Zelfklevende PVC vloer

Wanneer je een nieuwe vloer in je woning wilt, heb je verschillende opties, waaronder een plak PVC vloer. Een hoogwaardige kwaliteit PVC vloer is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en dat betekent dat je altijd een goede vloer kunt vinden die volledig aan je wensen voldoet. Je kunt kiezen voor een klik PVC vloer, maar ook voor zelfklevende PVC vloeren.

Wat is het grootste voordel van deze plak PVC vloer en hoe kun je dit gemakkelijk laten leggen in je woning? Vloerenbaas helpt je graag met het vinden van de beste vloer en dus leggen we graag aan je uit wat een PVC plak vloer precies is en wat je mogelijkheden zijn!

Keuzestress?? Vraag de baas maar raak!

Gebruik de vraagbaas om in 6 stappen jouw perfecte vloer te vinden.

Altijd het baaste assortiment

Meer dan 10.000 verschillende producten

De baas in prijs en kwaliteit

Betaal geen cent teveel voor topmerken

De baas in blijheid en klanttevredenheid

Wij doen alles voor verbazing

Ons aanbod in bazige vloeren

Wat is een plak PVC vloer?

Een plak PVC vloer, ook wel een zelfklevende PVC vloer genoemd, is een vloer met een makkelijk plaksysteem. De planken van de PVC vloer plak je gemakkelijk en snel op de ondervloer. Dit zorgt ervoor dat je binnen korte tijd een mooie vloer kunt aanleggen in je woning. Het is hierbij wel belangrijk dat de ondervloer droog en egaal is, zodat je het mooiste resultaat krijgt. Je kunt deze gemakkelijk op maat laten maken waardoor het plaatsen van de PVC vloer nog makkelijker wordt.

Wat zijn de eigenschappen van plak PVC?

Een plak PVC vloer bestaat meestal uit stroken die verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen. Zo kunnen de stroken een dikte hebben die varieert van 2 tot 3 millimeter. De dikte van de toplaag kan ook verschillen. Er zijn uitvoeringen van 0,1 millimeter tot 0,5 millimeter. Hierbij geldt: hoe dikker de toplaag, hoe beter de kwaliteit van de PVC vloer. Je kunt zelfklevende PVC vloeren in allerlei verschillende lengtes en breedtes aanschaffen.

Daarnaast zijn de stroken uitermate geschikt voor alle ruimtes in je woning: van woonkamer en slaapkamer tot badkamer en kantoor. Een PVC vloer plakken kan dus een mooie en snelle oplossing zijn als je op zoek bent naar een nieuwe vloer.

Dit zijn de voordelen van een zelfklevende vloer

Een PVC vloer die zelfklevend is; dat brengt veel voordelen met zich mee. Een PVC vloer in het algemeen kent veel voordelen, maar wanneer je kiest voor de zelfklevende variant ervaar je nog meer fijne voordelen. Je profiteert onder andere van:

  • Zelf leggen: zelfklevende PVC vloeren zijn ideaal voor de doe-het-zelver;
  • Weinig onderhoud: als de vloer eenmaal gelegd is heb je er weinig omkijken meer naar omdat de PVC vloer onderhoudsarm is;
  • Veel mogelijkheden: plak PVC is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins.

Een PVC vloer is een goede keuze voor je woning. Zo kun je in de eerste plaats profiteren van veel wooncomfort, omdat de PVC vloer makkelijk schoon te maken is en daarnaast ook stil is. De vloer werkt namelijk geluiddempend. Verder is een PVC vloer ook goed te combineren met vloerverwarming.

Zelfklevende PVC vloer ervaring: wat vinden anderen?

Zitten er ook nadelen aan de keuze voor plak PVC? Hoewel deze vloer veel voordelen kent, is het ook belangrijk om te weten met welke mogelijk minpunten je te maken kunt krijgen. In de eerste plaats is het goed om rekening te houden met mogelijke kosten voor de ondervloer. Deze moet egaal en droog zijn om goed te kunnen plakken.

De ondervloer moet in sommige gevallen eerst hersteld worden

Het kan dus kosten met zich mee brengen om de ondervloer in goede staat te brengen voor het proces. Kan een zelfklevende PVC vloer over laminaat gelegd worden? Er zijn mogelijkheden, maar het wordt over het algemeen afgeraden. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de vloer: een dunnere toplaag is minder slijtvast en gaat minder lang mee, maar is wel goedkoper.

Ontdek alle merken en modellen

Voor een goede PVC plak vloer kun je bij Vloerenbaas terecht. Bij ons bepaal jij welke vloer je kiest en heb je heel wat mogelijkheden. Het assortiment is uitgebreid: je vindt hier topmerken met veel keus, waardoor je altijd de vloer vindt die aan je wensen voldoet.

Daarnaast kun je ook tal van verschillende kleuren en dessins kiezen: bij Vloerenbaas hebben we veel geweldige PVC vloeren in huis die je tegen een scherpe prijs kunt bestellen. Binnen korte tijd heb jij de vloer al in huis en kun je gaan genieten van jouw nieuwe PVC vloer.

Laat je zelfklevende PVC vloer leggen door onze eigen Vloerenbazen

Een groot voordeel van de plak PVC vloer is dat je de vloer gemakkelijk zelf kunt leggen, mits de ondervloer in goede staat is. Op deze manier kun je makkelijk en snel te werk gaan en heb je de PVC vloer snel gelegd. Maar het kan ook een aanrader zijn om hiervoor experts in te schakelen.

Zij hebben niet alleen ervaring met het leggen van een PVC vloer, maar weten ook als geen ander hoe dit zo snel mogelijk gedaan kan worden. Wanneer je zelf weinig tijd hebt is het zeker slim om te kiezen voor de hulp van een expert.

Wist je dat we bij Vloerenbaas ook de vloer voor je kunnen komen leggen? Hier kun je natuurlijk terecht voor het bestellen van de vloer in de webshop. Maar het is ook mogelijk om je vloer te laten leggen door ons.

Zo hoef je alleen de vloer uit te kiezen en wij regelen de rest voor je! Hiermee bespaar je veel tijd en weet je zeker dat de vloer goed gelegd wordt. Vul online het offerteformulier in en dan nemen wij contact met je op. Ook voor advies over zelfklevende PVC vloeren of vragen over dit type PVC vloer kun je bij ons terecht.

Wouter Touw
Laatste berichten van Wouter Touw (alles zien)
    Call Now Button