PVC vloer leggen op plavuizen & tegels

Een PVC vloer leggen op plavuizen is iets wat zomaar voor kan komen. Bijvoorbeeld wanneer er tegels in het huis liggen wat je hebt gekocht maar je er graag een PVC vloer overheen wilt leggen. Het kan ook voorkomen dat je tegels in je woning hebt liggen maar ze graag wilt vervangen voor een PVC vloer.

Je kunt in ieder geval bij Vloerenbaas terecht voor het aanschaffen van mooie PVC vloeren. Maar je kunt hier ook ontdekken of een PVC vloer over tegels leggen mogelijk is en wat daarbij komt kijken. En hoe zit het met een PVC vloer over tegels met vloerverwarming? Hier vind je antwoord op al je vragen.

Is een PVC vloer over tegels leggen mogelijk?

Een PVC vloer over tegels leggen is zeker mogelijk. Hoewel het belangrijk is om goed te kijken wat je moet doen is het goed mogelijk om een PVC vloer over plavuizen te leggen.

Wanneer een ruimte in jouw nieuwe of huidige woning volledig met tegels is gelegd kun je er dus voor kiezen om hier PVC over te leggen. Het is aan jou om te bepalen welke soort PVC vloer je wilt plaatsen. Bij Vloerenbaas kun je onder andere kiezen uit PVC vloeren met houtlook, visgraatpatroon, tegellook of betonlook.

Een vraag over dit onderwerp?
Ik heb een vraag formulier
Wanneer is het mogelijk voor jouw woning?

 • De tegelvloer moet egaal zijn.
 • Is de ondervloer niet egaal? Dan moet de vloer eerst geëgaliseerd worden.
 • De juiste gereedschappen moeten gebruikt worden.
 • Het juiste stappenplan moet gebruikt worden om fouten te voorkomen.

Voorbeelden van een PVC vloer over tegels/plavuizen

pvc vloer over tegelvloer met vloerverwarming
pvc vloer over tegelvloer
pvc vloer over plavuizen

Aandachtspunten en de belangrijkste benodigdheden

Een PVC vloer over tegelvloer plaatsen is dus mogelijk, maar waar moet je op letten? Een van de belangrijkste zaken is de ondervloer. Tijdens dit proces maak je de ondervloer waar de PVC vloer op komt te liggen volledig egaal en droog.

Dit is belangrijk omdat je anders de voegen terug gaat zien na het plaatsen van de PVC vloer. Daarnaast is een ongelijke ondergrond niet goed voor een PVC vloer. Deze gaat dan niet goed liggen en wellicht ook loslaten. Een tegelvloer egaliseren is dus een belangrijk onderdeel van het proces.

Wat heb je nodig wanneer je kiest voor een PVC vloer op tegels? Bij een PVC vloer op plavuizen heb je verschillend gereedschap nodig om ervoor te zorgen dat je alles goed uit kunt voeren. Zorg er dan ook voor dat je de benodigde spullen in huis hebt. Dit zorgt ervoor dat het een stuk makkelijker wordt om je taak uit te voeren. Wat heb je allemaal nodig?

 • Potlood
 • Meetlint
 • Stanleymes
 • Rubberen hamer
 • Afstandhouders
 • Aanslagblokje
 • Winkelhaak of zwaaihaak
 • Spatlijn

Volg het stappenplan voor PVC over tegels leggen

Welke stappen moet je ondernemen zodra je een PVC vloer over plavuizen? Bij een PVC vloer leggen op plavuizen kun je het onderstaande stappenplan volgen zodat je zeker weet dat je niets mist.

Stap 1: Het voorwerk

Voordat je de plavuizen gaat egaliseren is het belangrijk om de vloer goed te ontvetten. Wanneer de vloer schoon is kun je er ook nog voor kiezen om primer aan te brengen op de plavuizen. Dit is een goede stap voordat je de vloer gaat egaliseren. Daarna kun je nog een voorstrijkmiddel op de vloer aanbrengen. Dit middel is als het ware de hechting tussen de ondergrond en het egaliseermiddel. Nadat je dit hebt gedaan kun je de vloer gaan egaliseren.

Stap 2: De plavuizen egaliseren

De plavuizen egaliseren is een belangrijk onderdeel van het proces. Dit moet goed en nauwkeurig gebeuren zodat de PVC vloer leggen over plavuizen op een goede manier gaat. Het is bijna altijd zo dat vloertegels niet helemaal op dezelfde hoogte liggen. Dit is wel nodig om de PVC vloer erop te kunnen leggen.

Je begint dan ook met het maken van egaliseer middel; hoe je dit moet doen staat op de verpakking. Daarna kun je het middel in banen over de vloer gieten. Met een vlakspaan kun je het egaliseer middel overal krijgen en zorgen dat het goed verdeeld is. Je moet dit middel ten minste 12 uur laten drogen en voor de zekerheid 24 uur met rust laten.

Stap 3: PVC vloer over tegelvloer plaatsen

De PVC vloer leggen op tegels is de volgende stap. De PVC stroken kun je het beste van tevoren laten acclimatiseren in de ruimte waar ze worden geplaatst. Meestal wordt er gekozen voor een dryback PVC vloer die je kunt verlijmen aan de egale ondergrond. Een klik PVC over plavuizen is ook mogelijk.

Voor de beste binding kies je speciale PVC lijm. Smeer de lijm over de vloer en plaats de strook op de lijm. Druk goed aan en pak daarna de volgende strook. Met behulp van de spatlijn leg je een eerste rechte strook en kun je de rest hierop aanpassen. Zo kun je de rest van de PVC vloer over tegels leggen. PVC over plavuizen leggen is dus in 3 belangrijke stappen gedaan.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Moduleo Transform Hoover Stone 46926
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
10/10 (1 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 47.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 47.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 44.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 44.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
10/10 (1 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 46.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 46.95

PVC vloer over plavuizen met vloerverwarming

Een PVC vloer over tegels met vloerverwarming: kan dat? Het is goed mogelijk, maar het is wel belangrijk om op het volgende te letten. PVC over tegels met vloerverwarming kan, maar wanneer de vloerverwarming 48 uur voor en na het leggen uitstaat. Daarna kun je de temperatuur weer rustig opbouwen.

Onderschat deze werkzaamheden niet. Het leggen van PVC over plavuizen met vloerverwarming kun je dan ook overlaten aan een professional wanneer je je daar beter bij voelt. De werkzaamheden voor PVC vloer over tegelvloer met vloerverwarming worden op deze manier zeker goed uitgevoerd en dan kun je profiteren van een goed resultaat.

De belangrijkste tips

Een belangrijke tip voor een PVC vloer leggen op plavuizen is dat je rekening houd met de droogtijd van het egaliseer middel. Wacht je te kort en is de vloer nog niet volledig droog? Dan is de kans groot dat de PVC vloer gaat loslaten op bepaalde plekken of dat er andere vervelende gevolgen ontstaan.

Verder kun je na het verdelen van het egaliseermiddel ook nog met een prikroller over de vloer gaan: zo verwijder je de luchtbellen. Daarnaast is het ook een aanrader om de werkzaamheden door een professional te laten uitvoeren. Vooral wanneer je zelf de kennis en ervaring niet hebt is het zeker een slimme keus om dit te laten doen.

Vloerenbaas: regel alles op één plek

PVC over plavuizen leggen is dus goed mogelijk en bij Vloerenbaas vind je een uitgebreid aanbod van mooie vloeren. Het is aan jou wat voor soort vloer je wilt plaatsen. Een klik PVC vloer over plavuizen met vloerverwarming plaatsen? Ook dat is mogelijk. Ontdek het aanbod van vloeren online en bestel jouw favoriet. Jij bepaalt de vloer en wij regelen de rest.

Jij bent bij ons de baas! Wil je een PVC vloer over tegels laten plaatsen? Dat kan ook bij ons: zo regel je alles gemakkelijk op één plek. Vul online eenvoudig en snel het offerteformulier in: wij sturen je dan zo snel mogelijk een prijsindicatie. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je heel snel gaan genieten van jouw prachtige nieuwe vloer, gelegd over tegels.