Gietvloer verwijderen

Een gietvloer verwijderen is een lastige klus en heb je niet zomaar even gepiept. Dit komt omdat een gietvloer zo wordt gelegd zodat deze tot wel 30 jaar lang meegaat. De vloer is namelijk opgebouwd uit verschillende lagen, waardoor deze erg sterk en weerbaar is.

In tegenstelling tot laminaat of tapijt haal je een gegoten vloer er dus niet zomaar even uit. Hiervoor dien je hulp van professionals in te schakelen die kennis hebben op het gebied van gietvloeren verwijderen. Gelukkig ben je bij Vloerenbaas aan het juiste adres en helpen wij jou graag bij de klus om jouw gietvloer te verwijderen.

Waarom een gietvloer verwijderen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een gietvloer wil laten verwijderen. Komt het doordat er scheuren of krassen in de gietvloer zijn ontstaan? Of omdat je de huidige vloer niet meer mooi vind? Zet de verschillende redenen voor jezelf op een rijtje en neem contact op met onze ervaren Vloerenbazen.

Zij helpen jou namelijk graag bij het vinden van een passende oplossing, aangezien er meer mogelijk is dan je denkt. Zo is het onder andere mogelijk om je gietvloer te repareren of om deze een andere uitstraling te geven. Mocht je toch helemaal iets anders willen? Dan helpen we jou natuurlijk graag bij het verwijderen van de gietvloer en het realiseren van een nieuwe vloer. 

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Tips bij het verwijderen van een gietvloer

  • Laat een gietvloer altijd verwijderen door specialisten;
  • Gebruik de juiste gereedschappen;
  • Bekijk eerst de alternatieven, zoals reparatie;
  • Vraag onze Vloerenbazen om advies.

Impressies

ervaring gietvloer verwijderen
gietvloer laten verwijderen
epoxy gietvloer verwijderen

Gietvloer volledig verwijderen

Wil je graag een gietvloer verwijderen? Dan is het belangrijk dat je dit niet zelf gaat doen. Het is een vakkundige klus die zorgvuldig moet worden uitgevoerd met behulp van bepaalde gereedschappen. Hiervoor kun je de hulp inschakelen van onze vloeren experts. Zij beschikken namelijk over de benodigde kennis en gereedschappen om de gietvloer op een goede manier te verwijderen.

  • Wanneer je dit zelf gaat doen bestaat er een kans dat je de ondervloer beschadigt, waardoor je nog verder van huis bent. De kosten voor het repareren en opnieuw egaliseren van de ondervloer kunnen namelijk flink oplopen. Laat je daarom bijstaan door de ervaren Vloerenbazen om onnodige schade te voorkomen.

Misschien interessant voor jou: gietvloer prijzen & handige informatie hierover!

Gietvloer renoveren

Voordat je de definitieve keuze maakt om een gietvloer te verwijderen, is het verstandig om je mogelijkheden te bekijken. Is er namelijk schade ontstaan of wil je graag een andere look? Dan heb je de mogelijkheid om je huidige gietvloer te renoveren. Scheuren kunnen plaatselijk worden hersteld of er kan een nieuwe toplaag worden aangebracht.

In veel gevallen zijn dit betere opties dan het verwijderen van een gietvloer, aangezien de kosten hiervoor vele malen lager liggen. Hieronder bespreken we in het kort welke mogelijkheden er zijn voor het renoveren van je huidige gietvloer.

Nieuwe toplaag aanbrengen

Wanneer je de huidige kleur of uitstraling van de gietvloer niet meer mooi vind, kun je ervoor kiezen om een nieuwe toplaag aan te brengen. Dit kan namelijk zorgen voor een andere uitstraling. Het grootste voordeel hiervan is dat je relatief goedkoop een nieuwe uitstraling creëert en weer 10 jaar vooruit kunt met de vloer. Hierbij kun je kiezen voor een nieuwe toplaag met een andere gietvloer kleur of zelfs ander materiaal. In beide gevallen kan de nieuwe toplaag over de bestaande toplaag worden gelegd.

Beschadigingen repareren

Een gietvloer verwijderen omdat de vloer is beschadigd is niet altijd direct nodig. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om scheuren en andere beschadigingen aan de vloer te repareren. In veel gevallen is het aanbrengen van een nieuwe toplaag al voldoende en bespaar je een hoop geld. Mochten er diepe scheuren in de gietvloer zijn ontstaan?

  • Dan moeten deze vaak plaatselijk worden gerepareerd. Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden en is het aan te raden om contact op te nemen met onze experts. Zij geven jou namelijk graag advies over de mogelijkheden voor het renoveren van jouw huidige gietvloer, zodat je niet onnodig teveel geld betaald.

Wat zijn de kosten van een gietvloer verwijderen?

De kosten van een gietvloer verwijderen hangen af van een aantal factoren. Wil je de gietvloer definitief laten verwijderen? Dan ben je het meeste kwijt aan de uren die gemaakt moeten worden. Dit komt doordat een expert slechts een aantal vierkante meter per dag kan verwijderen. Daarnaast betaal je ook deels voor de apparatuur die nodig is.

Ook de vorm van de vloer heeft veel invloed op de kosten van het verwijderen van de gietvloer. Heb je een volledig rechte vloer zonder al teveel nissen? Dan wordt de klus al een stuk makkelijker en ben je ook minder kwijt. Toch is het vaak verstandig om eerst de andere mogelijkheden te overwegen voordat je definitief besluit om de gietvloer te verwijderen.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Een gietvloer verwijderen is nogal wat en daarom is het raadzaam om eerst eens contact op te nemen met onze ervaren Vloerenbazen. Zij kunnen jou namelijk advies geven over de verschillende opties die mogelijk zijn, waardoor je een hoop geld kunt besparen.

Zodra je een keuze hebt gemaakt kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen, zodat je inzicht krijgt in de definitieve kosten. Vervolgens komen onze vakmannen graag bij jou thuis om de klus op een zorgvuldige manier uit te voeren. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en zorgen wij voor jouw vloer.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button