bij Vloerenbaas

PVC stroken hebben een dikte van 2 tot 3 mm en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en maten. Ook de toplaag is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker de toplaag, hoe sterker de vloer. Een dikkere toplaag is dus aan te raden in ruimtes waar de vloer veel belopen zal worden, zoals de woonkamer.

Gaat je voorkeur toch uit naar een beton- of tegel look? Dan zijn er ook PVC tegels verkrijgbaar. PVC tegels beschikken over dezelfde mogelijkheden en voordelen als PVC stroken, maar geven een ander effect aan de uitstraling van de vloer.

Ontdek het ruime aanbod van PVC vloerstroken bij Vloerenbaas. Dankzij de PVC stroken met kliksysteem kun je de vloer gemakkelijk leggen. Wil je het toch door ons laten doen? Onze vloerbazen komen graag bij je langs om je te helpen met je nieuwe vloer. Vul online het offerteformulier in en ontvang een prijsindicatie.

Call Now Button