Plinten voor PVC vloer: dit moet je weten

plinten pvc vloer

Heb je jouw nieuwe PVC vloer gelegd? Dan wil je vast weten of het nodig is om plinten te plaatsen. Plinten zorgen voor een nette afwerking en zorgen ervoor dat een voeg niet zichtbaar is.

Daarnaast hebben plinten nog andere functies: ze kunnen eventuele kabels wegwerken en verder kunnen plinten echt iets toevoegen aan je interieur. Je woning krijgt op deze manier een klassieke uitstraling. Maar zijn plinten bij de PVC vloer noodzakelijk of kun je ook zonder? En wat zijn precies je opties wanneer je voor plinten wilt gaan?

Zijn plinten voor een PVC vloer nodig?

Plinten voor PVC vloer zijn niet altijd perse nodig. Dit komt omdat een verlijmde PVC vloer vaak strak tegen de muur wordt gelegd. PVC vloeren kunnen ook met een staande plint gelegd worden. Je hebt in dit geval dus geen plakplinten nodig om de PVC vloer af te werken; iets dat je heel veel tijd kan schelen.

Toch is het wel een aanrader om te kiezen voor plinten om de vloer af te werken. Het komt vaak voor dat er nog gekit moet worden, bijvoorbeeld rondom kozijnen. Met hoge plinten kan dit weggewerkt worden. Soms is er sprake van oude plinten die niet verwijderd kunnen worden: een nieuwe plint kan hier overheen geplaatst worden. Naast plinten kun je er ook voor kiezen om de PVC vloer af te kitten.

Een PVC vloer met of zonder plint

Een PVC vloer zonder plint kun je dus wel degelijk tegenkomen, maar het is aan te raden om te kiezen voor een mooie plint voor de afwerking van je vloer. Je hebt verschillende soorten PVC vloer plinten die je daarvoor kunt gebruiken.

Je kunt onder andere kiezen voor een plint in de kleur van jouw PVC vloer, zodat de klassieke sfeer van de vloer nog beter tot zijn recht komt. Het is natuurlijk ook mogelijk om een witte of andere kleur plint te kiezen die bijvoorbeeld bij de kleur van je muur past. Er zijn volop mogelijkheden!

Plinten voor PVC vloer: dit zijn je opties bij Vloerenbaas

Online vind je volop mogelijkheden van plinten voor je PVC vloer. Het is dan ook zeker een aanrader om je opties door te nemen: niet alleen de vloer zelf, maar ook de afwerking van de PVC vloer is belangrijk.

Vloerenbaas helpt je graag met het vinden van de perfecte PVC vloer voor jouw woning. Bij ons vind je een uitgebreid aanbod van topkwaliteit vloeren voor gegarandeerd de laagste prijs.

Wist je dat je de vloer gratis kunt laten bezorgen? Het is zelfs mogelijk om jouw PVC vloer, inclusief de PVC vloer plinten, door ons te laten leggen. Vul snel het offerteformulier in: wij geven je dan een directe prijsindicatie. Ook voor andere vragen over PVC vloeren en plinten kun je bij ons terecht.

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

Offerte aanvragen?