Laminaat kosten

Hoewel laminaat zeker een van de beste vloersoorten is om te leggen, hebben veel mensen vragen over de laminaat kosten. Iedereen heeft immers een bepaald budget in gedachten bij het leggen van een nieuwe laminaat vloer. Herken jij jezelf hierin? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Bij Vloerenbaas helpen we al jarenlang mensen met het leggen van vloeren. Hierdoor beschikken wij ook over de kennis om de kosten van laminaat in kaart te brengen. Wij vertellen je in deze blog daarom meer over de factoren die de prijs bepalen en hoe jij de vloer vindt die het beste past bij jouw budget.

Waarom moet je meer weten over de laminaat kosten?

Er zijn diverse redenen te benoemen waarom je meer dient te weten over de kosten van laminaat. Je wilt namelijk een goede schatting kunnen maken over wat de prijzen van laminaat nou daadwerkelijk zijn. Dit geldt met name als je gaat verbouwen en hier een specifiek budget voor hebt. Door alle kosten goed in te schatten, weet je ook zeker dat je niet over je budget heen gaat.

Bovendien wil je ook zeker weten dat je een goede deal krijgt wanneer je laminaat aanschaft of laat leggen. Vanzelfsprekend wil niemand te veel betalen voor een laminaatvloer. Daarom is het zaak om precies te weten hoe de kosten zijn opgebouwd zodat je er een goed gevoel aan overhoudt.

Voordelen van de prijs van laminaat

We hoeven er niet omheen te draaien dat de prijzen van laminaat onwijs laag liggen in vergelijking tot andere soorten vloerbedekking. Zo is laminaat een perfect alternatief voor houten vloeren die een stuk duurder zijn. Bovendien is laminaat ook nog eens makkelijker te onderhouden dan hout waardoor het voor de meesten een prima alternatief is.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Welke factoren bepalen de prijs van laminaat?

De kosten van laminaat worden opgebouwd aan de hand van diverse factoren. Hierbij is de grootste factor het materiaal waaruit het laminaat bestaat. Sommige soorten hout zijn namelijk duurder dan anderen.

Een andere factor die meespeelt is waar je het laminaat aanschaft. Sommige winkels vragen namelijk meer dan anderen, terwijl het misschien wel hetzelfde laminaat is. Bij Vloerenbaas mag je ervan uitgaan dat je altijd een eerlijke prijs betaald voor een laminaatvloer.

Ook de dikte van het laminaat is een factor die meeweegt in de totale kosten van laminaat. Over het algemeen is dikker laminaat wat duurder dan dun laminaat. Dit heeft te maken met de hoeveelheid materiaal die nodig is om de vloer te maken.

Tot slot zal de keuze om het laminaat zelf te leggen of te laten leggen ook meewegen in de kosten, wat uiteraard logisch is. Dit is echter een optionele keuze en kan per persoon verschillen. 

Hoe kun je de laminaat kosten berekenen?

Het berekenen van de kosten van laminaat is vrij simpel. Hierbij is het zaak om te weten welke kosten er zijn en hoe je deze kunt berekenen. Over het algemeen worden de laminaat kosten per m2 berekent, maar wij snappen dat je graag de totale kosten wilt weten.

Elke ruimte heeft andere afmetingen. Het is daarom niet logisch om een vaste totaalprijs te hebben die hier volledig onafhankelijk van is. Reken dus de totale kosten uit door de laminaat prijs per m2 te vermenigvuldigen met het aantal m2 dat je ruimte bevat. Tel hier, afhankelijk van de manier waarop je de vloer gaat leggen, 10% tot 15% bij op en je weet de totale kosten voor het laminaat. Dit vormt namelijk de basis van je kosten

Echter zijn we er dan nog niet helemaal. Zo dien je rekening te houden met overige kosten die erbij komen, zoals het (laten) leggen van laminaat, de plinten en een eventuele ondervloer. Ook het egaliseren van ondergrond zal indien nodig enige kosten met zich meebrengen.

kosten van laminaat

Kwaliteit bepaalt de prijs

Zoals met meer dingen in het leven bepaalt de kwaliteit vaak de prijs. Dit is bij laminaat dan ook niet anders. Denk bij kwaliteit dan met name aan hoe slijtvast en hoe realistisch het uiterlijk van het laminaat is. Hoe beter de kwaliteit, des te hoger de prijs.

Een eigenschap die de prijs ook kan verhogen, zijn v-groeven. Laminaat V-groeven zijn, de naam zegt het eigenlijk al, v-vormige groeven rondom de laminaatplank die een speciaal effect geven aan de vloer. 

Hierbij heb je de keuze uit 2-zijdige v-groeven en 4-zijdige v-groeven. Bij 2-zijdige v-groeven zijn alleen de lange zijdes van de plank voorzien van de groef en bij 4-zijdige v-groeven is dit het geval aan alle zijdes. Hiermee wordt een natuurlijke uitstraling gecreëerd waardoor de prijs ook omhoog zal gaan.

Gemiddelde prijs van laminaat

Het is belangrijk om naar de gemiddelde prijs van laminaat te kijken. Dit geldt ook wanneer je puur naar de kosten van laminaat per m2 kijkt. De gemiddelde prijs is namelijk je houvast wanneer je naar winkels gaat om laminaat aan te schaffen. Op deze manier weet je immers of je een goede deal krijgt of wanneer je beter naar een andere winkel kunt gaan. 

Voor de meeste soorten laminaat zal je ongeveer tussen de €10,- en €20,- per vierkante meter betalen. Dit is in vergelijking tot andere vloersoorten vrij goedkoop. Maar net als bij alle andere dingen die je kunt kopen, kun je het zelf zo gek maken als je wil. Zo is het ook mogelijk om laminaat van €40,- tot €50,- per m2 aan te schaffen. Vanzelfsprekend zal de kwaliteit en het uiterlijk dan ook een stuk beter zijn.

Kies voor Vloerenbaas voor goedkope laminaat prijzen

Nu je meer weet over de kosten van laminaat is het tijd om op zoek te gaan naar de laminaatvloer van je dromen. Bij Vloerenbaas ben je in dat geval aan het juiste adres. In onze webshop vind je een ruim aanbod van laminaatvloeren waardoor je gegarandeerd een kandidaat vindt die voldoet aan jouw wensen en eisen. Bovendien betaal je bij ons altijd de laagste prijs.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button