PVC vloer lijmen? Bekijk nu het stappenplan of laat ons het doen!

pvc vloer lijmen

Heb je een nieuwe PVC vloer en wil je deze zelf gaan leggen? Dan is het belangrijk om te weten hoe je dit het beste kunt doen, zodat je er zeker van bent dat je de PVC vloer op de juiste manier legt.

Een PVC vloer leggen kan op verschillende manieren. Je kunt namelijk een PVC vloer lijmen of klikken en wanneer je hebt gekozen voor een verlijmde PVC vloer moet je aan de slag met speciale PVC vloer lijm. Maar hoe moet je een PVC vloer lijmen en waar vind je deze lijm voor PVC vloer? Hier lees je de belangrijkste informatie over PVC vloeren lijmen (wist je ook dat wij een speciale legservice hebben?).

Voordat je begint: check de ondervloer

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden voordat je zelf de PVC vloer gaat lijmen is de ondergrond. Deze moet niet alleen droog zijn, maar ook schoon en glad. Op deze manier weet je zeker dat de vloer op de juiste manier wordt gelegd en dat je er jarenlang van kunt genieten. Een PVC vloer lijmen op beton is mogelijk indien dit glad en droog is. Is de ondervloer niet meer goed? Dan kun je het best kiezen voor egaliseren.

  • Hetzelfde geldt voor PVC vloer lijmen op hout; het is hierbij vaak wel nodig om de vloer nog te egaliseren. Kun je een PVC vloer lijmen op laminaat? Dit wordt in de meeste gevallen afgeraden. Je kunt het beste de vloer verwijderen zodat je een gladde ondergrond creëert voor je nieuwe PVC vloer. Het is verstandig om eerst meer te lezen over het leggen van een PVC vloer op een houten ondervloer.

Wat zijn de beste tips voorafgaand aan het PVC vloer verlijmen?

De beste tips voor het PVC vloer verlijmen zijn dat je in de eerste plaats moet zorgen voor een goede ondervloer. Daarnaast moet de ruimte voor het leggen en lijmen ook volledig stofvrij zijn. Ook is het altijd handig om rekening te houden met het volgende:

  • Woon je in een appartement of bovenwoning? Vraag dan bij de woningbouwvereniging of een geluidsabsorberende ondervloer verplicht is. Meer lezen over geluid en de PVC vloer? Druk dan op de link.
  • Laat het materiaal acclimatiseren door de pakken met PVC vloer ten minste 24 uur van tevoren in de ruimte te leggen waar ze worden geplaatst.
  • Zorg van tevoren dat je alle benodigde spullen klaar hebt liggen en het juiste gereedschap gebruikt.

Zelf PVC vloer lijmen: dit doe je ter voorbereiding

Voordat je begint met het PVC vloer lijmen gaan er nog een aantal zaken aan vooraf. Zo is het belangrijk om de juiste hoeveelheid PVC vloer in huis te hebben. Gelukkig kun je bij Vloerenbaas gemakkelijk berekenen hoeveel jij nodig hebt. Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat de ondervloer volledig glad en schoon is.

Tot slot bepaal je de legrichting van de vloer. Meestal begin je met leggen langs de langste muur in de ruimte. De lange banen zorgen voor een optisch grotere ruimte. Gaat het om een vierkante ruimte? Dan worden de PVC stroken vaak richting het raam gelegd, in de lengte.

Lijm voor de PVC vloer kopen

Waar kun je PVC vloer lijm kopen? Je hebt natuurlijk lijm voor de PVC vloer nodig wanneer je hiermee aan de slag gaat. Er zijn genoeg plekken waar je terecht kunt voor PVC vloer lijm. Vaak kun je dit online bestellen, maar het is ook mogelijk om bij de lokale bouwmarkt langs te gaan.

Onze vloerenbazen kunnen het zware werk uit handen nemen

Ben je er klaar voor om zelf de PVC vloer te gaan lijmen? Er komt heel wat bij kijken! Maar wees niet bang, bij Vloerenbaas staan we altijd voor je klaar om je te helpen. Je kunt ons zelfs inschakelen voor het leggen van je vloer.

Wij gaan de PVC vloer lijmen en zorgen voor een perfecte vloer. Vul eenvoudig en snel het offerteformulier in op de website: dan sturen wij een directe prijsindicatie naar je op. Een PVC vloer verlijmen was nog nooit zo makkelijk!

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

MEER HANDIGE INFORMATIE:

Offerte aanvragen?