Laminaat verven

Zit jij na te denken over je laminaat verven? Voor sommige mensen is dit een fantastisch idee, terwijl hier anderen juist nog een keertje over na moeten denken. Wil jij graag meer leren over een laminaatvloer verven? Bij Vloerenbaas helpen we je graag verder.

Naast dat je op deze pagina leert hoe en of je laminaat kunt schilderen geven we je ook een aantal tips. Zo behoeden we je voor veel gemaakte fouten en leren we je hoe je deze kunt vermijden. Door jarenlange ervaring ben je bij Vloerenbaas aan het juiste adres voor al jouw vragen over vloeren, ook wanneer het laminaat verven betreft.

Kan je laminaat verven?

Laminaat verven; kan dat überhaupt? Dit is een logische vraag die veel mensen stellen. Je wilt immers geen schade aanrichten aan jouw prachtige laminaatvloer. Om de vraag “kun je laminaat verven?” maar meteen te beantwoorden kunnen we je vertellen dat dit zeker een mogelijkheid is.

Daarbij zijn er echter wel enkele zaken waar je extra op moet letten. Als je rekening houdt met deze belangrijke zaken, is je laminaat verven een probleemloze klus.

Gebruik speciale verf voor laminaat verven

Het belangrijkste om te weten over laminaat verven is dat je een speciale laminaat verf dient te gebruiken. Normale verf kan zorgen voor permanente schade aan het laminaat die in veel gevallen niet te herstellen is. Daarnaast slijt normale verf ook erg snel waardoor jouw prachtige laminaat vloer snel een stuk lelijker wordt.

Gebruik daarom speciale laminaatverf wanneer jij jouw laminaatvloer gaat schilderen. Met deze verf blijft jouw vloer veel langer mooi en slijt de verf niet zo snel af. Bovendien richt speciale laminaatverf geen schade aan doordat het speciaal gemaakt is voor laminaat.

Misschien ook interessant: hoe moet je verf verwijderen van een laminaat vloer?

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Waarom zou je laminaat verven?

Er zijn verschillende redenen waarom laminaat verven een goed idee zou kunnen zijn. Ten eerste kan het slim zijn om te doen wanneer je een nieuwe look voor je woning wilt creëren. Een vloer maakt een grote impact over hoe een huis eruitziet en kan gezien worden als de basis van een woning. Zo is een witte vloer van laminaat essentieel om je woning ruimer aan te laten voelen.

Een andere reden kan zijn dat je de meubels meer naar voren wilt laten komen door een contrast aan te brengen. Wanneer je een nieuwe meubel set hebt gekocht, is het soms beter om een andere kleur vloer te hebben. Dit is ook een gegronde reden om je laminaatvloer te schilderen.

Houd rekening met het dessin van de vloer

Voordat je begint met je laminaat verven is het goed om te weten dat het dessin van de vloer vaak verdwijnt. Veel laminaatvloeren beschikken namelijk over een bepaald dessin dat persoonlijkheid aan de vloer geeft. Maar met een dikke laag laminaatverf kan dit dessin ineens niet meer zichtbaar zijn.

Wanneer je het dessin niet wilt behouden, is het een prima keuze om je laminaat te verven. Wil je toch liever het dessin van de vloer behouden? Ga dan op zoek naar een dunnere laminaatverf waarmee je de natuurlijke look van de vloer behoudt.

Hoe verf je laminaat?

Laminaat verven is qua proces redelijk moeilijk om te doen. Begin eerst met de laminaat vloer goed schoon te maken. Vervolgens moet je de vloer ontvetten. Beide stappen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de verf goed kan hechten aan de vloer.

Vervolgens is het tijd om de laminaatvloer te schuren. Dit doe je totdat de bovenlaag verdwenen is. Laminaat verven zonder schuren is namelijk niet slim om te doen en haast onmogelijk aangezien de verf nauwelijks tot niet zal hechten. Lees meer over laminaat schuren door op de link te klikken.

Na het schuren breng je de primer aan op de vloer. Dit dient als grondlaag voor de laminaatverf die je na het drogen van de primer op de vloer aanbrengt. Tot slot wacht je totdat de vloer is opgedroogd en voilà, je laminaatvloer is geverfd.

Maakt de kleur nog uit?

Veel mensen vragen zich af of de kleur van de verf uit maakt op een laminaat vloer. Bij sommige andere materialen is het bijvoorbeeld niet slim om witte of zwarte verf te gebruiken.

Met laminaat is dit echter niet het geval. Je hebt hierbij een ruime keuze in kleuren. Daardoor is je laminaat wit verven zeker geen probleem. Wees zo creatief als je wilt zijn met de kleuren voor je laminaatvloer.

verven van laminaat vloer

Laminaat verven is geen optie meer

Wil jij jouw laminaat verven omdat de vloer door de jaren heen is aangetast of heb je last van vlekken of krassen? Dan kan dat in veel gevallen een goede optie zijn. Echter wil het ook wel eens voorkomen dat verven niet veel zal uithalen bij de vloer en dat het simpelweg noodzakelijk is om de laminaatvloer te vervangen. Eventueel zou een renovatie nog kunnen dienen als laatste redmiddel.

Mocht niets meer helpen? Dan raden we je aan op zoek te gaan naar een nieuwe vloer (eventueel een vloer van laminaat). Hiervoor kun je een kijkje nemen in onze webshop waar we onwijs veel soorten vloeren aanbieden. Zodra je een geschikte vloer hebt gevonden kun je deze online bestellen.

Vraag een offerte aan en ontvang direct een prijsindicatie voor jouw nieuwe vloer. Voor vragen of advies kun je altijd contact opnemen met onze ervaren Vloerenbazen of langskomen in onze showroom.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button