Hongaarse punt houten vloer

Ben jij op zoek naar een vloer met een luxueuze uitstraling, dan is een houten vloer met hongaarse punt patroon misschien een goede optie. Veel mensen zijn al bekend met dit type houten vloeren, een hongaarse punt vloer oogt een beetje als een visgraat vloer maar heeft toch een uniek en eigentijds karakter.

Wil je direct meer te weten komen? Bekijk dan het bazenassortiment en kies een van onze houten vloeren! Kom je er niet uit? Bezoek dan onze showroom voor professioneel advies, maak gebruik van de handige keuzehulp in onze webshop of vraag een vrijblijvende offerte aan bij een van onze offertebazen.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Wat is een houten hongaarse punt vloer?

De oorsprong van het Hongaarse punt motief is onbekend. Het patroon is terug te vinden in aardewerk potten uit de oudheid in Griekenland en in textiel. Tijdens de middeleeuwse heraldiek in Normandië was het patroon aanwezig op schilden van ridders en later op uniformen als symbool van rang.

De Engelse benaming ‘chevron’ (Hongaarse punt) stamt af van het Volkslatijnse woord ‘caprio’ dat ‘spanten’ betekent. Dit verwijst naar twee dakbalken die samen een punt vormen en de dakconstructie dragen. Een houten Hongaarse punt vloer maakt gebruik van dit patroon, waarbij de delen in elkaar overlopen om een uniek effect te creëren.

Tegenwoordig zijn er behoorlijk veel verschillende varianten beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan de hongaarse punt PVC vloer, hongaarse punt laminaat en houten vloeren met een hongaarse punt motief.

Voordelen van houten vloer hongaarse punt

Bij Vloerenbaas zien we dat de hongaarse punt vloer steeds populairder wordt bij het Nederlandse publiek, tegenwoordig zijn vloeren met een visgraat patroon namelijk niet onderscheidend genoeg meer. Daardoor maken steeds meer mensen de keuze om een vloer met een hongaarse punt motief te nemen in hun nieuwe woning. Deze vloeren hebben de volgende voordelen:

  • Geschikt voor iedere ruimte, je kunt een hongaarse punt vloer kiezen die met een hoek van 45 of 60 graden wordt gelegd in je woning.
  • De hongaarse punt is een exclusieve vloer die je huis direct een klassieke uitstraling geeft, het is de ideale vloer voor iedereen die klassiek met een chique uitstraling wil combineren.
  • Onder de houten vloeren is het hongaarse punt motief het meest eenvoudig te combineren met moderne interieurs. We hebben vaker prachtige resultaten gezien in een industrieel, minimalistisch of landelijk interieur.
  • Je kunt een hongaarse punt vloer in tientallen verschillende afwerkingen en kleuren krijgen waardoor de keuze enorm groot is en er voor ieder wat wils is.
  • Goed te combineren met plinten voor een fraaie afwerking en uitermate geschikt te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

Houten hongaarse punt vloer leggen

Een houten hongaarse punt laten leggen kan behoorlijk spannend zijn, zeker als je weinig ervaring hebt in het leggen van vloeren. Als je niet goed meet, of je de verkeerde hoek kiest kan het hele project in de soep lopen.

Als je een houten hongaarse punt wil leggen moet je met veel precisie en consistentie werken, en een goede ondervloer leggen. Als je een oude eiken parketvloer hebt, moet je deze zelfs eerst verwijderen.

Zodra je de oude vloer hebt verwijderd, moet je er voor zorgen dat de ondergrond zoveel mogelijk vrij is van stof en vuil. Daarna controleer je op de ruimte niet afloopt en moet je de ruimte opmeten om het aantal PVC vloer planken te berekenen zodat je weet hoeveel materiaal je nodig hebt.

Hoeveel snijverlies bij een houten Hongaarse punt vloer?

Het leggen van een Hongaarse punt vloer brengt een bepaald percentage zaagverlies met zich mee. Afhankelijk van of de vloer met of zonder band wordt gelegd, kan het zaagverlies variëren. Een vloer zonder band heeft een zaagverlies van ongeveer 15%, terwijl een vloer met band een zaagverlies heeft van 10% op het patroon en 5% op de band. Dit komt omdat elk vloerdeel gezaagd moet worden om de hoeken van 45 of 60 graden te kunnen vormen.

Onderhoud houten vloeren

Een groot voordeel van een hongaarse punt vloer kopen is dat je er weinig onderhoud aan hebt, je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten en je kunt zelf bepalen hoe veel onderhoud je wil uitvoeren. In vergelijking met veel andere houten vloeren heb je met een hongaarse punt relatief weinig onderhoud, kijk wel even welke afwerking je hebt gekozen want deze heeft natuurlijk wel invloed.

Hongaarse punt vloer en vloerverwarming

Heb jij het in de winter ook zo koud, of gewoon een hekel aan koude voeten? Dan is een vloerverwarming natuurlijk een goede optie. Je kunt je woning daar gelijkmatig mee verwarmen en het lopen over je nieuwe vloer is een stuk aangenamer als het buiten koud is.

Steeds meer mensen maken de overstap naar een centrale verwarming, en om die simpele reden hebben steeds meer vloerenleveranciers er voor gekozen om een soort vloer te ontwikkelen met voldoende warmteweerstand om vloerverwarming aan te kunnen.

Door de hoge RC waarde is een hongaarse punt vloer gemakkelijk te combineren met een vloerverwarming. De RC waarde is een waarde die aangeeft hoe warmtebestendig een specifieke vloer is. Door te kiezen voor hongaarse punt vloeren is een ding zeker, koude voeten zijn verleden tijd.

Varianten

Houten vloeren zijn een prachtige, natuurlijke toevoeging aan je huis. Hoewel deze vloeren meer onderhoud ten opzichte van laminaat of PVC vereisen, kun je ze geheel naar eigen smaak aanpassen met een afwerking of behandeling.

Of de vloer nu donkerder moet worden gemaakt of juist lichter, er zijn tal van mogelijkheden die je houten Hongaarse punt vloer kunnen verfraaien. Mocht je twijfelen over de juiste afwerking en behandeling, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze Vloerenbazen.

Houten Hongaarse punt vloeren kopen?

Wil jij graag een houten hongaarse punt vloer kopen? Dan kun je gerust in ons experience center langskomen om alle modellen met eigen ogen te aanschouwen. Laat je inspireren door het brede assortiment aan pvc vloeren, visgraat vloeren of kies toch voor een eiken vloer of andere houten vloer.

Jelle Engels
Laatste berichten van Jelle Engels (alles zien)
    Call Now Button