Laminaat repareren

Is jouw laminaat beschadigd? Dan is laminaat repareren iets dat op je agenda omcirkeld moet staan. Je wilt immers wel een mooie laminaatvloer hebben. Bij Vloerenbaas is de reparatie voor laminaat iets waar we je graag meer over vertellen.

De meeste kleine schades aan laminaat kunnen prima zelf opgelost worden waardoor je geen nieuwe laminaat vloer hoeft te kopen. Daarom vind je op deze pagina allerlei nuttige informatie om het repareren van laminaat succesvol te laten verlopen. Hierdoor word je zelf een echte Vloerenbaas!

Waarom is laminaat herstellen belangrijk?

Laminaat repareren is belangrijker dan je misschien denkt. Beschadigd laminaat is simpelweg niet mooi voor jouw woning aangezien de vloer een groot gedeelte van je woning in beslag neemt. Daarom wil je dat de vloer er vlekkeloos uitziet. Beschadigd laminaat is daardoor zeker iets wat je aan moet pakken.

Ook is laminaat repareren belangrijk doordat je de levensduur van je vloer hiermee verlengt. Wanneer er ergens schade is, kan dit de schade op andere plekken van het laminaat versnellen. Hierdoor moet je sneller jouw vloer vervangen, wat een duur grapje kan zijn. De levensduur van je vloer verlengen is altijd mooi meegenomen.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Hoe gaat een laminaat reparatie in zijn werk?

Een laminaat reparatie bestaat er in allerlei vormen. In dit stukje hebben we het specifiek over wanneer er grote schade is vastgesteld waardoor een laminaat plank vervangen moet worden. Voor een laminaat vloer repareren heb je als eerste een vervangende plank nodig. Meet op hoe groot deze plank moet zijn en zaag deze zorgvuldig door zodat hij feilloos in de vloer past.

Met een beitel haal je de beschadigde plank uit de vloer. Voorzie de ondervloer van lijm en zet vervolgens de nieuwe plank in de vloer. Tot slot laat je de nieuwe plank vastklikken en leg je een zwaar voorwerp op de plank zodat hij goed tegen de vloer aangedrukt zit. Laat dit een aantal uur rusten en je vloer is weer zo goed als nieuw.

In sommige gevallen wil het wel eens voorkomen dat je bij kliklaminaat een deel van de vloer eruit moet halen om ervoor te zorgen dat de vervangende plank zorgvuldig op zijn plek komt te zitten. Door het kliksysteem is het namelijk lastiger om één plank (in het midden van de vloer) eruit te halen. Hierdoor kan het nog een behoorlijke klus zijn om de je laminaat te repareren.

Welke tools heb je nodig?

Er zijn enkele handige tools die je in huis moet hebben voor het repareren van laminaat. Een aantal tools die handig zijn voor laminaat repareren zijn een beitel en een zaag. Dit heb je nodig wanneer je een plank moet vervangen. Ook is een speciale reparatieset voor laminaat erg handig. Met deze tools weet je zeker dat beschadigd laminaat herstellen moeiteloos verloopt.

Daarnaast kun je ook laminaat repareren met olijfolie wanneer je enkel oppervlakkige krasjes op je vloer hebt zitten. Gebruik in dat geval olijfolie met een microvezeldoek en veeg een kleine hoeveelheid olie uit op de krassen. De olijfolie heeft een opvullende werking waardoor de krasjes minder goed zichtbaar worden.

Mocht je zwarte vegen van schoenen of meubels op je laminaat hebben zitten? Dan kun je hiervoor een simpele vlakgom gebruiken. Dankzij de lichtschurende werking zullen de strepen binnen no time verdwenen zijn.

Kun je een deuk in laminaat repareren?

Wil jij een deuk in jouw laminaat repareren? Ook dit is zeker mogelijk zonder je hele vloer te vervangen. Ten eerste zal je een laminaatvuller moeten kopen. Een laminaatvuller zorgt er namelijk voor dat de deuken in het laminaat opgevuld worden.

Met laminaatvuller hoef je enkel de deuken op te vullen en af te wachten tot de vulling gedroogd is. Let er verder wel op de vloer egaal blijft en weer effen is geworden in plaats van dat er allerlei bulten op zijn ontstaan. Veeg de laminaatvuller daarom altijd gelijk uit over de vloer met een plastic spatel.

Hoe herstel je de glans van laminaat?

Veel mensen zien laminaat dat geen glans meer heeft als beschadigd laminaat. De glans van laminaat is immers een van de unieke kenmerken van dit type vloer. Maar kun je bij laminaat de glans herstellen? Voor dit probleem is zeker een oplossing waar je wat mee kunt. Sterker nog; je hebt meerdere opties. Daarbij zijn deze oplossingen zeker niet ingrijpend en zijn ze snel wat betreft de uitvoering.

Door een beetje olijfolie op de plekken te smeren, waar geen glans meer te vinden is, wordt de vloer weer in ere hersteld. Heb je geen olijfolie in huis? Dan kun je de vloer simpelweg dweilen met een combinatie van lauw water en schoonmaakazijn.

laminaat vloer laten repareren

Herstellen van de toplaag

Is de werking van de beschermende toplaag van jouw laminaatvloer niet meer in orde? Een toplaag van laminaat herstellen is in veel gevallen helaas niet mogelijk. Wel kun je bepaalde methodes gebruiken om de doffe plekken te verminderen.

Je beste optie is in dit geval het gebruik van een wax-reparatieset. Hierbij is het wel belangrijk om er een te vinden met dezelfde kleur als die van jouw laminaatvloer. Mocht dit niet werken? Dan kun je een kleine hoeveelheid olijfolie aanbrengen, maar dit is vaak maar een tijdelijke oplossing en de plek kan glad worden.

Nieuwe laminaatvloer van Vloerenbaas

Sommige manieren van beschadiging van laminaat herstellen zijn makkelijker voor je te doen dan anderen. Daarnaast verschilt de oplossing ook per situatie. In sommige gevallen is de schade zelfs zo erg dat een reparatie van het laminaat geen zin meer heeft. Vaak is het dan noodzakelijk om een nieuwe vloer te aan te schaffen, maar hier zit je uiteraard niet op te wachten.

Heb je geconstateerd dat een nieuwe (laminaat)vloer toch de beste oplossing is? Dan ben je in dat geval wel aan het juiste adres. Bij Vloerenbaas vind je namelijk een breed assortiment aan verschillende soorten de vloeren die je eenvoudig online kunt bestellen. Vraag een offerte aan door het offerteformulier in te vullen en ontvang een directe prijsindicatie.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button