Laminaat schoonmaken

Laminaat schoonmaken behoort tot één van onderhoudstaken die de levensduur van de vloer bevorderen. Bij Vloerenbaas heb je toegang tot allerlei prachtige vloeren voor jouw woning. Vanzelfsprekend horen daar ook laminaatvloeren bij. We zouden geen goed vloerenbedrijf zijn als we je niet zouden vertellen hoe je het laminaat moet schoonmaken.

Daarom leer je op deze pagina alles over hoe een laminaat vloer schoonmaken in zijn werk gaat. Heb je een grondige renovatie nodig voor jouw laminaatvloer? Geef ons dan zeker een belletje zodat we je verder kunnen helpen.

Waarom moet je laminaat schoonmaken?

Er zijn meerdere redenen waarom laminaat schoonmaken noodzakelijk is. Ten eerste houd je jouw laminaatvloer op deze manier schoon. Wat betreft hygiëne is dit dan ook erg prettig. Ook zorgt laminaat reinigen ervoor dat de kleur van het laminaat mooi blijft en deze dan ook niet verliest.

Pas daarbij wel op dat je het juiste laminaat schoonmaakmiddel gebruikt zodat dit geen verkleuring veroorzaakt. Bovendien zorgt laminaat schoonmaken voor een langere levensduur van de vloer. Op de lange termijn kan dit toch flink wat jaartjes schelen. Er is dus meer dan genoeg reden om je laminaat schoon te maken en schoon te houden.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Wat kun je gebruiken om laminaat schoon te maken?

Om je laminaatvloer op zijn mooist te houden, is het belangrijk hem regelmatig schoon te maken en de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Water en een speciale laminaatreiniger zijn alles wat nodig is voor de meeste dagelijkse reinigingswerkzaamheden.

Gebruik nooit terpentijn, aceton of een vochtige doek met allesreiniger, groene zeep of boenwas. Dit zijn agressieve schoonmaakmiddelen die de afwerking van jouw laminaat dof kunnen maken. Met de juiste verzorging en reiniging blijft jouw laminaatvloer er jarenlang als nieuw uitzien. Lees meer over de onderstaande methodes:

Laminaat reinigen met koud water

Voor de beste schoonmaakresultaten bij laminaat moet je altijd koud water gebruiken. Als je warmer water gebruikt, verdampt het sneller en blijven er meer zeepresten achter. Dit is niet alleen onaantrekkelijk, maar het oppervlak kan er ook plakkerig door aanvoelen.

Laminaat reinigen met ammoniak

Zelfs als jouw laminaat dof is, kun je het met een snelle oplossing van ammoniak weer laten glanzen! Drenk een vochtige doek in ammoniak met water en verwijder vuil en stofdeeltjes van het oppervlak om krassen op de laminaat vloer te voorkomen. Je zult verbaasd zijn hoe goed dit werkt, zelfs op donkere laminaat kleuren.

Laminaat schoonmaken met schoonmaakazijn

Een beetje azijn mengen met water is een uitstekende manier om laminaatvloeren schoon te maken. Nadat u de vlekken op uw vloer hebt weggedweild of geschrobd, kun je ze gewoon afspoelen met speciaal hiervoor gemaakte doeken of gewoon met oude handdoeken die toch al met pensioen gaan!

laminaat reinigen

Reinigen of dweilen?

Veel mensen raken verward met laminaat schoonmaken over het feit of je het laminaat moet dweilen of reinigen. Het antwoord is heel simpel; met dweilen en reinigen wordt hetzelfde bedoeld. Daarbij is het echter belangrijk om te weten dat laminaat reinigen met een stoomreiniger absoluut niet kan doordat het de laminaat vloer dan kromtrekt.

Begin daarom eerst met het laminaat te dweilen. Kies voor een zachte dweil waarmee laminaat dweilen geen schade kan veroorzaken aan de vloer. Hoeveel laminaat dweilen gebeuren moet hangt af van veel factoren.

Over het algemeen is elke 2 weken een goede periode van tijd. Met een beetje schoonmaakazijn is het reinigen zo gedaan. Zo hebben we hopelijk je vraag over hoe laminaat reinigen moet gebeuren duidelijk beantwoord.

Zelf laminaat schoonmaken of laten doen?

Verder is het goed om te weten dat zelf laminaat schoonmaken niet altijd nodig is. Er zijn ook bedrijven die professioneel laminaat reinigen. Op deze manier hoef je niet eens op een antwoord te wachten op de vraag: “hoe maak je laminaat schoon?”

Voordelen van laminaat schoonmaken door professionals is dat je zelf niets meer hoeft te doen. Ook is het handig dat je weet dat experts dit voor je uitvoeren. Hierdoor weet je zeker dat het laminaat niet verpest wordt.

Tot slot wordt het schoonmaken binnen mum van tijd gedaan. Daardoor is je vloer maar een uurtje of 2 niet beschikbaar. Laminaat laten schoonmaken door professionals is dan ook zeker een idee om te overwegen.

Koop laminaat bij Vloerenbaas

Ben jij blij met alle informatie die we je over laminaat schoonmaken hebben gegeven? Dan hopen we je dat je jouw vloer nu mooi schoon houdt. Heb je echter nog geen vloer van laminaat? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop. Hier vind je een ruim aanbod van laminaatvloeren waardoor je er gegarandeerd een vindt die bij je past.

Mocht je nog vragen hebben of heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste vloer? Neem dan vooral even contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder bij het vinden van de beste laminaat vloer voor jouw woonbehoeften.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button